Praėjusį spalį gesinti Aleksandro Džikičiaus palikto gaisro atskubėjęs D. Maskoliūnas po penkių mėnesių darbo pats pajuto svilėsių kvapą.

„Tikėjomės, kad vietoje A. Džikičiaus atėjęs D. Maskoliūnas suvaldys komandą ir nenuvils Vilniaus sirgalių, tačiau, kaip rodo rezultatai, mūsų lūkesčiai neišsipildė“, – trečiadienį paskelbtą žinią apie atleistą vyriausiąjį trenerį pakomentavo klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

Tuo pačiu „Lietuvos rytas“ pranešė apie paskirtą naują ekipos vairininką iš Vokietijos Dirką Bauermanną, taip patvirtindamas, kad atsisveikinti su D. Maskoliūnu ruošėsi iš anksto.

Nors pačiam treneriui šis žingsnis buvo netikėtas, viešai apmaudo 42-ejų buvęs įžaidėjas nelieja.

„Komandos vadovų netenkino rezultatai, ir jie nusprendė atsisveikinti. Ar sprendimas keisti trenerį prieš sezono pabaigą turi prasmės? Nenoriu būti orakulas, nenoriu spėlioti – linkiu naujam treneriui, kuris yra pripažintas specialistas, visokeriopos sėkmės ir tiek. Gal jam pavyks padaryti daugiau negu man su savo komanda. Mano laikas baigėsi, ir dabar aš galiu būti tik pasyvus stebėtojas“, – DELFI sakė D. Maskoliūnas.

Neoficialiomis žiniomis, klubas prižadėjo buvusiam strategui sumokėti pagal kontraktą iki sezono pabaigos priklausiusį atlyginimą.

„Lietuvos ryto“ pasirodymas šiame sezone išties buvo varantis į neviltį: iš Eurolygos pasitraukta po pirmo etapo, netrukus gresia iškritimas ir iš VTB Vieningosios lygos kovų, o Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vieni iš favoritų kol kas priversti tenkintis ketvirta vieta.

Tačiau ekipos sirgaliai jau ne vieną mėnesį svarsto, jog realus „Lietuvos ryto“ ekipos pajėgumas ne daug tesiskiria nuo rezultatų.

„Ne aš tą komandą surinkau. Treneris visada nori pats susirinkti žaidėjus – tuomet gali nešti visą atsakomybę už rezultatus. O dabar išėjo kitaip, gavau tokią komandą, kokia buvo. Žaidėjų komplektacijai ar keitimui viduryje sezono įtakos neturėjau. Žinau tik viena, kad stengiausi viską daryti taip, kaip atrodė geriausia, bet turiu pripažinti, kad ne viskas pavyko, neblizgėjo mūsų rezultatai, nedemonstravome krepšinio, kokio iš mūsų laukia fanai. Bet toks jau yra sportas, ne visą laiką gali laimėti. Be to, manau, kad yra ir kitokių aplinkybių“, – svarstė D. Maskoliūnas.

Vieša paslaptis, jog lemiamą vaidmenį formuojant „Lietuvos ryto“ sudėtį jau ne pirmus metus atlieka serbų agentūra „Beobasket“ ir jos vadovas Miško Ražnatovičius. Net keturi iš penkių sezoną Vilniaus klube pradėjusių legionierių bei treneris A. Džikičius buvo šio agento klientai.

Klubo vadovų santykiams su „Beobasket“ dėl įvairių priežasčių ėmus vėsti, „Lietuvos rytas“ praplėtė savo žvalgybos akiratį. Iš penkių po Naujųjų metų komandą papildžiusių naujokų – Milto Palacio, Tomislavo Zubčičiaus, Patricko O'Bryanto, Tautvydo Lydekos ir galiausiai trenerio D. Bauermanno – vienintelis T. Zubčičius naudojasi „Beobasket“ paslaugomis.

Tiesa, komandos žaidimo šie pokyčiai nereanimavo, o du JAV registruotos agentūros „ASM Sports“ įsiūlyti krepšininkai – M. Palacio ir P. O'Bryantas – virto kone tokiais pat nusivylimais kaip iš po krepšio retai pataikantis Predragas Samardžiskis.

Vis dėlto išsakyti savo nuomonės apie tai, kokiai komandai šiemet turėjo vadovauti, D. Maskoliūnas nenorėjo.

„Nesiskundžiau anksčiau, nedarysiu to ir dabar. Tokia klubo politika, ir kartais ji būna teisinga, kartais – ne. Yra visokiausių priežasčių, ir aš nesiimsiu nei kritikuoti, nei savęs teisinti. Man buvo suteikta galimybė dirbti, aš tikrai stengiausi, įdėjau daug nervų, sielos ir darbo. O pasisakyti išėjus iš darbo būtų neetiška. Svarbiausia, kad pats žinau, jog dariau viską, kad komandai būtų geriau“, – teigė treneris.

Specialistas taip pat nebuvo linkęs kritikuoti žaidėjų dėl abejingo požiūrio į savo darbą.

„Man ir visam trenerių kolektyvui atrodė, kad visi krepšininkai kryptingai dirba. Aišku, kiekvienam į sielą neįlįsi, kai komanda dažnai pralaimi, užsidegimo lieka mažiau. Bet nepasakyčiau, kad žaidėjai buvo abejingi. Buvau apkaltintas, kad treniruočių procesas buvo ne toks, kokio reikia. Man labai keista ir net truputį juokinga tai girdėti, nes visuose spaudos konferencijose žaidėjus tik girdavau dėl darbo treniruotėse“, – stebėjosi D. Maskoliūnas.

Bedarbiu likęs treneris šį sezoną naujo klubo ieškoti nebeketina. D. Maskoliūno žodžiais, „klubinių nuotykių užteks“. Ateityje jis neatsisakytų galimybės ir metus ar dvejus padirbėti patyrusio vyriausiojo trenerio asistentu, tačiau dabar visas savo mintis kreipia į artėjančią tarptautinio krepšinio vasarą ir Europos čempionatą, kuriame talkins Lietuvos rinktinės vairininkui Jonui Kazlauskui.

„Laukiu, kada vyriausiasis treneris grįš iš Kinijos sėkmingai laimėjęs vietinį čempionatą. Žiūrėsime, kokie bus nurodymai, kokios mintys. Gal dabar dar šiek tiek ankstoka, bet po truputį reikės pradėti ruoštis vasarai. Turėsiu daugiau laisvo laiko, galėsiu pasekti kandidatus į rinktinę. Su malonumu vykdysiu visus J. Kazlausko nurodymus“, – patikino D. Maskoliūnas.

Primename, kad su jo įpėdiniu tapusiu D. Bauermannu „Lietuvos rytas“ pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti kitiems metams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)