1994-1995 metų gimimo komanda per penkerių metų laikotarpį du kartus tapo LMKAL čempione, NMKL pirmenybėse pernai metais užėmė 2-ą vietą, o šįmet – pirmą poziciją.

LKF pažymėjimai bei atminimo dovanos buvo įteiktos Gretai Tamašauskaitei, Laura Želnytei, Simonai Dobrovolskytei, Justinai Matuzonytei, Urtei Bukauskaitei, Agnei Antanavičiūtei ir Patricijai Pilipavičiūtei.

Vienos ryškiausių krepšinio centro figūrų šiandien dienai yra G. Tamašauskaitė bei L. Želnytė. Ne vieną kartą MKL, LMKAL bei NMKL pirmenybėse skynusios laurus individualiuose apdovanojimuose, šios žaidėjos savo meistriškumą įrodė šįmet ir LMKL čempionate. Vilkėdamos „Aistės-LSU“ marškinėlius jaunosios krepšininkės tapo svarbia Kauno ekipos dalimi ir kartu su komanda nužygiavo net iki LMKL mažojo finalo.

„Prieš penkerius metus sukurtas projektas šiemet, galima sakyti, duoda pirmus vaisius. Nors krepšinio centro komandos žaidėjos jau ankščiau debiutavo aukščiausioje Lietuvos moterų krepšinio lygoje, tačiau šiemet jau turime bent 3 žaidėjas, kurios savo meistriškumu gali stipriai pagelbėti LMKL klubams.

Viena prioritetinių krepšinio centro užduočių ir yra – parengti kuo daugiau aukšto meistriškumo žaidėjų ne tik atskiroms jaunimo rinktinėms, bet ir visam Lietuvos krepšiniui. Jau 3 pastaruosius metus Lietuvos moterų krepšinio lygos duris praveria ir sėkmingai debiutuoja būtent LKF krepšinio centrų žaidėjos. Dalia Belickaitė, Austėja Širšinaitytė, Justina Kraujūnaitė, L. Želnytė, G. Tamašauskaitė, Justina Matuzonytė, Gintarė Jasiunskaitė.

Tai - pavardės, kurias jau žino ne vienas krepšinio gerbėjas. Ateityje norėtume efektyvinti krepšinio centrų veiklą, pakviečiant daugiau potencialiai talentingiausių jaunųjų krepšininkių. 1994-1995 metų kartai noriu padėkoti už darbą treniruotėse bei varžybose ir tikiuosi, jog krepšinis taps jų gyvenimo varomąja jėga“, - sakė LKF direktorė Rasa Liuimienė.

„Pirmiausiai noriu padėkoti LKF ir konkrečiai R. Liuimienei, kuri rūpinasi krepšinio centrais ir įdeda daug energijos bei pastangų, jog jie visavertiškai gyvuotų, turėtų naudos Lietuvos moterų krepšiniui. Moterų krepšinyje kiekviena žaidėja yra labai svarbi ir turi didelį vertę. Aišku, mes visi norėtume, jog sporto mokyklose būtų daugiau mergaičių sportuojančių krepšinį, bet šiai dienai turime situaciją kitokią, tad privalome dėti maksimalias pastangas ruošiant būsimas aukšto meistriškumo žaidėjas. Toks ir yra krepšinio centrų pagrindinis tikslas.

Pabaigus mokslus vidurinėje mokykloje bei baigus LKF krepšinio centrą, žaidėjoms iš tikrųjų išaugs atsakomybė. Dabar yra tas momentas, kuomet jaunas žmogus privalo pasirinkti tinkamus prioritetus ir jų siekti bet kokia kaina. Mano žiniomis, žaidėjos jau yra nusprendusios, kur studijuos ir iš pokalbių su jomis matau, ko jos nori iš krepšinio. Šiais metais ypatingai džiaugiuosi dėl G. Tamašauskaitės bei L. Želnytės, kurios įrodė, jog yra pasiruošusios priimti didesnius iššūkius. Kitoms žaidėjoms taip pat noriu padėkoti už įdėtą darbą ir visą tą laiką, kurį skyrė krepšiniui. Linkiu visokeriopos sėkmės ir aukštų tikslų, siekių, motyvacijos ateityje“, - kalbėjo Petras Aleksonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją