Tauragės komanda lemiamą trečią kartą Krepšinio klubui „Trakai“ nusileido atkaklioje dvikovoje 68:71 (o serijoje 1:3). Likus minutei iki mačo pabaigos susitikimas buvo trumpam nutrauktas dėl neramumų tribūnose. Balkone vietiniai žiūrovai puolė apie 30-ies žmonių iš Trakų atvykusių krepšinio gerbėjų grupę. Per muštynes buvo panaudotos kėdžių nuolaužos, jų kojos.

„Rungtynėms šie įvykiai įtakos neturėjo. Jas tiesiog teko trumpam sustabdyti, kol konfliktas pasibaigs, kadangi jo nutraukt nebuvo kam – trūko apsaugos“, – pasakojo pats lemiamą mačą stebėjęs RKL direktorius Aleksas Makulavičius.

Anot direktoriaus, už žiūrovų elgesį sankcijų sulaukė tauragiškiai. Trakų klubas atsipirko įspėjimu.

„Įspėjom ir „Trakus“, kadangi jų gerbėjai irgi buvo išgėrę alaus. O kai išgėrė, tai ir susikibo, ” – tikino A. Makulavičius.

„Jokio įspėjimo dėl kokio nors blogo sirgalių elgesio mes nesulaukėme,“ – neigė vieno lygos vadovų žodžius „Trakų“ rinkodaros vadovas Lukas Raščiauskas.

Trakiškis kategoriškai atmetė kaltinimus svečių fanams kokiu nors nekorektišku elgesiu. Anot jo, kalti – vien tauragiškiai.

„Tauragės sirgaliai pasielgė labai nesportiškai. Jie išprovokavo konfliktą ir mūsų komandos sirgaliai buvo tiesiogiai užpulti. Ant jų buvo laistomi alkoholiniai gėrimai, o po tų laistymų prasidėjo muštynės,“ – kalbėjo Trakų klubo rinkodarininkas.

„Trakai“ savo gerbėjams rengia nemokamas keliones į rungtynes svečiuose.

„Parodykime Tauragiškiams, kaip mokame palaikyti savo komandą!” – skelbė fanus į paskutinę išvyką kvietęs skelbimas Trakų KK interneto svetainėje.

Tauragės krepšinio klubas didesnės aktyvių aistruolių grupės neturi. Per rungtynes buvo girdimos daugiausia „Trakų“ fanų skanduotės.

„Patys jie buvo įžūlūs – pergėrę. Ūžė savo birbynėmis, alų į aikštelę liejo, pradėjo prie vietinių merginų kabinėtis. Per ilgąją pertrauką bandėme pasikalbėti draugiškai, kad kiek apsiramintų, bet kur tau... Tai viskas ir negalėjo kitaip baigtis,“ – kalbėjo nenorėjęs prisistatyti įvykių dalyvis iš Tauragės.

„Ir vieni, ir kiti buvo kalti, nes ir vieni, ir kiti neramumus provokavo: rodė vieni kitiems įvairius negražius žestus,“ – pasakojo A. Makulavičius.

Po rungtynių „Trakų“ aistruoliams teko salėje laukti, kol išsiskirstys vietos žiūrovai. Po incidento į jo vietą suskubo ir apsaugos darbuotojai ir policininkai.

„Tėvui, lydėjusiam dukterį į rungtynes buvo kėde praskelta galva ir jis buvo išvežtas į Tauragės ligoninę,“ – apie fanų nuostolius kalbėjo L. Raščiauskas.

„Tauragės krepšinio klubas dėkoja sirgaliams už palaikymą viso sezono metu, o ypač finaliniame etape!” – rašoma Tauragės KK Facebook paskyroje.