Krepšininkėms ir komandos personalui įteiktos komandos, rėmėjų ir savivaldybės padėkos. Savo ruožtu LKF vadovas M. Balčiūnas merui A. Zuokui įteikė vieną aukščiausių LKF apdovanojimų aukso medalį „Už nuopelnus krepšiniui“.

2009 metais atkurta komanda pernai tenkinosi sidabru šalies pirmenybėse, o šiemet, laimėjusi 38 iš 47 žaistų rungtynių, netik pasipuošė auksu, bet ir laimėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę bei bronzos medalius Baltijos moterų krepšinio lygoje (BWBL). Komanda taip pat dalyvavo Europos taurės varžybose, tačiau nesėkmingai.

Sveikinimus pradėjęs komandos vadovas Rosvaldas Gorbačiovas daug kalbėjo apie svajones.

„Iš pradžių svajojome nedrąsiai, tačiau svajonės ne tik pildosi, bet jų dar daugėja. Šis sezonas buvo labai sunkus, tačiau ačiū rėmėjams ir žmonėms padėjusiems pačiomis juodžiausiomis sezono akimirkomis“, – kalbėjo R. Gorbačiovas.

Gerų žodžių negailėjo ir miesto meras. Paklaustas krepšinio elementas jam labiausiai patinka atsakė trumpai – „pergalės“. Už pergales padėkojęs komandai ir rėmėjams, jis palinkėjo, kad komandos svajonėms ribų nebūtų ir parodė viltį, kad moterų krepšinio populiarumas Lietuvoje augtų.

Tuo metu M. Balčiūnas buvo konkretus ir teigė, kad „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda yra pavyzdys visoms kitoms ir atitinka LKF viziją.

„Per dvejus metus jūs tapote pavyzdžiu kitoms komandoms ne tik sporto, bet ir vadybos pavyzdžiu. Jūs atitinkate mūsų filosofiją – esate lietuviška bei bazinė Lietuvos rinktinės komanda“, – kalbėjo M. Balčiūnas.

DELFI pakalbintas komandos treneris vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius teigė, kad titulai komandai nebuvo netikėti.

„Komanda ir būrėme pergalėms. Daugiausiai prie to prisidėjo komandos dvasia. Pusę rungtynių tikrai laimėjome dar rūbinėje ir per treniruotes. Aiškų tų pergalių norėjosi daugiau“, – kalbėjo treneris.

Jau tradicija tapo ir sezono nominacijos. Krepšininkės rinko sezono frazę, šukuoseną, sezono iniciatyvą ir panašiai. Rotušės skliautuose aidėjo juokas, nes krepšininkės parodė visą savo šmaikštumą. R. Gorbačiovą nominavo už frazę „greitai bus pinigai“, komandos trenerį už tai, kad kamuolį vadina „bumbulu“, o komandos fizinio rengimo trenerį Martą Skrabulį už frazę „prasuk liemenuką“.

Vis dėlto geriausia fraze išrinktas trenerio žodis „valio“, sezono numylėtiniu komandos fizinio rengimo treneris Martas Skrabulis, Vitalija Vaščiūnaitė  tapo sezono tylenė „Už tai, kad tik du kartus per sezoną kalbėjo lietuviškai, visko bijo ir daug tyli“, o sezono elegancija buvo išrinkta Indrė Dudėnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)