Linksmintis nemoka

„Šį žiedą aš skiriu treneriui Plazai“, – vos ištrūkęs iš komandos draugų glėbio, nedvejodamas pareiškė „Žalgirio“ gynėjas Adas Juškevičius.

Tą patį antradienio vakarą mintyse turbūt kartojo visi žalgiriečiai, o tinklelį nuo „Siemens arenos“ lanko kartu su A. Juškevičiumi nukirpęs vidurio puolėjas Robertas Javtokas iškart jį užkabino treneriui ant kaklo.

Pergalė Vilniuje prieš vietos „Lietuvos rytą“ rezultatu 83:65 baigė kovą dėl LKL aukso, o J. Plazai atnešė pirmą titulą dirbant Lietuvoje.

Vis dėlto pačiam „Žalgirio“ treneriui po rungtynių prabėgus pusvalandžiui dar sunkiai sekėsi įsijausti į čempiono emocijas.

„Savo žaidėjams nuolat kartoju, kad kova nesibaigia, kol nesulaukiame finalo sirenos, niekada negalima šauti šampano anksčiau laiko. Taip smarkiai kalu visiems tai į galvą, kad ir po finalo švilpuko sunku patikėti, jog varžybos baigėsi. Pasidžiaugsiu grįžęs namo pas savo žmoną ir šunį – bus tiesiog gera jausti, kad šeima gali manimi didžiuotis“, – kalbėjo J. Plaza.

Nors antradienį žalgiriečių laukia iškilmingas sutikimas prie Kauno Rotušės ir linksmybės naktiniame klube, treneris prisipažino švęsiantis labai simboliškai.

„Turbūt ispanus žmonės įsivaizduoja visiškai kitaip. Gal aš kvailas ispanas – nešoku, daug negeriu. Ko gero esu nuobodžiausias žmogus Žemėje. Žinoma, šiek tiek šiandien pašvęsiu, bet aš tiesiog negaliu taip, kaip jūs, vaikinai, išgerti dvi ar tris taureles degtinės ir toliau sau šėlti. Nuo pusės stikliuko aš jau krentu ant žemės“, – juokėsi „Žalgirio“ vairininkas.

Žaidėjai pažadėjo taip pat švęsti saikingai

Pernelyg atsipalaiduoti negalės ir kiti LKL čempionai, kadangi gegužės 15 d. jų laukia VTB Vieningos lygos ketvirtfinalio pirma akistata su „Nižnij Novgorod“ (Rusija) klubu.

„Ar savaitės užteks atšvęsti? Cha. Neturėsime tiek laiko. Manau, treneris duos vieną ar dvi laisvas dienas, o tada – treniruotės. Švęsti galėsime, kai laimėsime VTB lygoje“, – kvatojosi Mindaugas Kuzminskas.

Nors M. Kuzminsko norus J. Plaza išpildė su kaupu, pažadėjęs tris laisvas dienas, pernelyg atsipalaiduoti neketino ir Kšyštofas Lavrinovičius.

„Iš tiesų, norėtųsi dabar baigti sezoną, bet dar laukia daug kovų, ir mes pasistengsime kuo toliau nužengti VTB lygoje. O šventei nėra laiko. Aišku, emociškai pašvęsime, pajuokausime, bet sėsti prie stalo ir švęsti tris paras nėra laiko“, – šypsojosi K. Lavrinovičius.

Ypatingi žiedai

Pastarasis žaidėjas – vienas tų, už kuriuos J. Plaza pirmiausia pasidžiaugė, prisiminęs, kad nepaisant ilgos ir turiningos karjeros K. Lavrinovičius niekada nebuvo tapęs Lietuvos čempionu.

Švytėte švytėjo ir pats aukštaūgis.

„Oj, kokiu tik nebuvau čempionu – ir Italijos, ir Europos. Bet Lietuvos čempionu šiandien tapau pirmą kartą. Jausmas – tiesiog čempioniškas. Manau, mūsų komanda labai daug atidavė, sunkiai dirbo, ir mes nusipelnėme žiedų“, – sakė K. Lavrinovičius.

2013 metų aukso žiedas bus įsimintinas ir M. Kuzminskui, nors jis LKL nugalėtoju jau tapo trečią kartą.

„Pirmas žiedas buvo labai smagus, nes buvo pirmas. Pernai finaluose nepelniau nė taško ir žaidžiau tik po kelias minutes. Be abejo, ir tai gerai, bet šis žiedas man kels pačius maloniausius prisiminimus, nes ir pačiam sekėsi, ir sezonas visai komandai buvo neblogas. Šis žiedas man tikrai bus pats svarbiausias“, – patikino M. Kuzminskas.

LKL čempionais „Žalgiris“ tapo trečią kartą iš eilės ir 15-ą klubo istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)