„Aikštėje bus galima pamatyti daug žinomų asmenybių, pažįstamų ir iš televizijos ekrano, ir iš internetinės erdvės, ir iš laikraščių puslapių.

Bus labai įdomu pamatyti ir tai, kaip krepšinio rungtynių analizes pateikiantys žurnalistai patys sugeba valdyti oranžinį kamuolį“, – sakė čempionatą organizuojančio Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „Press'as“ prezidentas Tautvydas Vencevičius.

Dėl pagrindinio prizo dviejose „Vytauto“ ir „Akvilės“ grupėse kausis aštuonios ekipos: šeimininkai „Press'as“, Panevėžio, Kauno žurnalistai, LRT ir „Lietuvos ryto TV“ darbuotojai, Vilniaus universiteto žurnalistikos specialybės studentai, portalų DELFI ir „Krepsinis.net“ žurnalistai. Tarp dalyvių – tokie žinomi žodžio ir plunksnos meistrai kaip Artūras Račas, Dainius Radzevičius, Tautvydas Meškonis, Eglė Šilinskaitė ir kiti.

„Neseniai surengėme Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą, sukėlusį didžiulį ne tik kolegų, bet ir sporto gerbėjų susidomėjimą. Esu tikras, kad ir krepšinis sutrauks nemažai žiūrovų. Juolab, kad krepšinio rungtynės tarp žurnalistų būna labai nuotaikingos“, – teigė T. Vencevičius.

Lietuvos žurnalistų čempionatas prasidės šeštadienį 11 val. turnyro partnerės – Š. Marčiulionio krepšinio akademijos salėje Vilniuje, Raitininkų 4.

Pernai atnaujinto Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionato čempionais tapo Panevėžio atstovai, antri buvo kauniečiai, treti – žurnalistikos studentai.

Čempionatą organizuoja Š. Marčiulionio KA, LŽS sporto klubas „Press'as“, „Twomenas“ ir „Akvilė“.

LŽS vienija daugiau nei tūkstantį profesionalių Lietuvos žurnalistų. 2005 metais įkurtas LŽS sporto žurnalistų klubas „Press'as“ taip pat rengia Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą ir kasmetinį tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją