Vilnietės išjungė iš rikiuotės vos tris metimus pataikiusi komandos lyderę Laurą Svarytę ir ši pelnė tik 8 taškus, tačiau atkovojo 17 kamuolių. Kaip „Kibirkštis-Viči-IKI“ treneris Tadas Stankevičius pasakojo, toks ir buvo pagrindinis komandos tikslas šiandien.

„Mes atėmėme iš jos pagrindinį ginklą – tolimus metimus ir ji beveik neturėjo progų atakuoti“, - kalbėjo treneris.

Treneris juokavo, kad per šiame sezone per rungtynių pertrauką sako geras kalbas, nes didžiausi lūžiai būtent įvyksta trečiajame kėlinyje.

„Paskutinius du kėlinius gerai apsigynėme, nebeleidome lengvai mesti tritaškių, kas buvo prieš tai ir „susitvarkėme lentą““, – pasakojo T. Stankevičius.

Naudingiausia nugalėtojų žaidėja pripažinta Vita Kuktienė, prie pergalės pridėjusi 20 taškų ir 8 atkovotus kamuolius teigė, kad komanda buvo kiek išmušta iš vėžių po savaitės treniruočių stovyklos Palangoje.

„Pradėjome sunkiai. Savaitė bėgiojome po miškus, tad kamuolį viena kitai perdavinėjo it jis būtų karšta bulvė. Gerai, kad trečiajame kėlinyje susitvarkėme, o paskutinis jau buvo tik formalumas “, - kalbėjo krepšininkė.

V. Kuktienė nestokojo optimizmo ir teigė, kad į antrąsias pusfinalio rungtynes važiuoja tik pergalės.

„Atvažiuokit į Kauną sveikinti mūsų“, – įsitikinusi, su šypsena sakė žaidėja.

Vis dėlto kauniečių treneris neketina sudėti ginklų ir namuose žadėjo pergalės neatiduoti be kraujo

„Iš pradžių įklampinome varžoves zoninėje gynyboje, bet po to ir patys neatsilaikėme. Pirmadienį ginklų dar nesudėsime ir galiu pažadėti kovą“, – kalbėjo treneris Ričardas Maceina.

Tuo tarpu net 17 kamuolių sugriebusi L. Svarytė paaiškino, kad jautė didelį varžovių spaudimą ir taip pat ruošė ginklus atsakomajai kovai.

„Man buvo labai sunku save išnaudoti, nes „Kibirkštis“ yra aukščiausio lygio komanda. Manau komanda buvo išanalizavusi mano žaidimą, nes žaisti buvo labai sunku.“, - kalbėjo krepšininkė ir pridūrė, kad 18-os taškų skirtumas šiose rungtynėse nenuteikė pasiduoti atsakomajame susitikime.

Rungtynių eiga:

Susitikimo pradžioje komandos apsikeitė taikliomis atakomis (7:7), tačiau tada lyderės vaidmens ėmėsi Vita Kuktienė ir ketvirčio viduryje sostinės klubas jau buvo priekyje (16:9). Kauno krepšininkės buvo sumažinusios atsilikimą iki penkių taškų, tačiau paskutinę minutę keturis taškus vėl pelnė V. Kuktienė (26:17).

Antrojo kėlinio viduryje įsišaudė Kauno klubo tritaškininkės. Tris tolimus šūvius iš eilės pataikiusios „Aisčių-LSU“ merginos ištirpdė iki skirtumą iki dviejų taškų (32:30). Ketvirčio pabaigoje „Kibirkšties-VIČI-IKI“ gretose į aikštę po dviejų mėnesių pertraukos pasirodė Greta Šniokaitė, vilnietės spurtavo ir po dviejų kėlinių pirmavo 7 taškais (40:33).

Trečiame kėlinyje „Kibirkšties-VIČI-IKI“ merginos pagerino savo gynybą ir pirmą kartą šiame mače pasiekė dviženklį pranašumą (49:38). Ketvirčio pabaigą sėkmingai sužaidusi Mantė Kvederavičiūtė Vilniaus klubo pranašumą padidino iki penkiolikos taškų (53:38).

Ketvirto kėlinio pirmoje pusėje vaizdas nekito. „Kibirkšties-VIČI-IKI“ merginos laikė iniciatyvą savo rankoje ir išlaikė dviženklį pranašumą (61:45). Per paskutines penkias minutes Vilniaus krepšininkės toliau kontroliavo žaidimą. Galutinis teisėjo švilpukas paskelbė sostinės klubo pergalę devyniolikos taškų skirtumu (69:50).

„Įmetėme daugiau taškų, tai lėmė pergalę, - po mačo juokavo „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos treneris Tadas Stankevičius. – Antroje pusėje gynėmės geriau nei pirmoje. Susitvarkėme po krepšiais, gudriau sužaidėme puolime. L.Svarytė susirinko daug kamuolių, tačiau išmušėme jos pagrindinį ginklą – metimus. Džiaugiamės, kad taip greit atsistatė G. Šniokaitė. Noras žaisti didelis, ja džiaugiuosi. Kaune galima prognozuoti kovą, tačiau aš tikiuosi pergalės“.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Vita Kuktienė. Puolėja per 35 minutes pelnė 20 taškų, po krepšiais sugriebė 8 atšokusius kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Pradėjome sunkiai, kamuolys buvo lyg karšta bulvė. Matyt lėmė, kad savaitę po miškus bėgiojome, - po rungtynių teigė „Kibirkšties-VIČI-IKI“ puolėja Vita Kuktienė. – Po dviejų kėlinių įsivažiavome ir pradėjome žaisti vis geriau. Pavyko sustabdyti L.Svarytę. Tikimės, kad seriją pasibaigs jau pirmadienį“.

Mantė Kvederavičiūtė pelnė 18 taškų, Kristina Alminaitė – 12, Kristina Vengrytė – 7, Greta Šniokaitė – 6, Lina Pikčiutė – 4, Ieva Prėskienytė – 2, o Rima Valentienė, Natasha Morris ir Eglė Šniokaitė taškų nepelnė.

„Aisčių-LSU“ gretose Jolanta Marmienė pelnė 19 taškų, o Laura Svarytė įmetė 8 taškus, tačiau po krepšiais sugriebė 17 atšokusių kamuolių.

„Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos pergalę stebėjo Kauno „Žalgirio“ klubo puolėjas Mindaugas Kuzminskas ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)