Atvyko į šventę

Turnyras prasidėjo dviejų C lygos čempionų akistata, kurioje susigrūmė Vilniaus "Steko" bei Kauno BC "Sporto fėjos" kolektyvai. Daugelis tikėjosi atkaklios kovos ir intrigos, tačiau viskas buvo kiek kitaip. Kauniečiai jau rungtynių pradžioje pasiuntė varžovus į nokdauną ir dvikovos pusiaukelėje pirmavo net 53:8.

Nors po didžiosios pertraukos "Steko" žaidimas kiek pagyvėjo, tačiau tai rungtynių scenarijaus nė kiek nepakeitė. BC "Sporto fėjos" vyrai žaidė užtikrintai, o nuaidėjus finalinei sirenai pasiekė triuškinamą pergalę rezultatu 100:47, o tuo pačiu - saldų revanšą už nesėkmę praėjusio sezono "Dipolio" turnyre.

Solidžią pergalę iškovojusios, Kauno krepšinio lygos senbuvės, BC "Sporto fėjos" komandos vadovas Darius Gvildys teigė: "Žinojome, kad "Steko" komanda šiemet laimėjo dvi Vilniaus C lygas (tiek Vilniaus krepšinio sąjungos, tiek Vilniaus krepšinio lygos pirmenybes), todėl tikrai tikėjomės atkaklios ir sunkios kovos. Juolab, kad mes patys atvykome ne pačios pajėgiausios sudėties. Visgi viskas pavyko žymiai geriau nei planuota, o pagrindine to priežastimi laikyčiau - puikų vyrų darbą tiek puolime, tiek gynyboje", - teigė kauniečių atstovas.

"Drąsiai galiu teigti, jog tiek šiandien, tiek visą šį sezoną saldžius pergalės vaisius pasiekėme tik dėka fantastiško komandinio darbo", - sėkmės priežastį atskleidė BC "Sporto fėja" ekipos atstovas. 

"Steko" komandos vadovas Gytis Šukys kalbėjo trumpai: "Atvykome iš šventės į šventę, todėl ir rezultatas yra toks, kokį matome. Žinoma, norėjosi sužaisti garbingiau, tačiau sporte kartais taip atsitinka", - teigė "Steko" komandos vadovas G. Šukys.

Kauno BC "Sporto fėjos" ekipoje pasižymėjo naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas Arūnas Rimas, pelnęs 39 taškus, atkovojęs 18 atšokusių kamuolių ir surinkęs net 45 naudingumo balus, jam neblogai talkino dvigubą dublį atlikęs Leonardas Ivanovas (27 tšk. ir 10 atk.kam.), Denas Bartkus pridėjo 15 taškų.

"Steko" gretose išsiskyrė Karolis Ambrazaitis ir Algirdas Strioga, įmetę po 9 taškus.

Arčiausiai pergalės

Iš visų Vilniaus komandų arčiausiai pergalės buvo "Ekskomisarų biuro/G7 sportas" vyrai, kurie egzaminavo Kauno B lygos čempionus "United" krepšininkus.

Didžiąją rungtynių dalį "eksai" tvirtai laikė vadžias savo rankose, o įpusėjus rungtynėms pirmavo dvylikos taškų skirtumu (57:45). Vėliau vienu metu skirtumas buvo šoktelėjęs netgi virš dvidešimties taškų ribos. Visgi kauniečiai nesudėjo ginklų. Anaiptol, suderinę savo žaidimo stygas po didžiosios pertraukos pamažu ėmė artėti prie varžovų. Nuoseklus darbas davė vaisių, kuomet po taiklaus Giedriaus Jevstignejevo metimo kauniečiai galiausiai išsiveržė į priekį (81:80).

Aikštės šeimininkams dar buvo pavykę susigrąžinti iniciatyvą, tačiau "United" vyrai šaltakraujiškiau sužaidė rungtynių pabaigą ir galiausiai šventė dramatišką pergalę rezultatu 88:86. Beje, pralaimėjusi komanda dar galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau jų aukštaūgis paskutinę sekundę visiškai laisvas prametė iš po krepšio.

Nugalėtojų komandos treneris Marius Lebedys teigė: "Atvažiavom į rungtynes ir po kelionės buvo sunku įsivažiuoti į ritmą. Susitikimo pradžioje padarėme keletą klaidų, truputėlį su arbitrais pakonfliktavom, tad niekaip negalėjom susikaupti".

"Visgi po ilgosios pertraukos persilaužėm. Varžovai veikiausiai pavargo, o mes - žaidėm vieningai, kaip tikra komanda. Nors buvome ne pajėgiausios sudėties, tačiau žaidėm kaip kumštis ir galiausiai iškovojome pergalę. Tikėjomės, kad galėjome laimėti ir galiausiai tą įrodėme", - džiaugėsi "United" ekipos atstovas.

"Vilniečių komanda - nebloga, su patirtimi, tai - tikrai geri vyrai, bet džiaugiamės, kad mums pavyko įrodyti savo pranašumą ir nugalėti", - varžovams komplimentų negailėjo Marius Lebedys.

Nugalėtojų komandą į priekį vedė naudingiausio žaidėjo prizą gavęs G. Jevstignejevas, pelnęs 26 taškus, atkovojęs 13 atšokusių kamuolių bei išprovokavęs net 10 varžovų pražangų, Šarūnas Dimša pridėjo 18, o Karolis Abramavičius į savo sąskaitą įsirašė 17 taškų.

"Ekskomisarų biuro/G7 sportas" ekipoje pasižymėjo dvigubą dublį atlikęs Dainius Novickas (24 tšk. ir 12 atk.kam.), jam puikiai talkino Mindaugas Budzinauskas pridėjęs 20 taškų ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Dramatiška rungtynių atomazga

Intrigos nestigo ir Savivaldybių darbuotojų akistatoje. Rungtynes geriau pradėjo svečiai iš Kauno, tačiau vilniečiai greit atkuto ir sužaidus dešimt minučių jau buvo priekyje (14:11).

Visgi laikinosios sostinės valdininkai nekėlė baltos vėliavos. Puikiai sužaidę antrąjį kėlinuką svečiai atsitiesė ir prieš pat didžiąją pertrauką vėl atsidūrė priekyje (32:31).

Ilgosios pertraukos metu atgavusios jėgas abi komandos pakilo į bekompromisį mūšį, tad antroje susitikimo dalyje kova aikštėje vyko taškas į tašką. Kaip ir dera, atmosfera labiausiai įkaito rungtynių pabaigoje, kuomet ilgą laiką pirmaujančiųjų vaidmenyje buvę kauniečiai kiek stabtelėjo, o tuo pasinaudoję aikštės šeimininkai pavijo varžovus ir atsidūrė per plauką nuo principinės pergalės.

Likus 5 sekundėms Vilniaus miesto Savivaldybės darbuotojai turėjo vieno taško deficitą (69:70), o vilniečių ekipos atstovas Rolandas Krikščiukas stojo mesti dviejų baudos metimų. Deja, nė vienas jų nepasiekė tikslą, o sekančioje atakoje kauniečiai išprovokavo nesportinę pražangą bei padiino savo persvarą iki dviejų taškų (71:69).

Tačiau tai dar buvo ne viskas. Per likusį laiką svečiai prarado kamuolį, o jį perėmęs Paulius Kaziulionis dar turėjo progą išplėšti pergalę metimu nuo aikštės vidurio. Visgi lemiamas šūvis buvo netaiklus ir jau po kelių akimirkų pergalės šokį aikštės viduryje šoko Kauno miesto Savivaldybės darbuotojų komanda. Galutinis rezultatas - 71:69 svečių ekipos naudai.

Individualiai stipresni 

Kauno miesto Savivaldybės komandos vadovas Mero patarėjas Tomas Grigalevičius pasibaigus dvikovai teigė: "Iš tikrųjų progos analizuoti varžovus neturėjome, juolab, kad patys pirmą kartą susirinkome. Pas mus nebuvo jokio susižaidimo ir tiesiog buvome individualiai stipresni, o susitikimo pabaigoje - mums dar ir sėkmė šypsojosi".

"Vilniečiai jau eilę metų tie patys, tad mūsų privalumas buvo tas, jog juos pažinojome. Tuo tarpu patys turėjome nemažai staigmenų, nes komandoje - daug naujų žaidėjų, tad natūralu, kad žaidimo braižas buvo ženkliai pasikeitęs", - teigė kauniečių komandos vadovas.
"Pergalė yra pergalė, norint galima įžvelgti daug trūkumų šios dienos rungtynėse, tačiau kuomet laimi - jų ieškoti tiesiog neverta", - pasiektu rezultatu patenkintas buvo Kauno miesto Savivaldybės komandos vadovas. 

Kauno komandą į pergalę vedė naudingiausio žaidėjo prizą gavęs Tadas Simutis, pelnęs 27 taškus, Tomas Grigalevičius į savo sąskaitą įsirašė 15 taškų, 12 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvius perdavimus ir 5 perimtus kamuolius, o Gediminas Banaitis pasižymėjo įmesdamas 14 taškų ir sugriebdamas 10 atšokusių kamuolių.

Vilniaus ekipoje išsiskyrė dvigubą dublį atlikęs P. Kaziulionis (25 tšk. ir 10 išpr.pražangų) bei tokiu pat rodikliu pasižymėjęs Raimondas Jacunskas (23 tšk. ir 18 atk.kam.).

Nepasipriešino

Renginio akcentu turėjusi tapti dviejų stipriausių miestų lygų atstovų akistata intrigą išlaikė tik pirmąsias kelias minutes, kuomet Vilniaus garbę gynusi "Š.Marčiulionio KA-YIT" komanda dar priešinosi Kauno "Sporto manijos & Ekodoros" vyrams. Visgi jau antroje pirmojo ketvirčio dalyje svečiai padidino apsukas ir sužaidus dešimt minučių jau turėjo triuškinamą pranašumą (37:19).

Po trumpos pertraukėlės "marčiulioniukai" dar bandė atkurti intrigą ir sužaidus kelias minutes antrajame kėlinuke buvo priartėję iki dešimties taškų, tačiau tai buvo viskas, ką jaunimui pavyko padaryti šetadienio vakarą. Vos pajutę pirmuosius pavojaus ženklus svečiai surengė keletą greitų atakų, porą kartų sudrebino varžovų krepšį galingais dėjimais ir prieš pat didžiąją pertrauką susigrąžino triuškinamą persvarą (62:40).

Antroje susitikimo dalyje stebuklo neįvyko ir vienintelė intriga buvo ta, kada kauniečiai pelnys šimtąjį tašką. Tai įvyko jau trečiąją ketvirtojo kėlinuko minutę, po Martyno Linkevičiaus tolimo šūvio (101:63).

Per likusį rungtynių laiką abiems komandos teliko sutvarkyti formalumus, o pasigirdus finaliniam teisėjo švilpukui buvo paskelbta įtikinama "Sporto manijos&Ekodora" ekipos pergalė rezultatu 123:85.

Nugalėtojų gretose sunkiausiai sulaikomas buvo naudingiausio krepšininko prizą gavęs M. Linkevičius, pelnęs 32 taškus, atkovojęs 13 atšokusių kamuolių, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs net 41 naudingumo balą, jam puikiai talkino Arminas Šaulys įmetęs 30 taškų, Karolis Pupinis į savo sąskaitą įsirašė 18 taškų, 14 atkovotų kamuolių ir net 7 rezultatyvius perdavimus.
"Š. Marčiulionio KA-YIT" ekipoje rezultatyviausiai žaidė Benas Vaitulionis surinkęs 19 taškų ir Augustas Šuliauskas (5 rez.perd.) į savo sąskaitą įsirašęs 17 taškų.

Kaunas laimėjo "Dipolio" taurės turnyrą jau antrus metus paeiliui, pernai savo aikštėje šventęs pergalę rezultatu 3:1, šiemet sostinės atstovams buvo dar negailestingesnis ir iš Vilniaus išsivežęs visus įmanomus apdovanojimus bei pirmą kartą turnyro istorijoje laimėjęs sausu rezultatu - 4:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)