Atkakliai vykusiose rungtynėse žalgiriečiams kaskart pavykdavo atitrūkti 5-7 taškų skirtumu, tačiau varžovai vis priartėdavo. 27-ą minutę „Žalgiris“ turėjo 10-ies taškų persvarą (52:42), tačiau dar trečio kėlinio pabaigoje leido varžovams sumažinti skirtumą. Ketvirtame kėlinyje kauniečiai netaikliai atakavo krepšį ir leido varžovams iškovoti pergalę vieno taško skirtumu - 59:60.

Pirmąsias ir antrąsias serijos rungtynes Kaune Lietuvos čempionai laimėjo rezultatais 75:63 ir 66:62.

Šios poros nugalėtojai pusfinalyje iki trijų pergalių kovos su KazanėsUniks“ arba Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ krepšininkais (kol kas serijoje 2:0 pirmauja Krasnodaro atstovai).

Rungtynės:

„Žalgirio“ komandos starto penketas: Darjušas Lavrinovičius, Mario Delašas, Mindaugas Kuzminskas, Oliveris Lafayette'as ir Rimantas Kaukėnas.

Žalgiriečiai pataikė visus 5 pirmuosius savo metimus. Pirmasis pasižymėjo Mindaugas Kuzminskas, du metimus iš vidutinio nuotolio smeigė Mario Delašas, o Oliveris Lafayette‘as pridėjo 5 taškus – 11:5. Nepaisant po to sekusio M. Kuzminsko dėjimo, „Nizhny Novgorod“ sugebėjo išlyginti rezultatą 13:13. „Žalgiris“ ir toliau neblogai puolė: dar du kartus įdėjo M. Kuzminskas, antrąjį savo tritaškį pataikė O. Lafayette‘as, baudas sumetė Vytenis Lipkevičius ir vėl buvo atsiplėšta 22:13. Visgi, per paskutines dvi kėlinio minutes į savo krepšį kauniečiai praleido 6 sausus taškus – 22:19.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui „Nizhny Novgorod“ vėl išlygino rezultatą (22:22), o po to, net ir taškus pelnius Kšištofui Lavrinovičiui ir Robertui Javtokui, buvo trumpam išsiveržę į priekį – 27:26. Į aikštę grįžęs O. Lafayette‘as įskraidino dar du tritaškius, tarp kurių įsipaišė ir M. Kuzminsko metimas (34:31). Persvarą dar labiau padidino K. Lavrinovičiaus dvitaškis ir Rimanto Kaukėno taiklios baudos (38:31). Po penktojo šeimininkų tritaškio tą patį skirtumą atstatė Ado Juškevičiaus perdavimą dvitaškiu su bauda pavertęs R. Javtokas (41:34), bet ir vėl per paskutines dvi kėlinio minutes žalgiriečiai stabtelėjo – 41:37.

Trečiojo kėlinio pirmosios atakos metu M.Kuzminskas sumetė baudas, bet po to „Žalgiris“ leido varžovams priartėti iki minimumo (43:42). Su tuo nesitaikstė K.Lavrinovičius, kuris per porą minučių surinko 6 taškus, o O. Lafayette‘o iš trijų taškų zonos mestas kamuolys pasiekė tikslą net dukart atšokęs nuo lanko – 52:42. „Nizhny Novgorod“ greitai nukirpo skirtumą per pusę, bet R. Kaukėno tolimas dvitaškis ir V. Lipkevičiaus baudos metimas išlaikė 8 taškų pranašumą (55:47). Deja, žalgiriečiai ir vėl paskutines 2 kėlinio minutes žaidė padrikai – 55:51.

Tuščia „Žalgirio“ atkarpa prasitęsė beveik 7 minutes ketvirtajame kėlinyje. Per tą laiką svečiai suklydo tris kartus ir pametė visus 7 metimus, todėl „Nizhny Novgorod“ išsiveržė į priekį 58:55. Aikštelėje įsivyravo itin grubus krepšinis, bet net ir tai nesustabdė 4 taškus iš eilės pelniusio R. Javtoko – 59:58. Likus žaisti 2 minutes žalgiriečiai apsigynė, bet A. Juškevičiui perduodant kamuolį R.Javtokui varžovai šį patiesė ant žemės, o teisėjų švilpukas tylėjo. Kitoje atakoje Semionas Antonovas pelnė taškus ir vėl išvedė šeimininkus į priekį 60:59. Žalgiriečiai turėjo dar 3 progas užbaigti atakas, bet R. Kaukėno ir O. Lafayette‘o metimai skriejo pro šalį ir tai reiškė, kad „Žalgiriui“ Rusijoje teks užsibūti dar vieną papildomą dieną.

„Žalgiris“: Oliveris Lafayette‘as (1/5 dvitaškiai, 5/12 tritaškiai) 17, Mindaugas Kuzminskas (5/5 dvitaškiai, 10 atk. kam.) 12, Kšištofas Lavrinovičius (5/7 dvitaškiai) 10, Robertas Javtokas (4/4 dvitaškiai) 9, Mario Delašas ir Rimantas Kaukėnas po 4 (1/4 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai), Vytenis Lipkevičius 3.

„Nizhny Novgorod“: S. Antonovas 13, E. Baburinas 11, S. Šaškovas ir A. Jakovenka po 7, D. Golovinas 6, S. Saveljevas (5 rez. perd.) 5, V. Paninas (7 atk. kam.) ir D. Thompsonas (6 rez. perd.) po 4, P. Korobkovas 3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)