Ketvirtfinalyje iki trijų pergalių grumsis „Barcelona“ – Atėnų „Panathinaikos“, Maskvos CSKAVitorijos „Caja Laboral“, Pirėjo „Olympiacos“ – Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“Tel Avivo „Maccabi“. Pirmosios šiose porose išvardytos komandos turės namų aikštės pranašumą.

Atkrintamosiose varžybose žais ir trys Lietuvos krepšininkai – „Barcelona“ įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius, „Panathinaikos“ puolėjas Jonas Mačiulis ir „Olympiacos“ atakuojantysis gynėjas Martynas Gecevičius. „Real“ gynėjas Martynas Pocius dėl traumos šį sezoną aikštėje nebepasirodys.

Didžiausia intriga prognozuojama „Real“ ir „Maccabi“ serijoje. Ispanijos ekipa įspūdingai pradėjo TOP-16 varžybas – iškovojo 6 pergales iš eilės, bet antrojo etapo pabaigoje užbuksavo ir laimėjo tik vieną kartą per 4 mačus. „Maccabi“ situacija atvirkštinė: Davido Blatto auklėtiniai tragiškai startavo TOP-16 etape, kai sukrapštė vos 2 pergales per 6 turus. Tačiau paskui Izraelio čempionai įsismagino ir laimėjo 6 kartus iš eilės.

Lietuvos krepšinio gerbėjams turbūt įdomiausia bus „Barcelona“ ir „Panathinaikos“ akistata, nes skirtingose barikadų pusėse bus du lietuviai, du artimi bičiuliai – Š. Jasikevičius ir J. Mačiulis. Šarui teks kovoti prieš komandą, kuriai atstovaudamas jis tapo Eurolygos čempionu. Barselonos klubas yra aiškus šios poros favoritas. Katalonijos komanda dabar laimėjo 12-a Eurolygos rungtynių iš eilės, o per visą turnyrą iki šiol suklupo tik du sykius per 24 dvikovas.

Tačiau ir „Barcelona“ pažeidžiama. Ši ekipa užima tik trečiąją vietą Ispanijos pirmenybėse, 6 pergalėmis atsilikdama nuo „Real“. Iki sezono pabaigos dėl klastingos ligos šį sezoną Katalonijos komandai nebepadės vienas svarbiausių žaidėjų Pete Mickealas, traumą neseniai patyrė ir kitas puolėjas Xavieras Rabaseda.

Tuo metu „Panathinaikos“ krepšininkai pastaruoju metu įgijo puikią sportinę formą. Jie triumfavo penkiuose iš septynių paskutinių Eurolygos mačų. Atėnų komanda TOP-16 etape demonstravo geriausią gynybą – varžovams leido įmesti tik 69,1 taško. Kita vertus, įskaitant ir reguliariojo sezono rungtynes, „Barcelona“ yra geriausiai besiginantis turnyro klubas (varžovai pelno tik 67,6 taško).