Iki pirmo kėlinio pabaigos likus žaisti 3 minutes Mičigano atstovai pirmavo 12 taškų skirtumu (35:23), bet tada pralaimėjo atkarpą net 3:17 ir paleido savo varžovus į priekį - 38:40. Iki mačo pabaigos likus 3 min. 27 sek. po Luke Hancocko tritaškio Luisvilio žaidėjai įgijo lemiamą 10 taškų persvarą (76:66) ir jos nebeišbarstė iki pat finalinės sirenos.

Startiniame penkete susitikimą pradėjęs N. Stauskas per 19 min. iš viso pelnė 3 taškus (1/2 tritaškiai), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė ir prarado po 1 kamuolį bei prasižengė 3 kartus.

Naudingiausiu finalo žaidėju (MVP) buvo pripažintas L. Hancockas.

Luke Hancockas

„Cardinals“ čempionų titulą iškovojo pirmą kartą nuo 1986-ųjų, o jų treneris Rickas Pitino tapo pirmuoju istorijoje, NCAA pirmenybėse triumfavęs su dviem skirtingais universitetais (1996 m. jis į NCAA olimpą atvedė ir Kentuckio studentus). Beje, prieš pat finalą buvo paskelbta, kad R. Pitino išrinktas į NBA Šlovės muziejų.

„Wolverines“ komanda NCAA finale žaidė po 20 metų pertraukos.

„Cardinals“: Luke Hancockas 22 (5/5), Peytonas Siva 18, Chane Behananas 15 (12 atk. kam.), Russas Smithas 9 taškai (3/16 metimai iš žaidimo).

„Wolverines“: Trey Burke 24 (3/5 tritaškiai, 4 klaidos), Spike Albrechtas 17 (4/5), Tim Hardaway Jaunesnysis (0/4 tritaškiai) ir Glennas Robinsonas Trečiasis po 12 taškų.

Primename, kad N. Stauskas, kuris labiausiai pasižymi taikliais tritaškiais metimais, 2009 metais atstovavo Kanados jaunių (iki 16 metų) rinktinei Amerikos pirmenybėse iš iškovojo bronzos medalį. Vėliau N. Stauską į treniruočių stovyklą buvo pakvietusi ir Kanados nacionalinė suaugusiųjų rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)