„Žalgirio“ atstovai portalui sportin.lt patvirtino, kad dėl „Lietuvos ryto“ veiksmų konsultuojasi su teisininkais.

Kito sezono abonementų prekybą pradėjęs „Lietuvos rytas“ šokiravo šalies visuomenę, kai reklamos veidais pasirinko ne savo, o didžiausio priešininko „Žalgirio“ krepšininkus – Robertą Javtoką ir Rimantą Kaukėną.

„Jis buvo svarbus... Bet dar svarbesnis Tu, sirgaliau!“, – reklamoje akcentuojama, kad R. Javtokas ir R. Kaukėnas praeityje vilkėjo „Lietuvos ryto“ aprangą.

Tačiau garsių krepšininkų Vilniuje žaidė ir daugiau – Šarūnas Jasikevičius, Ramūnas Šiškauskas, Arvydas Macijauskas – tad būtent dabartinių žalgiriečių pasirinkimas neatrodo kaip sutapimas.

„Žalgirio“ vadovams garsiai pareiškus pasipiktinimą, reklamos veidai skubiai buvo pakeisti. Vietoje R. Javtoko ir R. Kaukėno, trečiadienio vakarą reklamoje jau sukosi R. Šiškauskas ir Andrius Šležas.

Vis dėlto taip lengvai „Lietuvos rytas“ gali ir neišsisukti. Mat buvęs klubas neturėjo teisės reklamoje panaudoti dabar kitoje komandoje žaidžiančių krepšininkų veidų, nors ir su „Lietuvos ryto“ komandos apranga. Be to, apie tai nebuvo tartasi nei su „Žalgiriu“, nei su pačiais žaidėjais.

Labai realu, kad iš žalgiriečių užsidirbti pabandęs „Lietuvos rytas“ turės pats susimokėti tam pačiam „Žalgiriui“.