Akcijoje dalyvauja trys „Lietuvos ryto“ žaidėjai.

Tai - serbas Nemanja Nedovičius, bulgaras Dejanas Ivanovas ir lietuvis Mindaugas Katelynas. Prie projekto „Visi skirtingi - visi lygūs“ iniciatyvos prisidėjo ir Vilniaus VMFD „Žalgiris“ gynėjas lietuvis Andrius Skerla, legionierius iš Japonijos Takuya Kanai bei vyriausiasis treneris iš Lenkijos Marekas Zubas.

„Aukščiausią lygą gali pasiekti tik patys geriausi, tačiau krepšinyje be komandos tu esi niekas. Komandai labai svarbu, kad žaidėjai būtų vieningi kaip kumštis. Sportas yra pavyzdys, kaip vienam tikslui galima sutelkti žmones iš įvairiausių pasaulio kampelių. Pasimokykite iš mūsų! Lauk rasizmą iš aikštės!“, - serbiškai į aistruolius kreipėsi N. Nedovičius.

Japoniškai prabilęs VMFD „Žalgirio“ saugas T. Kanai sakė:

„Pasaulyje sienos seniai išnyko, jos liko tik kai kurių žmonių galvose. Aš džiaugiuosi, nes galiu laisvai keliauti po pasaulį ir žaisti bet kurioje šalyje. Sportininką vertina ne pagal jo pasą, odos spalvą, o pagal tai, ką jis sugeba aikštėje. Kiekvienas žmogus yra kitoks, bet tuo pat metu mes esame labai panašūs. Lauk rasizmą iš aikštės!“.

Kovo 21 dieną – tarptautinė diena prieš rasizmą ir etninę diskriminaciją. Ji yra minima daugelyje pasaulio šalių. 1960 metų kovo 21 dieną Pietų Afrikos miestelyje Šarpevilyje (Sharpeville) policija nušovė 69 suaugusiuosius bei vaikus, taikiai protestavusius prieš šalies įstatymus.

Po šio įvykio pasaulis pasikeitė, tačiau milijonai žmonių kiekvieną dieną vis dar kovoja prieš rasizmą, diskriminaciją ir neteisybę. Tarptautinė rasinės diskriminacijos panaikinimo diena yra tinkama proga pagerbti tuos, kurių gyvenimai buvo nutraukti Šarpevilyje. Tai - galimybė visiems stoti į kovą prieš rasizmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)