Trečiadienio vakarą 33-ejų metų R. Javtoko delno antspaudas papuošė „Žalgirio“ šlovės alėją. Čia savo įspaudus jau anksčiau paliko Arvydas Sabonis, Edas Cota, Mindaugas Timinskas, Tanoka Beardas, Dainius Šalenga, Darjušas Lavrinovičius, Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis, Eurelijus Žukauskas, Marcusas Brownas, Mantas Kalnietis ir Marko Popovičius.

„Galiu pasakyti tik vieną žodį – malonu. Tiesą pasakius nežinau, kas čia mane taip įvertino ir pagerbė. Malonu, kad mane pasirinko. Ne kiekvienas žaidėjas čia palieka savo delno antspaudą ir aš esu laimingas. Džiaugiuosi, kad kažką įžvelgė ir įvertino mano sugebėjimus“, - teigė R. Javtokas.

211 cm ūgio „centras“ teigė, kad net negalvoja apie atsisakymą atstovauti rinktinei rudenį vyksiančiame Europos čempionate.

„Sakykime taip – man patinka. Aš aš savęs neįsivaizduoju savęs be rinktinės ir jei tik sveikata leidžia net nežinau, kaip galima atsisakyti. Dar nesibaigė sezonas, visko gali būti, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Problemų nematau. Kaip sakiau, rinktinėje man patinka, aš noriu, aš laimingas, aš įpratęs turėti darbingą vasarą ir mėnesio pusantro man užtenka pailsėti“, - sako R. Javtokas.

Vidurio puolėjas teigė, kad J. Kazlausko paskelbtas kandidatų sąrašas jo nenustebino.

„Negali vertinti trenerio sąrašo – kiekvienas treneris mato savo sąrašą, jis su tais žaidėjais turės pergales atnešti. Sąrašai vieną kartą būna vienoki, kitą kartą – kitokie, bet jei yra rezultatas tai viskas gerai. Rinktinėje yra draugai, yra pažįstami, bet manau, kad rinktinė bus pajėgi, galinga. Kaip treneris sakė, tik įžaidėjo pozicijoje tik vienas Mantas Kalnietis yra vienas iš patyrusių žaidėjų, bet turės progų jaunimas – Adas Juškevičius ar kitas žaidėjas atsiskleisti. Sąraše nematau nei staigmenų, nei kad kažko nėra. Aišku, norisi, kad būtų daugiau žaidėjų, bet yra tik 12“, - sako aukštaūgis.

Didžiąją besibaigiančio sezono dalį dėl pėdos traumos praleidęs R. Javtokas vylėsi, kad iki rudens pavyks įgauti optimalią formą.

„Forma gerėja. Aišku, buvo ilga pertrauka, kai nežaidžiau. Grįžau, o tos fizinės savybės vis tiek, koja dar netokia, kaip aš pratęs, kad būtų. Bet netrukus bus pertrauka, pailsėsiu ir tikiuosi, kad atsigausiu idealiai – padirbėsiu individualiai grynai dėl kojos, kad grįžtu judesiai. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, - sakė R. Javtokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)