Pirmąsias dvi rungtynes „Žalgirio“ arenoje laimėjo kauniečiai. Trečiadienį rusai buvo įveikti rezultatu 75:63, o ketvirtadienį – 66:62. Tuo tarpu šeštadienį „Nizhny Novgorod“ laimėjo rungtynes 60:59.

Kauniečiai pusfinalio serijoje iki trijų pergalių susikaus su „Lokomotiv Kuban“ komanda, kuriai atstovauja Mantas Kalnietis ir Simas Jasaitis. Krasnodaro klubas ketvirtfinalyje rezultatu 3:1 įveikė Kazanės „Unics“ krepšininkus.

Pirmosios pusfinalio serijos rungtynėse penktadienį Kaune.

Žalgiriečiai šiame sezone jau du kartus žaidė su „Lokomotiv“ komanda ir abu kartus šventė pergales - 78:70 ir 89:81

Rungtynės:

„Žalgirio“ komandos starto penketas: Robertas Javtokas, Kšištofas Lavrinovičius, Mindaugas Kuzminskas, Rimantas Kaukėnas ir Oliveris Lafayette‘as.

Lyg pratęsdami vakarykščių rungtynių pabaigoje prasidėjusią juodą atkarpą žalgiriečiai per pirmąsias 8 minutes nepelnė nė taško iš žaidimo. Šešias iš aštuonių baudų sumetė Rimantas Kaukėnas, Mindaugas Kuzminskas ir Kšištofas Lavrinovičius, tačiau kitoje aikštės pusėje Semionas Antonovas vienas surinko 8 taškus ir „Nizhny Novgorod“ pirmavo 17:6. Galiausiai mindamas tritaškio lniją pataikė M. Kuzminskas, puskablį pridėjo ir K. Lavrinovičius, bet pirmąjį kėlinį tolimu dvitaškiu nuo lentos baigė sėkme girtis galėję šeimininkai – 10:19.

Nors antrojo kėlinio pradžioje Vytenio Lipkevičiaus ir K. Lavrinovičiaus tritaškiai sumažino „Žalgirio“ atsilikimą (16:21), du šeimininkų tolimi šūviai ir pagirtina kova dėl atšokusių kamuolių po mūsiškių krepšiu leido jiems atsiplėšti 31:18. Užtat per likusias 5 minutes susiėmę žalgiriečiai neleido rusams pelnyti nė taško. Puolant du tritaškius įskraidino Oliveris Lafayette‘as, dukart po baudą įmetė Robertas Javtokas, taip pat varžovus pavaišinęs pora blokų, o antrąjį kėlinį dėjimu po gražios verpstės baigė M.Kuzminskas – 28:31.

Pirmosios penkios trečiojo kėlinio minutės ir vėl buvo nesėkmingos „Žalgiriui“. Per tą laiką pavyko suregzti tik vieną rezultatyvią ataką, kai O. Lafayette‘as po krepšiu iškišo kamuolį M. Kuzminskui, todėl 16-ąjį tašką surinkęs S. Antonovas vėl buvo grąžinęs savo komandai solidesnę persvarą – 39:30. Tada pirmuosius taškus per dvi rungtynes Žemutiniame Naugarde pelnė Darjušas Lavrinovičius, o gimtadienį sekmadienį švenčiantis V. Lipkevičius pridėjo 4 taškus (36:40). Vėl suaktyvinus gynybą žalgiriečiams pagaliau nusišypsojo sėkmė ir atakuojant iš toli: M. Kuzminskas ir O. Lafayette‘as smeigė po tritaškį ir „Žalgiris“ pirmą kartą išsiveržė į priekį 44:42. Kauniečiai puikiai išnaudojo ir paskutines 4 trečiojo kėlinio sekundes, kai po minutės pertraukėlės O. Lafayette‘as persivarė kamuolį per visą aikštę ir taikliai atakavo iš toli – 47:44.

Dar vieną tritaškį O .Lafayette‘as pataikė vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui (50:44) ir iškart privertė „Nizhny Novgorod“ prašyti minutės pertraukėlės. Ji davė vaisių, nes šeimininkai iškart pataikė du tritaškius ir vėl 6 minutes neleido žalgiriečiams pelnyti taškų iš žaidimo. M. Kuzminskui ir D. Lavrinovičiui sumetus po 2 baudas „Žalgiris“ atsilikinėjo 54:55. Likus žaisti 3 minutes Mario Delašas atkovojo kamuolį puolime ir atliko tikslų perdavimą, po kurio su pražanga įdėjo M. Kuzminskas. Mindaugas dar ir blokavo S. Antonovo metimą, o K. Lavrinovičius prasiyrė pro varžovų gynybą ir sunkiu metimu padidino persvarą iki 59:55. Visgi „Nizhny Novgorod“ ir vėl sugebėjo išlyginti rezultatą 59:59, kol galiausiai likus žaisti 21 sekundę R.Kaukėnas tritaškiu sudaužė šeimininkų viltis – 62:59. Po minutės pertraukėlės žalgiriečiai sutrukdė varžovams tinkamai išsimesti kamuolį iš užribio, o pražangomis sustabdyti O. Lafayette‘as ir D. Lavrinovičius įtvirtino „Žalgirio“ pergalę 66:59.

„Nizhny Novgorod“: S. Antonovas 18 (tritaškiai 3/11), E. Baburinas 12 (tritaškiai 4/8), S. Šaškovas 9.

„Žalgiris“: Oliveris Lafayette'as 19 (tritaškiai 5/11), Mindaugas Kuzminskas 15 (dvitaškiai 4/4, 7 atk. kam.), Kšištofas Lavrinovičius 12, Vytenis Lipkevičius 7, Darjušas Lavrinovičius 6, Rimantas Kaukėnas 5, Robertas Javtokas 2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)