Bulgaro paslaugų vilniečiai kol kas visiškai nepasigenda: antradienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalyje jie namuose po idealiai sužaisto pirmo kėlinio sutriuškino Utenos „Juventus“ krepšininkus 92:67 ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė 1:0. Tai buvo šeštasis iš eilės „Lietuvos ryto“ laimėtas mačas nuo to laiko, kai prie komandos prisijungė D. Bauermannas.

„Daugeliu atvejų pirma rungtynių serijos dvikova nebūna lengva, nes ją būtinai reikia laimėti. Tikrai didžiavausi savo auklėtiniais dėl to, kaip jie pradėjo mačą. Pirmame ketvirtyje žaidėme beveik tobulai. Mums tai yra didelė pergalė, nors visų rungtynių dar nesužaidėme taip, kaip galėtume“, – akistatą įvertino specialistas iš Vokietijos.

– Pačioje rungtynių pradžioje traumą patyrė ir aikštėje daugiau nepasirodė Nemanja Nedovičius. Ar jis susižeidė rimtai? – DELFI paklausė D. Bauermanno

– Nepanašu, kad tai būtų rimta. Jis tiesiog skausmingai pargriuvo ant klubo. Esu tikras, kad penktadienį jis galės žaisti.

– Vaduoti serbą šiandien ilgiau nei įprastai teko Miltui Palacio. Kokį įspūdį paliko jo žaidimas?

– Kadangi Dovydas Redikas vis dar sveiksta po traumos, M. Palacio mums labai reikia. Ypač tuomet, kai Nemo (N. Nedovičius – DELFI) susižeidžia ar prisirenka pražangų kaip šeštadienio rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“. Milto patirtis ir krepšinio išmanymas mums labai padeda tokiose situacijose.

– Šiandien kelias minutes mačo pabaigoje parungtyniauti leidote ir Artūrui Jomantui. Kokia jo sportinė forma?

– Mūsų komandos atsarginių suolas – labai ilgas. Krepšininko darbas – eiti į aikštę, kai treneris jį pašaukia, ir dirbti treniruotėse kiekvieną dieną. Šiandien tiesiog neturėjau progos leisti jam pažaisti ilgiau. Bet taip jau būna tokiose stipriose komandose kaip „Lietuvos rytas“. Visi turi aukotis ekipos labui: ir Reno (Renaldas Seibutis – DELFI), ir A. Jomantas. Kitoje komandoje galbūt jis atliktų 20 metimų per rungtynes, bet dabar jo užduotys kitokios. Svarbiausia išlikti profesionalu, galvoti pozityviai ir palaikyti savo komandos draugus. Ar A. Jomantas taip ir daro? Taip, net labai.

– D.Ivanovo suspendacija jau kelis kartus buvo pratęsta. Kokia jo situacija?

– Kol aš esu treneris, jis neapsivilks „Lietuvos ryto“ marškinėlių. Kaip ir sakiau, taip nuspręsta dėl vidinių klubo priežasčių, kurių viešai neaptarinėsime. Bet pasikartosiu: jis daugiau nevilkės „Lietuvos ryto“ aprangos.

– Turbūt net negalvojate, kad ketvirtfinalio serija iš Utenos galėtų dar kartą sugrįžti į Vilnių?

– Žinoma, visi mėgina užbaigti serijas kuo greičiau, kad turėtų daugiau laiko poilsiui ir pasiruošimui. Bet būtų arogantiška teigti, kad pergalė – jau mūsų kišenėje. Ne. Utenoje bus labai sunku. Manau, mūsų šansai yra 50 prieš 50. Namuose visi žaidžia geriau, o „Juventus“ ekipa turi ir gerų snaiperių, ir gerų aukštaūgių, ir gerus trenerius. Tiesa, nuo tada, kai atvykau į „Lietuvos rytą“, kol kas laimėjome visas išvykos rungtynes, tad nemanau, kad žaidimas svečiuose mums yra didelė problema.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)