Žiniasklaidoje iš karto pasirodė gandų, kad „Žalgirio“ gelbėtoja gali tapti Rusijos dujų milžinė „Gazprom“, tačiau DELFI susisiekus su „Žalgirio“ generaliniu direktoriumi Pauliu Motiejūnu šis tikino ramiai pietaujantis ir nieko negirdėjęs nei apie „didelės rusų korporacijos“, nei tuo labiau apie „Gazprom“ dėmesį. Tiesa, jis atskleidė, kad Kauno klubas yra atviras visiems pasiūlymams ir, jei tokį pateiktų tas pats „Gazprom“, jis būtų svarstomas.

P. Motiejūnas taip pat pridūrė, kad antradienio popietę jis asmeniškai susitiks su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentu Arvydu Saboniu ir aptars „Žalgirio“ padėtį bei paskutines naujienas.

Kalbas apie susidomėjimą Kauno klubu suskubo paneigti ir dar vienas Rusijos energetikos koncernas, kurio pavadinimas sumirgėjo žiniasklaidoje. „Inter Rao Ues“ atstovas Antonas Nazarovas naujienų agentūrą „RIA Novosti“ patikino, jog kompanija neturi jokių planų, susijusių su „Žalgiriu“.

Papildyta 18.10 Po susitikimo su A. Saboniu P. Motiejūnui teko pakartoti, jog jokių rimtų naujienų dėl „Žalgirio“ finansinio reanimavimo kol kas nėra.

Pasak klubo generalinio direktoriaus, padėti ieškoti rėmėjų ar investuotojų prašyta VTB Vieningosios lygos vadovybės, tačiau jokios žinios apie susidomėjimą iš Rytų „Žalgirio“ stovyklos dar nepasiekė.


Beje, „Sport-Ekspress“ publikacijoje galima rasti ir daugiau ne visai patikimos informacijos - pavyzdžiui, skelbiama, kad „Žalgiris“ jau neteko Oliverio Lafayette'o, nors krepšininkas kol kas kauniečių gretų nepaliko.

„Žalgiris“ dėl finansinių problemų toliau vieną po kito praranda amerikiečius (Ibrahimą Jaaberą, Tremmellas Dardeną, Oliverį Lafayette'ą), tačiau jis vis dar lieka vienu didžiausiu šio VTB lygos sezono atradimu. O apmaudi (trys pralaimėjimai iš eilės vos vienu tašku ir tik dėl skandalingo teisėjavimo varžovų naudai) nesėkmė Eurolygos TOP-16 etape Joano Plazos auklėtinius padaro dar dvigubai pavojingesnius būtent VTB čempionate, dėl kurio praėjusią vasarą Kauno klubas ir suformavo rekordinį savo biudžetą XXI-ajame amžiuje.

Tuo, kad legendinę komandą išgelbės, galima neabejoti. Beje, neatmestina, kad kauniečiams pagalbos ranką išties viena stambi rusų korporacija, su kuria derasi pats Arvydas Sabonis“, - tikina straipsnio autorius.

Jis taip pat rašo, kad gali būti, jog kitąmet Eurolygoje Rusija turės net keturias vietas.

„Aukščiausią vietą iš visų VTB lygos dalyvių, įskaitant ir ne rusų rusiškas, šiemet užimsianti komanda, kuri nepateks į Eurolygą iš nacionalinių pirmenybių, automatiškai gaus bilietą į stipriausio Europos klubų turnyro kvalifikaciją. Išeina, kad jei Krasnodaro „Lokomotiv-Kluban“ ekipa šiemet laimės Europos taurę (rusai yra per žingsnį nuo finalo - DELFI), Rusija kitame Eurolygos sezone gali turėti net keturis savo atstovus. Yra dėl ko pakovoti“, - baigia savo publikaciją „Sport-Ekspress“ žurnalistas.

Primename, kad naujuoju VšĮ „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ direktoriumi ir tuo pačiu klubo vadovu tapęs Paulius Motiejūnas atskleidė, kad priskaičiavus praėjusį sezoną vien žaidėjams Kauno komandos skolos siekia 25 mln. litų, tačiau teigė matantis galimybę atgaivinti legendinį Lietuvos klubą.

Anot komandos vadovo, ši komandos krizė skolų apimtimi yra didesnė už pirmąją, tačiau šį kartą „Žalgiris“ turi nuolatinį pajamų šaltinį - areną, todėl klubo likimas - žaidėjų rankose.

„Būtų idealu, jei atsirastų 5-10 investuotojų grupė, kurie skirtų po 1-2 mln. litų, taip prisidėdami prie miesto paramos ir uždarbio už bilietus. Tuomet „Žalgiris“ būtų Lietuvos komanda su su stabiliu biudžetu, nors ir nedideliu, ir Europoje galėtų drąsiai žaisti“, - „Lietuvos ryto" laidai 24/7 ateities planus dėstė komandos vadovas P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ klubas greičiausiai jau šią savaitę pristatys naują ekipos generalinį rėmėją – juo po konkurencinės kovos taps šalies lažybų bendrovė „TOP sport“, pasiūliusi didesnę finansinę paramą nei kitos kompanijos, rašo portalas 15min.lt

Skelbiama, kad „Žalgiris“ atmetė 2,5 mln. Lt pasiūlymą, kurį pateikė „TonyBet“ lažybų bendrovės įkūrėjas ir vadovas sporto mecenatas Antanas Guoga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (576)