„Arbitražas alternatyva ne tik Lietuvos teismams, bet alternatyva ir Lozanos arbitražui, kuris yra labai brangus. Ši alternatyva yra legali ir galima“, - teigė VKAT pirmininkas Vytautas Nekrošius.

V. Nekrošius tikino, kad Vilniaus arbitražas garantuoja greitą ir tylų sprendimo būdą. Teigiama, kad ginčas išnagrinėjamas ir sprendimas priimamas per tris mėnesius, o bylą nagrinės abiejų pusių pasirinktas arbitras.

„Čia ne ta vieta, kur perka ir parduoda. Čia ta vieta, kuriame galima tyliai, be žiniasklaidos išspręsti problemą. Jokios informacijos apie ginčus neteikiame. Ar tai bus ginčas tarp žaidėjo ir klubo, ar tarp klubo ir federacijos. Jokios informacija nebus teikiama, nebent to pareikalaus teismas“, - teigė VKAT pirmininkas.

LKF nutarė rekomenduoti krepšinio lygoms į savo nuostatus įtraukti nuostatą, kad ginčai tarp šalių butų sprendžiami būtent VKAT. Galutinį sprendimą, dėl VKAT turės priimti lygos vadovybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)