„Naujas, niekur anksčiau nematytas dizainas (juostelių išdėstymu) simbolizuoja komandos dvasią. Sidabrinės juostelės – elitinį Eurolygos krepšininkų talentą, o juodos ir oranžinės spalvos kontrastas – greitą, dinamišką žaidimą“, – rašoma oficialiame Eurolygos pranešime.

Naująjį kamuolį, kuris buvo pavadintas UNITE ir „sieks tapti nauju standartu Europos krepšinyje“, Eurolyga sukūrė kartu su „Spalding“. Ji kamuolius Eurolygai tiekia nuo šio sezono. Anksčiau stipriausiame Europos klubų turnyre buvo žaidžiama su „Nike“ kamuoliais.

„Šį kamuolį kūrėme nuo pat sezono pradžios. Norėjome kažko, kas taptų ikona. Vien pakeisti spalvas – neužtenka. Europos klubai nusipelno kažko unikalaus. Džiaugiuosi, kad „Spalding“ suprato mūsų lūkesčius ir įkūnijo juos šiame UNITE kamuolyje“, – pridūrė Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu.

Lietuvos krepšinio klubai šį kamuolį oficialiose rungtynėse pačiupinės jau tik kitą sezoną, nes Kauno „Žalgiris“ pasitraukė po TOP-16, o Vilniaus „Lietuvos rytas“ – grupių etapo.
Eurolyga prieš svarbiausias sezono kovas nusprendė pakeisti kamuolį
Senasis Eurolygos kamuolys

Primename, kad Eurolygos ketvirtfinalio kovos, kurios vyks iki trijų pergalių, prasidės antradienį, balandžio 9 dieną.

Visos ketvirtfinalio poros:

Maskvos CSKA - Vitorijos „Caja Laboral“

Pirėjo „Olympiacos“ - Stambulo „Anadolu Efes“

Barselonos „Barcelona Regal“ - Atėnų „Panathinaikos“

Madrido „Real“ - Tel Avivo „Maccabi“

Eurolygos finalo ketverto varžybos bus surengtos gegužės 10-12 dienomis Londono O2 arenoje.