„Fortūna“ pirmose LMKL mažojo finalo serijos rungtynėse namuose po nelengvos kovos 71:63 (16:15, 19:12, 17:17, 19:19) įveikė „Aistes-LSU“, antrame susitikime uostamiesčio atstovės šventė pergalę svečiuose 68:58 (22:13, 14:21, 20:11, 12:13).

18 taškų prie trečios pergalės prisidėjo Eglė Šikšniūtė, 14 - Tatjana Liktarovič, 13 - G. Gutkauskaitė.

Kauniečių gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Neringa Skadaitė (13 tšk.), Dovilė Saurazaitė (12 tšk.) bei Laura Želnytė (10 tšk.).

Rungtynių pirma pusė lyg ir nežadėjo didelės intrigos – „Fortūna“ turėjo iniciatyvą ir nors nedidelę, tačiau stabilią persvarą. Tačiau po didžiosios pertraukos „Aistės-LSU“ į aikštę sugrįžo nusiteikusios pratęsti seriją ir iškart perėmė žaidimo vadžias į savo rankas. Įpusėjus trečiam ketvirčiui jos pirmavo 48:42. Vėl išlyginti rezultatą „Fortūnai“ pavyko tik 38 min. Užvirė kova taškas į tašką. Likus žaisti 11 sek., Dovilė Saurazaitė tritaškiu persvėrė rezultatą „Aisčių-LSU“ naudai ir, atrodė, kova dėl bronzos medalių dar bus pratęsta Kaune. Vis dėlto „Fortūnai“ pakako laiko pergalingai atakai – po krepšiu prasiveržusi G. Gutkauskaitė pelnė du bronzinius taškus.

„Matyt, merginos per anksti patikėjo pergale ir po pertraukos į aikštę išbėgo atsipalaidavusios“, - pasibaigus paskutinei čempionato kovai sakė „Fortūnos“ vyriausiasis treneris Dalius Ubartas. – Tačiau pagyrimo vertos ir varžovės, kurios kovėsi iš paskutiniųjų, norėdamos laimėti. Tačiau šįkart mums nusišypsojo sėkmė. Džiaugiuosi, kad serijoje užteko trejų rungtynių, nes visos jos buvo įtemptos“.

Pasak D. Ubarto, iškovojusi bronzos medalius komanda įvykdė minimalų tikslą, nors, jo įsitikinimu, komanda buvo verta žaisti finale.

„Dabar svarbiausia išsaugoti komandą kitam sezonui. Jeigu tai pavyktų, ji galėtų siekti dar aukštesnių rezultatų“, - teigė Klaipėdos ekipos treneris.

„Aisčių-LSU“ strategas Ričardas Maceina apgailestavo, kad pergalė paskutinę akimirką išsprūdo iš rankų ir komandai nebepavyko pratęsti serijos, tačiau pasidžiaugė, kad auklėtinės šįkart padarė mažiau tokių vaikiškų klaidų, kurios labai brangiai kainavo pirmuose dviejuose mažojo finalo mačuose.

„Gaila, kad nepavyko laimėti nė vienerių rungtynių kovoje dėl trečios vietos, tačiau sveikiname varžoves su pergale, jos buvo stipresnės. Komanda tikslus čempionate įvykdė su kaupu – pateko į atkrintamas varžybas, o ketvirtfinalyje pateikė didžiulę staigmeną, nugalėdamos „Sūduvą-Mantingą“. Mes tikrai gavome daug naudos iš mažojo finalo serijos, o pergalės šiai jaunai komandai dar ateis“, - sakė R. Maceina.