Mačas vyko permainingai: rusai pirmoje pusėje buvo įgiję dviženklę persvarą (38:28), tačiau Joano Plazos auklėtiniai atsakė spurtu 19:0 ir perėmė kontrolę į savo rankas. Nors paskutiniame kėlinyje žalgiriečiai sukrapštė tik 10 taškų, to užteko, kad būtų pasiekta pergalė.

Primename, kad pirmą mačą žaliai balti laimėjo kiek lengviau - 75:63.

Dabar komandos jėgas išbandys Žemutiniame Naugarde. Trečia dvikova numatyta šeštadienį 12 val. (Lietuvos laiku).

Šios poros nugalėtojai pusfinalyje iki trijų pergalių kovos su Kazanės „Uniks“ arba Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ krepšininkais (kol kas serijoje 2:0 pirmauja Krasnodaro atstovai).

Šeimininkams ir ketvirtadienį negalėjo padėti susižeidę Marko Popovičius, Donnie McGrathas ir Jeffas Foote'as.

Rungtynių eiga:

Per pirmąsias 4 min. žalgiriečiai suklydo net 4 kartus ir pelnė vos 2 taškus, kai po krepšiu prasiveržė Rimantas Kaukėnas. Klaidomis pasinaudoję svečiai pirmavo 9:2. Tas pats R. Kaukėnas dviem rezultatyviais epizodais bandė atgaivinti komandą, bet du tritaškius pataikę „Nižnyj Novgorod“ krepšininkai padidino persvarą iki 15:6. Galingai žaidęs R. Kaukėnas pridėjo dar vieną reidą po krepšiu, keturias baudas iš šešių pataikė Oliverio Lafayette'o, Ado Juškevičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus trijulė ir „Žalgiris“ pradėjo artėti. Po Mindaugo Kuzminsko tritaškio iš kampo ir Mario Delašo metimo iš po krepšio rezultatas buvo lygus (17:17), bet pirmajam kėliniui pasibaigus žingsneliu priekyje buvo svečiai – 19:17.

Antrojo kėlinio pradžioje po neblogai atliktų derinių keletas žalgiriečių metimų tiesiog apmaudžiai išsisuko iš krepšio, todėl, nepaisant D. Lavrinovičiaus dvitaškio ir O. Lafayette'o baudų, „Nižnyj Novgorod“ vėl kiek atsiplėšė - 27:21. Varžovams skirtą techninę pražangą kauniečiai pavertė net 5 taškais, kai baudas realizavo O. Lafayette'as bei tritaškį smeigė D. Lavrinovičius - 26:27. Po to šis duetas pataikė tik po vieną baudą, o rusai atkuto ir pasinaudodami „Žalgirio“ klaidomis sugebėjo įgyti net dviženklį pranašumą – 38:28. Prieš pat didžiąją pertrauką O. Lafayette'as pataikė tritaškį, vieną baudą pridėjo Robertas Javtokas, bet „Žalgiris“ atsilikinėjo 32:38.

Užtat prasidėjus trečiajam kėliniui žalgiriečiai sustatė tokią gynybą, kurios varžovai nesugebėjo įveikti net 6 minutes. Sujungus su antrojo kėlinio pabaiga šeimininkai savo spurtą padidino net iki 19:0. Pagrindiniu jo veikėju buvo 7 taškus pelnęs D. Lavrinovičius, po 4 taškus pridėjo brolis Kšyštofas ir R. Kaukėnas – 47:38. Kiek vėliau slalomą per visą aikštę sėkmingai užbaigė A. Juškevičius, bet netrukus jis buvo nubaustas technine pražanga. Adą pakeitęs O. Lafayette'as pelnė 4 taškus iš eilės ir atliko perdavimą D. Lavrinovičiaus tritaškiui, kuris sugrąžino 9 taškų pranašumą – 56:47.

Po nerezultatyvių 3 minučių ketvirtajame kėlinyje R. Kaukėnas ir M. Delašas metimais iš vidutinio nuotolio padidino persvarą iki 11 taškų (60:49). Ją išlaikė ir baudas sumetęs A. Juškevičius (62:51), bet po to trijų minučių atkarpos metu žalgiriečiai dažniau klydo nei atakavo krepšį. Per tą laiką svečiai pataikė porą tritaškių ir sugrąžino intrigą (62:57). Likus žaisti 100 sekundžių D. Lavrinovičius sumetė abi baudas, bet po kelių apmaudžiai pasibaigusių epizodų „Nižnyj Novgorod“ puolėjas Semionas Šaškovas pelnė 5 taškus (64:62) ir privertė M. Kuzminską mesti lemiamus baudų metimus. Jie buvo taiklūs ir „Žalgiris“ šventė pergalę 66:62.

Rungtynės:

Kauno „Žalgiris“ - Žemutinio Naugardo „Nyžnyj Novgorod“ 66:62 (17:19, 15:19, 24:9, 10:15). Serija - 2:0.

„Žalgiris“: Darjušas Lavrinovičius 19 (2/8 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 9/11 baudos), Oliveris Lafayette'as (6 klaidos) ir Rimantas Kaukėnas (7 klaidos) po 14, Adas Juškevičius ir Mindaugas Kuzminskas po 5, Mario Delašas ir Kšyštofas Lavrinovičius po 4, Robertas Javtokas 1 taškas. Vytenis Lipkevičius (22 min.) taškų nepelnė.

„Nižnyj Novgorod“: Dimitrijus Golovinas 12 (8 atk. kam., 7 rez. perd.), Dijonas Thompsonas ir Artiomas Jakovenka po 9, Semionas Antonovas ir Semionas Šaškovas po 8 taškus.

Komandų statistika:

Dvitaškiai: „Žalgiris“ 13/34 (38 proc.) – „Nyžnyj Novgorod“ 17/31 (55 proc.);

Tritaškiai: „Žalgiris“ 4/9 (44 proc.) – „Nyžnyj Novgorod“ 7/29 (24 proc.);

Baudų metimai: „Žalgiris“ 28/35 (80 proc.) – „Nyžnyj Novgorod“ 7/10 (70 proc.);

Atkovoti kamuoliai: „Žalgiris“ 33 – „Nyžnyj Novgorod“ 28;

Rezultatyvūs perdavimai: „Žalgiris“ 10 – „Nyžnyj Novgorod“ 20;

Perimti kamuoliai: „Žalgiris“ 11 – „Nyžnyj Novgorod“ 13;

Blokai: „Žalgiris“ 0 – „Nyžnyj Novgorod“ 2;

Klaidos: „Žalgiris“ 23 – „Nyžnyj Novgorod“ 20.

Visos ketvirtfinalio poros:

Kauno „Žalgiris“ - Žemutinio Naugardo „Nyžnyj Novgorod“ (serija - 2:0)

Kazanės „Uniks“ - Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ (serija - 0:2)

Maskvos srities „Chimki“ - Rygos VEF (serija - 1:0)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)