„Situacija, kokia dabar matau, yra labai bloga. Reikia bandyti ją kažkaip išspręsti. Reikia tą daryti. Klubo valdyboje taip pat įvyko pasikeitimai. Aš buvai išrinktas valdybos pirmininku. Į valdybą atėjo Auksė Zakrienė, Donaldas Urniežius, liko Martynas Ugianskis ir Angelė Dementavičiūtė“, - teigė P. Motiejūnas.

Neliko buvusių valdybos narių Vladimiro Romanovo, Ritos Matūzienės ir Sergejaus Fedotovo.

Naujojo generalinio direktoriaus teigimu, iš klubo greičiausiai teks pasitraukti ir sporto direktoriumi dirbusiam Vitoldui Masalskiui.

„Iki balandžio mėnesio jis atostogaus. Šiuo metu klube jo nėra, o kaip bus, ateitis parodys. Šiuo metu jis su klubu nieko bendro neturi ir manau, jog neturės“, - teigė P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ situacija: nuo bankroto iki klubo uždarymo

Naujas „Žalgirio“ vadovas teigė, kad pirmiausia stengsis išsiaiškinti realią klubo situaciją.

„Užsiimsiu tik klubo reikalais – žaidėjų kontraktai ir skolų grąžinimo klausimai. Pirmiausiai reikia išsiaiškinti, kokios skolos. Pokalbiai vyko dvi savaitės ir turėjau priimti sunkų sprendimą. Reikia turėti stiprų finansinį užnugarį. Aš noriu išgelbėti klubą ir stengsiuosi tai daryti (...). „Žalgirio“ skolos gali būti dar didesnės nei minėjo V. Romanovas (25 mln. Lt. - DELFI). Mums reikia 2 mln., kad išmokėtume žaidėjams ir treneriams bent mėnesio atlyginimus“, - teigė P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas neatmetė, kad klubas gali tiesiog bankrutuoti.

„Yra trys variantai – sulaukti naujo investuotojo, kurio nėra ir kol kas nesimato. Liūdnas variantas – klubo bankrotas ir uždarymas. Tai šiai akimirkai yra realu. Tačiau norime užbaigti sezoną ir stabilizuoti padėtį. Žaidėjai jau keturis mėnesius negauna, o su jais buvo kalbama paukščių kalba, kaip kažkada sakė Jonas Mačiulis“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

Pasikeitimai vadovybėje „Žalgirio“ žaidėjų nenuramino

Akivaizdu, kad pasikeitimai komandos vadovybėje „Žalgirio“ žaidėjų nenuramino.

„Su mumis buvo mažai kalbama ir buvo dalijami pažadai. Tačiau niekas nesikeičia. Buvo žadama, kad praėjusią savaitę bus padarytas pavedimas, tačiau to nebuvo padaryta. Nusprendėme, kad po Eurolygos varžybų nebesitreniruosime kaip komanda. Treniruosimės individualiai“, - sakė Paulius Jankūnas.

„Žalgirio“ krepšininkai iškėlė ultimatumą: jei iki ketvirtadienio negaus uždirbtų pinigų - jie nežais kitų Eurolygos turnyro rungtynių Berlyne su vietos ALBA ekipa (kovo 28-ą d.). Kauniečiai dar žada kovoti VTB Vieningos lygos susitikime su „Nižnij Novgorod“ komanda (Rusija) artėjantį savaitgalį (kovo 24-ą d.), o, neatgavę skolų, kitus oficialius mačus - boikotuos.

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba svarstys paramos „Žalgiriui“ klausimą. Klubo vadovai neslepia, kad kol kas didžiausios viltys dedamos būtent į laikinosios sostinės valdžią.

„Tikimės, kad Kauno valdžia skirs 2 mln. litų. Tai - vieno mėnesio atlyginimas. Žaidėjams buvo žadėta iki kovo pabaigos išmokėti trijų mėnesių atlyginimus. Jei žaidėjai nuspręstų nežaisti, komandos neliktų, nes jau pasibaigęs (naujų krepšininkų) registracijos laikas ir LKL, ir Eurolygoje. Bet mes tikimės, kad žaidėjai bus vieningi“, - LRT televizijai sakė P. Motiejūnas, pabrėžęs, kad visa reikalinga suma yra 17 mln. litų.

P. Motiejūnas „brenda į tą pačią upę“

„Žalgirio“ generalinio direktoriaus pareigas Paulius Motiejūnas ėjo 2008-2011 metais, vėliau perėjo dirbti į Lietuvos krepšinio federaciją (LKF), kur tapo vykdomuoju direktoriumi.

Kalbama, kad sugrįžti į „Žalgirį“ savo bendražygį paakino LKF prezidentas Arvydas Sabonis, susirūpinęs dėl klubą kamuojančios finansinės krizės ir nežinios dėl ateities.

„Arvydas idėją palaiko. Jis padėjo, padeda ir padės „Žalgiriui“ tiek, kiek tik galėjo ir gali“, - LRT sakė P. Motiejūnas.

P. Motiejūnas sutiko dirbti „Žalgirio“ generaliniu direktoriumi tik tuo atveju, jei teisiškai bus įtvirtintas viešojoje erdvėje deklaruojamas komandos savininko V. Romanovo pasitraukimas iš „Žalgirio“ valdymo. Iki trečiadienio „Žalgirio“ direktorės pareigas laikinai ėjo A. Zakrienė, šiame poste pakeitusi Arnoldą Masalskį.

„Klubo valdyme V. Romanovo nėra. V. Romanovas nenorės klubo taip lengvai paleisti, tačiau teisiškai esame tvirti, kad sprendimus priimame mes patys. Valdyba ir valdybos pirmininkas – mūsų rankose. Garantuojame, kad visi pinigai, kuriuos gausime, eis žaidėjams“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Grįžęs į „Žalgirį“ P. Motiejūnas nepaliko pareigų LKF – vykdomuoju direktoriumi jis bus bent iki Europos krepšinio čempionato (rugsėjo 4-22 d.).

Treneris žaidėjų sprendimą vertina dviprasmiškai

„Žalgirio“ treneris Joanas Plaza žaidėjų sprendimą vertino dviprasmiškai.

„Aš manau, kad tai gėda. Tuo pačiu galiu pasakyti, kad žaidėjus galima suprasti. Jiems reikia išlaikyti šeimas ir panašiai. Jie klausė mano nuomonės, aš sakiau, kad reikia garbingai užbaigti sezoną. Visi pasitiki P. Motiejūnu. Jis prašo laiko. Dabar yra laikas, kai reikia parodyti kaip mes mylime savo komandą. Turime pademonstruoti, kad mes visi esame kartu“, - kalbėjo J. Plaza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)