Tarp svečių sukosi Arvydas Sabonis, premjeras Algirdas Butkevičius, stipruolis Žydrūnas Savickas, verslininkas ir pokerio žaidėjas Antanas Guoga, Paulius Motiejūnas, Mindaugas Balčiūnas ir daug kitų.

Renginį vedęs aštrialiežuvis Jogaila Morkūnas ramiai nepaliko LMKL globėjo premjero A. Butkevičiaus. Nors dėl tvirtos pozicijos neturėjimo atominės elektrinės statybos klausimu premjeras jau ne vieną kartą kritikuotas, bet ir vėl buvo patrauktas per dantį.

J. Morkūnui paklausus, ar Lietuva statys atominę elektrinę, premjeras vėl persigalvojo.

„Būtinai. Nors vėliau tau pasakysiu. Pirma reikia su latviais ir estais susiskambinti“, – į kampą įspraustas juokavo A. Butkevičius.

Apdovanotos ne tik Lietuvos čempionato prizininkės, bet ir geriausios viso sezono krepšininkės.

Septyniolikmetė Dalia Belickaitė, atstovaujanti Vilniaus „Jaunųjų talentų“ komandai, per sezoną perėmė daugiausiai kamuolių – 79, o Kauno „Aisčių-LSU“ krepšininkė Laura Svarytė šį sezoną geriausiai kovojo dėl kamuolių. Jų sugriebė 413, per rungtynes - vidutiniškai po 12.

Du apdovanojimus susižėrė Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ krepšininkė Iveta Šalkauskė. Ji vidutiniškai per rungtynes rinko 23,2 naudingumo balo ir tapo viso sezono naudingiausia žaidėja – MVP. Krepšininkė taip pat pelnė daugiausiai taškų per sezoną.

Tuo metu uteniškė Eglė Žygelytė atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų.

Iš susirinkusių svečių lūpų komplimentai skambėjo ne tik stipriausioms krepšininkėms. Svečiai sveikino ir LMKL lygos vadovę Audrą Ginelevičienę.

Direktorė DELFI pasakojo, kad į prieš dešimtmetį gautą pasiūlymą dirbti LMKL iš pradžių žiūrėjo skeptiškai, tačiau dabar jai šis darbas kelia pasididžiavimą ir džiaugsmą.

„Džiaugiuosi, kad šiemet pavyko suburti stiprius klubus ir geras vadovybes, pagerinti santykius su savivaldybėmis. Mūsų tikslas yra krepšinio kokybė ir norime, kad ji didėtų. Man buvo itin skaudu, kad „Kibirkščiai“ nepasisekė Europos taurėje“, – pasakojo A. Ginelevičienė.

Be kiekybės nebus ir kokybės – auksinė krepšinio taisyklė. Tą pripažino ir A. Ginelevičienė ir teigė, kad merginos retai praveria sporto sales duris dėl auklėjimo.

„Gaila, kad Lietuvoje mergaitėms ilgai buvo kalama į galvą, kad gero ir kokybiško gyvenimo rodiklis yra šou pasaulis, šokiai ir vakarėliai. Savo krepšininkėms nuolat sakau, kad būti profesionalia krepšininke yra garbė ir tai jau titulas“, – teigė lygos vadovė.

Sėkmingas verslininkas ir Lietuvos krepšinio mecenatas Antanas Guoga šiuo metu eina antrosios LMKL lygos prezidento pareigas ir į situaciją moterų krepšinyje žiūrėjo kritiškai.

„Šiuo metu yra tik viena stipri komanda ir dėl to labai gaila. Reikia žiūrėti kuo plačiau. Neužtenka stiprių komandų, legionierių. Man krepšinis yra laisvalaikio praleidimo būdas, reikia, kad ir kiekvienai jaunai mergaitei krepšinis būtų įdomus, kad tai būtų pramoga“, – kalbėjo A. Guoga, žmogus dėl kurio prieš šešerius metus kas antras moksleivis mokėsi žaisti pokerį.

A. Sabonio dukros taip pat negundo krepšinis. A. Sabonis juokavo, kad jos neverčia žaisti, tačiau A. Ginelevičienei lankantis Ispanijoje paprašys, kad pabandytų perkalbėti savo atžalą.

A. Sabonis įvardijo pagrindinį klestinčio krepšinio ingredientą – populiarumą.

„Visada norisi tikėtis, kad būtų geriau ir geriau. Daugiausia krepšiniui klestėti padeda populiarumas. Jei moterų krepšinis bus populiarus, komandos bus stiprios. Tada gal mergaitės pradės rinktis į treniruotes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)