Tiesa, dalis biudžeto kol kas suplanuota tik popieriuje, kadangi LKF garantuota yra tik dėl 4,5 mln. Lt pajamų.

Kaip portalui 15min.lt teigė LKF atstovas Mindaugas Balčiūnas, sumažinti 3 mln. litų siekiantį deficitą nepadeda vis dar nenurimęs vadinamasis „Romantic“ viešbučio rekonstrukcijos skandalas.

„Nelengva, bet siekiame stabilizuoti situaciją – ypač, žinant buvusią nepalankią situaciją, kai federacijos veikla buvo apribota ir viską teko daryti sukandus dantis, – kalbėjo M. Balčiūnas. – Aš nenoriu, kad mano žodžiai būtų kaip nors neteisingai interpretuojami, todėl pabandysiu pasakyti racionaliai: federacija norėtų dirbti be apribojimų, be įtarinėjimų, kad galėtų stabilizuoti situaciją ir jai nereikėtų imtis drastiškų veiksmų. Mes tikime visų valstybės teisėsaugos institucijų supratingumu“.

Primename, kad M. Balčiūnas teismo sprendimu iki balandžio 18 d. nušalintas nuo LKF generalinio sekretoriaus pareigų.

Panevėžio prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais nuo praėjusių metų gruodžio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo LKF ir M. Balčiūno piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo: aiškinamasi Panevėžio savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)