Žalgiris“ savo prašymą motyvavo tuo, jog, finalo serijai užsitęsus, nespėtų pasirengti VTB Vieningos lygos atkrintamoms varžyboms.

Jei Lietuvos čempionai šiemet eilinį kartą patektų į LKL finalą, o pastarajame nugalėtojui išaiškinti prireiktų visų 7-ių dabar numatytų rungtynių, sezonas vietiniame fronte „Žalgiriui“ baigtųsi gegužės 14 d. Stoti į kovą VTB Vieningos lygos ketvirtfinalyje kauniečiams tuomet tektų jau po dviejų dienų – gegužės 16 d.

Tiesa, abejojama ar „Žalgirio“ atstovams pavyks įtikinti daugumą klubų perrašyti LKL nuostatus likus vos trims savaitėms iki finalo pradžios. Skeptiškai tokį prašymą vertina ir LKL vadovybė.

„Nesinori formuoti išankstinės nuomonės, dėl šio prašymo vyks diskusija. Bet man asmeniškai atrodo, kad čempionato nuostatus sezono metu koreguoti yra blogai. Paprasčiausiai nesolidu. Jau pernai padarėme tokią išimtį. Aišku, tuomet priežastys buvo svarios, bet nemanau, kad tas davė daug naudos“, – DELFI sakė LKL generalinis direktorius Linas Gilys.

Primename, kad prieš metus kovos LKL finale taip pat buvo vyko iki 3 pergalių. Sutrumpinti seriją tuomet paprašė nacionalinės komandos vairininkas Kęstutis Kemzūra, norėjęs, kad rinktinės kandidatai spėtų atsigauti iki neįprastai ankstyvos treniruočių stovyklos. Vis dėlto LKL finalo serija ir taip neužsitęsė, kadangi „Žalgiris“ „sausu“ rezultatu 3:0 įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Klaustukų dėl šio sezono LKL atkrintamųjų varžybų sistemos būta ir daugiau. Tik kovo viduryje – „Žalgiriui“ netekus šansų pratęsti pasirodymą Eurolygos ketvirtfinalyje – paaiškėjo, jog LKL atkrintamos varžybos vyks įprastu formatu: į jas iškops aštuonios ekipos, pradėsiančios kovą dėl medalių nuo ketvirtfinalių.

Jei „Žalgiris“ būtų įveikęs Eurolygos TOP-16 etapo barjerą, į LKL atkrintamąsias varžybas būtų patekę šeši klubai, o dvi geriausios reguliaraus sezono komandos būtų žengusios tiesiai į pusfinalius.

Trečiadienį LKL visuotinis narių susirinkimas diskutuos ir dėl kitų metų reguliaraus sezono sistemos. Beveik neabejojama, jog ji bus vėl keičiama, kadangi šiemetiniu čempionato formatu nusivylė net tie, kurie labiausiai jo troško.

Primename, kad dėl didelio varžybų krūvio sunerimusių šalies krepšinio grandų pageidavimu šiemet komandos LKL turnyro lentelėje buvo rikiuojamos pagal laimėtų ir žaistų rungtynių santykį. Tokių skaičiavimų prireikė dėl to, jog „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“ leista žaisti tik išvykose.

LKL reguliarusis sezonas baigsis balandžio 13 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)