Šventinėje ceremonijoje pagerbti ne tik pirmenybių prizininkai, bet ir labiausiai pasižymėję žaidėjai bei treneriai.

Apdovanojimas už daugiausiai LKL žaistų sezonų (19) buvo įteiktas Vilniaus „Sakalų“ veteranui Rolandui Matuliui. Garbingiausiu krepšininku, lygos teisėjų verdiktu, buvo pripažintas žalgirietis Mindaugas Kuzminskas, o Joanas Plaza atsiėmė geriausio trenerio prizą, kurį jam skyrė žurnalistai.

Naudingiausio LKL finalo serijos žaidėjo laurai, kaip ir tikėtasi, taip pat atiteko M. Kuzminskui. Puolėjas per ketverias finalo rungtynes vidutiniškai pelnė po 15 taškų, atkovojo po 7, o perėmė po 2,5 kamuolio ir rinko net po 23,8 naudingumo balo.

Tiesa, tiek M. Kuzminskas, kuris į ceremoniją atvyko su savo širdies drauge, tiek kiti žalgiriečiai, kuriems LKL čempionų taurę įteikė pats LKF prezidentas Arvydas Sabonis, antradienį pernelyg atsipalaiduoti dar negalės, nes jau trečiadienį jie pradeda VTB Vieningos lygos ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių su Žemutinio Naugardo „Nyžnyj Novgorod“ (Rusija) klubu.

LKL uždarymo šventėje nebuvo pamiršti ir reguliariojo sezono geriausieji.

Reguliariojo sezono laureatai:

Rezultatyviausias žaidėjas - Gediminas Orelikas („Prienai“)

Rezultatyviausiu reguliariojo sezono žaidėju tapo „Prienų“ puolėjas G. Orelikas. Jis per 20 rungtynių vidutiniškai rinko po 17,5 taško Geriausias jo asmeninis pasirodymas pagal pelnytus taškus buvo lapkričio 24 dienos rungtynėse su „Šiaulių“ komanda. G. Orelikas tuomet jų įmetė 27, o „Prienai“ užtikrintai laimėjo 96:78.

Geriausias kovotojas dėl kamuolių - Aurimas Kieža („Šiauliai“)

Geriausiai dėl kamuolių šį sezoną kovojo „Šiaulių“ puolėjas A. Kieža. Per 19 rungtynių jis vidutiniškai sugriebė po 9,4 kamuolio. Daugiausiai kamuolių (16) jis sugriebė kovo 2 dienos dvikovoje su „Sakalų“ komanda, o „Šiauliai“ tuomet laimėjo 89:69. A. Kieža atliko ir daugiausiai dvigubų dublių – 5.

Daugiausiai perdavimų atlikęs žaidėjas - Mindaugas Stašys (Kauno „LSU-Baltai“)

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų reguliariajame LKL čempionato sezone atliko „LSU-Baltų“ gynėjas M. Stašys. Jis vidutiniškai 4,8 karto tiksliai perduodavo kamuolį ekipos draugams. Daugiausiai rezultatyvių perdavimų (9) M. Stašys atliko gruodžio 23 dienos rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“. Įdomu pastebėti, kad gynėjas tame mače rezultatyvių perdavimų atliko daugiau nei pelnė taškų (7).

Naudingiausias žaidėjas - G. Orelikas („Prienai“)

Komplimentai „Prienų“ ekipos lyderiui G. Orelikui, kuris buvo stabiliai geras žaidėjas visą reguliarųjį sezoną. Todėl nenuostabu, jog būtent jis tapo naudingiausiu krepšininku šiame LKL čempionato etape. Puolėjas svariai prisidėjo prie „Prienų“ ekipos pergalių, kurių iš viso iškovojo 16.

Jis vidutiniškai pelnė po 17,5 taško, atkovojo po 5,7 kamuolio ir rinko po 21,2 naudingumo balo. Geriausias G. Oreliko pasirodymas buvo užfiksuotas lapkričio 24 dienos rungtynėse su „Šiaulių“ komanda ir vasario 2 dienos mače su „Nevėžiu“. Šiose rungtynėse jis surinko po 33 naudingumo balus, o „Prienai“ abu kartus šventė pergalę.

Taikliausiai dvitaškius metė Karolis Petrukonis (Utenos „Juventus“, 84/126 metimai, 66,7 proc.).

Taikliausiai tritaškius metė Oliveris Lafayette (Kauno „Žalgiris“, 24/51 metimai, 47,06 proc.).

Taikliausiai baudų metimus metė Gintaras Kadžiulis („Prienai“, 71/82 metimai, 86,59 proc.).

Daugiausia kamuolių perėmė Trevonas Hughesas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“, vid. po 2,32).

Daugiausia metimų blokavo Tomas Urbonas (Kauno „Baltai“, vid. po 2,44).

Žalgiriečiams - balto ir rausvo aukso LKL žiedai

Šeštus metus žiedus LKL čempionams pagamino PREMIERE juvelyrikos namų meistrai - jie nukaldino 20 išskirtinių žiedų, į kuriuos įkomponavo nugalėtojų komandos pavadinimą.

PREMIERE juvelyrikos namų kūrybos vadovo Vytauto Jonučio teigimu,, kaip ir kiekvienais metais, šiemet juvelyrų ir dizainerių komanda sukūrė visiškai naują LKL čempionų žiedų dizainą, o gamyboje naudojo tik aukščiausios kokybės medžiagas.

„Žiedo šonuose matome LKL simbolį iš vienos pusės ir datą iš kitos, o visą žiedo pagrindą juosia stilizuotas krepšinio tinklelis. Kiekvieno žiedo spalvų kontrastą išryškina beveik 100 cirkonių nuklota aikštelė, kurią užbaigia aukso raidėmis išrašytas komandos čempionės pavadinimas“, - teigė V. Jonutis.

Šiemet žiedų gamybai buvo pasirinktas 9, 14 ir 18 karatų prabos aukso derinys, kuriame panaudotas dviejų spalvų auksas - baltos ir rausvos. Kiekvienas žiedas sveria apie 14 g.

Visi 20 žiedų yra vienodo dydžio, tačiau jų savininkai turės galimybę atitinkamai susimažinti arba pasididinti savo trofėjus PREMIERE juvelyrikos namuose.

* * *

Primename, kad šį sezoną trečius metus iš eilės LKL čempionais tapę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai finale 4:0 nepaliko vilčių Vilniaus „Lietuvos rytui“.

LKL bronzos medalius pirmą kartą savo istorijoje šiemet iškovojo Klaipėdos „Neptūno“ komanda, kuri dramatiškame mažajame finale 3:2 palaužė pastarųjų dviejų sezonų trečios vietos laimėtojus Prienų „Prienus“.

Šiemet pirmenybėse iš viso kovėsi 12 ekipų. Paskutinėje pozicijoje liko nė vienos pergalės nepasiekę Palangos „Palanga Triobet“ vyrai (0/20).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)