Šeštadienį bus žaidžiami pusfinaliai, o sekmadienį - mažasis ir didysis finalai.

Oficiali lygos interneto svetainė ne tik pasidomėjo visų finalo ketverto dalyvių mintimis prieš svarbiausias sezono kovas, bet ir ryžosi įvertinti ekipų galimybes šį savaitgalį.

Jonavos „Jonava“

Jolanta Kačerauskienė (Jonavos „Jonava“ komandos trenerė):

„Tikrai planavome patekti į finalo ketvertą, bet nesitikėjome baigti reguliarų sezoną pirmoje vietoje. Visada savo komandos merginoms sakiau, kad kiekvienos rungtynės yra svarbios. Į aikštelę visą šį sezoną eidavome maksimaliai nusiteikusios. Tai neabejotinai prisidėjo prie mūsų sėkmės.

Finalo ketvertui specialaus pasirengimo nėra. Treniruojamės kaip įprasta. Vertiname pusfinalio varžoves, nors ir žinome, kad esame poros favoritės. Sieksime patekti į finalą ir kovoti dėl aukso. Mūsų tikslas – NMKL taurė.

Manau, kad trys komandos, „Tiketa“, „LKC-Kaunas“ ir mes, esame tikrai apylygės. Galvoju, kad būtent šios dvi varžovės mums bus pavojingesnės, nei „Patriotės“. Tiesa, nenurašau ir jų, nes per vienerias rungtynes gali visko atsitikti. Psichologinis pranašumas bus būtent „Patriočių“ komandos pusėje. Jos neturės ko prarasti. Tiesa, tikiu savo merginomis, nes joms atsakomybė tikrai nėra naujiena. Būsime susikoncentravusios šiai kovai.

Jei pateksime į finalą, manau, kad neverta spėlioti, kurios oponentės - „Tiketa“ ar „LKC-Kaunas“ - būtų parankesnės. Su abiem komandomis reguliariame sezone pasidalinome po 2 pergales ir 2 pralaimėjimus. Tai visiškai lygios komandos, todėl kažką prognozuoti yra neįmanoma.

Manau, kad padės ir tai, jog žaisime savo salėje. Žiūrovai palaikys mus, o namuose, kaip sakoma, ir sienos padeda“.

NMKL.lt:

„Jonavos“ komanda turėtų būti vadinama finalo ketverto favorite ir realiausia pretendente į aukso medalius. Jonaviškėms palankūs net keli faktoriai. Pirma, „Jonava“ laimėjo reguliarų sezoną. Antra, pusfinalyje ši komanda varžysis su ryškiai silpniausia ketverto ekipa. Dėl to, tikėtina, finalo dvikovai „Jonava“ išsaugos daugiau jėgų, nei „LKC-Kauno“ ir „Tiketos“ dvikovos laimėtojos. Ne mažiau reikšminga detalė ta, kad jonaviškės rungtyniaus sau puikiai pažįstamoje namų salėje, kur jas palaikys ir vietiniai krepšinio gerbėjai.

Kauno „LKC-Kaunas“

Petras Aleksonis (Kauno „LKC-Kaunas“ klubo direktorius):

„Šio sezono komandos pasiekimus ir rezultatus vertinu neblogai. Noriu pažymėti, kad mums svarbus ne tik rezultatas, geras žaidimas, bet ir žaidėjų tobulėjimas. Vėl blizgėjo mūsų lyderės Laura Želnytė ir Greta Tamašauskaitė. Iš ypatingai jaunų žaidėjų noriu pagirti Gailę Miglę Kudžmaitytę. Žinoma, stengiasi, dirba ir savo šanso laukia visos krepšininkės. Ateityje jos taip pat parodys ką sugeba.

Pasiruošimą finalo ketvertui apsunkina tai, kad Kauno „Aistės“ pateko į Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mažąjį finalą. Dėl šios priežasties su komanda negali treniruotis beveik pusė „LKC-Kauno“ krepšininkių. Negalime mėtytis į abi puses, todėl svarbios mūsų krepšininkės, vietoj to, kad uoliai ruoštųsi NMKL finalo ketvertui, turi dirbti su „Aistėmis“. Planavome dvi savaites skirti pasiruošimui, bet dabar į NMKL finalo ketvertą atvažiuosime iš dalies nepadarę namų darbų.

Tokie dalykai niekada neprideda pasitikėjimo savo jėgomis. Šį sezoną „Tiketos“ komandą dažniausiai įveikdavome po atkaklios kovos. Šis faktas taip pat neprideda pasitikėjimo prieš pusfinalio rungtynes. Tai ne ta komanda, kurią galėtume įveikti viena koja. Vis dėlto sieksime patekti į finalą. Visko gali būti, nes tai bus tik vienerios rungtynės, per kurias atsitinka keisčiausių dalykų.

Lemiamose rungtynėse svarbu turėti patyrusių žaidėjų, kurios neišsigąs varžovių. Tokių krepšininkių mes turime 5-6. „Tiketos“ gretose irgi panašiai, todėl laukia įdomi kova. Jeigu pralaimėsime, nieko baisaus – žaisime dėl 3 vietos. Kitą pusfinalį, mano manymu, tikrai laimės „Jonava“.

NMKL.lt:

„LKC-Kauno“ komanda didžiąją reguliaraus sezono dalį buvo turnyro lentelės viršuje, tačiau viena kita nesėkmė stumtelėjo kaunietes į antrą poziciją. Pusfinalio varžovę, Vilniaus BC „Tiketą“, laikinosios sostinės krepšininkės šį sezoną įveikė 3 kartus, o pralaimėjo tik kartą. Tiesa, tik pirma šių komandų akistata baigėsi triuškinamu rezultatu (65:40 laimėjo „LKC-Kaunas“). Visos kitos dvikovos - ne daugiau kaip 5 taškų persvara. Jeigu kaunietėms pavyks patekti į finalą, o ten, kaip prognozuojama, jų lauktų kova su „Jonava“, istorija Ričardo Maceinos auklėtinėms būtų palanki. Šį sezoną „LKC-Kaunas“ ir „Jonava“ per keturias tarpusavio dvikovas pergales iškovojo tik išvykose.

Vilniaus BC „Tiketa“

Aistė Babianskaitė (Vilniaus BC „Tiketa“ klubo direktorė):

„Šį sezoną jau pasiekėme tą patį, ką ir praėjusiais metais – patekome į finalo ketvertą. Tiesa, jame tikimės aukštesnės vietos, nei praėjusiame sezone. Šiemet į mūsų komandą sugrįžo svarbių krepšininkių. Tuo pačiu pasipildėme ir naujomis žaidėjomis. Žinoma, šį sezoną esame jau ir labiau patyrusios bei susižaidusios. Mūsų kolektyvas tiesiog puikus. To galėtų pavydėti kiekviena komanda.

Nors „LKC-Kaunas“ ir „Jonava“ po reguliaraus sezono buvo aukščiau nei mes, mano manymu, esame panašaus pajėgumo. Visos mūsų tarpusavio rungtynės baigdavosi nedideliais skirtumais, todėl finalo ketverto rezultatai yra sunkiai nuspėjami.

Galvoju, finalo ketverte vienu žingsneliu silpnesnės yra nebent KK „Patriotės“. Kita vertus, finalo ketvertas yra ir sėkmės dalykas. Juk čia viską lems vos vienerios rungtynės.

Šiam finalo ketvertui ruošiamės atsakingai. Treniruojamės, analizuojame pusfinalio varžoves - „LKC-Kauno“ krepšininkes. Stengsimės iškovoti kuo aukštesnės prabos medalių. Kokios spalvos? Pasižiūrėsime. Svarbiausia - gerai praleisti laiką ir žaisti savo malonumui“.

NMKL.lt: 

„Tiketa“ reguliariame sezone iškovojo trečią vietą, bet tik nežymiai nusileido „LKC-Kauno“ ir „Jonavos“ ekipoms. Sunku prognozuoti, kaip susiklostys pusfinalis su „LKC-Kauno“ komanda, bet vertinant ankščiau matytas rungtynes, finalo ketverto favoritėmis vilnietes vadinti sunku. NMKL.lt prognozuoja, kad „Tiketos“ krepšininkių sekmadienį laukia kova dėl 3 vietos mažajame finale.

KK „Patriotės“

Lina Dambrauskaitė (KK „Patriotės“ komandos trenerė):

„Debiutinis mūsų komandos sezonas buvo sėkmingas. Patekome į finalo ketvertą ir tai jau yra gerai. Mūsų komanda išsiskiria tuo, kad neturime aukštaūgių krepšininkių. Net ir be jų sugebėjome pakankamai daug pasiekti.

Finalo ketverte sieksime parodyti gerą žaidimą. Atvažiuojame kautis, o kaip pavyks – nežinau. Sutinku, kad esame šio ketverto autsaiderės, nes mūsų aukščiausia žaidėja – 184 cm ūgio. Visos kitos – dar mažesnės. Tiesa, jeigu varžovai irgi galvos, kad mes tikrai silpniausios, tai jiems gali padaryti meškos paslaugą. Esame komanda, kuris kovoja su visais. Šį sezoną neblogai priešinomės net ir „LKC-Kauno“ komandai. Niekas negali mūsų nuvertinti.

Turime vilčių ir pusfinalyje su „Jonavos“ komanda. Nemanau, kad jos visai mūsų neprisibijo. Esame su jomis žaidę ir žinau, kad jonaviškės mus vertina. Žinau, kad „Jonavos“ trenerė Jolanta Kačerauskienė savo komandą tikrai nuteiks kautis iš visų jėgų, nes su mumis juokauti tikrai negalima.

Net jei mes pralaimėsime abejas rungtynes, jokios tragedijos nebus. Šiandien situacija yra tokia, kad mes neturime ko prarasti.“

NMKL.lt:

KK „Patriotės“ yra neabejotinai silpniausia finalo ketverto komanda. Pasipriešinti bet kuriai šio turnyro ekipai Kurčiųjų krepšinio mokyklos auklėtinėms bus labai sunku. Tiesa, šiame sezone KK „Patriotės“ net kelis kartus įrodė, kad sėkmės atveju gali patampyti nervų favoritėms. Kartą jos netgi įveikė „LKC-Kauno“ komandą. Vis dėlto prognozės „Patriotėms“ nėra palankios - sunku patikėti, kad finalo ketverte jos iškovos nors vieną pergalę.

Finalo ketvertas (Jonavos KKSC sporto salė, Vasario 16-osios g. 1A).

Šeštadienis, balandžio 13 d.

Pusfinaliai

„Jonava“ KK - Patriotės“ 15.00 val.

BC „Tiketa“ - „LKC-Kaunas“ 17.00 val.

Sekmadienis, balandžio 14 d.

Dėl 3 vietos 12.00 val.

Finalas 14.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją