Kaip įprasta, pagrindinis šventės akcentas yra krepšinio mačas, kuriame varžėsi LKL lietuviai ir legionieriai - „Lietuvių“ ir „Time team“ komandos. Krepšininkai iš Lietuvos šiame susitikime šventė įtikinamą pergalę rezultatu 140:113.

LKL snaiperio konkursas

LKL snaiperio konkurse rungėsi 13 krepšininkų. Į pusfinalį pateko keturi geriausią rezultatą pasiekę snaiperiai - Klymas Artamonovas („Šiauliai“), Janis Blūmas („Lietuvos rytas“), Marius Runkauskas („Neptūnas“) ir Eimantas Bendžius („Lietuvos rytas“).

Finale susitiko J. Blūmas ir M. Runkauskas. Latvis lemiamoje serijoje šaudė netaikliai (15 taškų), tad LKL snaiperiu tapo 19 taškų surinkęs M. Runkauskas.

Marius Runkauskas

M. Runkauskui tokiame konkurse pirmą kartą triumfavo 2008 metais. Jam atiteko specialus pricas ir 4 tūkst. litų čekis.

Pirmo etapo rezultatai:

Evaldas Lengvinas(„Palanga“) - 16 taškų
Žygimantas Šeštokas („Sakalai“) - 19
Šarūnas Vingelis („LSU-Baltai“) - 16
Lukas Aukštikalnis („Lietkabelis“) - 13
Tomas Černeckis („Nevėžis“) - 9
Gytis Sirutavičius („Pieno žvaigždės“) - 15
Klymas Artamonovas („Šiauliai“) - 20
Arvydas Čepulis („Juventus“) - 18
Eimantas Bendžius („Lietuvos rytas“) - 24
Marius Runkauskas („Neptūnas“) - 21
Gediminas Orelikas („Prienai“) - 15
Mindaugas Kuzminskas („Žalgiris“) - 17
Janis Blūmas („Lietuvos rytas“) - 20

Pusfinalio rezultatai:

Klymas Artamonovas („Šiauliai“) - 11
Janis Blūmas („Lietuvos rytas“) - 18
Marius Runkauskas („Neptūnas“) - 18
Eimantas Bendžius („Lietuvos rytas“) - 16

Finalo rezultatai:

Janis Blūmas („Lietuvos rytas“) - 15
Marius Runkauskas („Neptūnas“) - 19

„Lietuvių“ ir „Time team“ komandų mačas

„Lietuvių“ komandos starto penkete į aikštę išbėgo Mindaugas Kuzminskas, Darjušas Lavrinovičius (abu - „Žalgiris“),Renaldas Seibutis, Mindaugas Katelynas(abu - „Lietuvos rytas“) ir Gytis Sirutavičius („Pieno žvaigždės“).

Lietuvių komandoje taip pat yra Kšištofas Lavrinovičius („Žalgiris“), Gintaras Kadžiulis („Prienai“), Gediminas Orelikas („Prienai“), Aurimas Kieža („Šiauliai“), Deividas Gailius („Neptūnas“), Arnas Butkevičius („Lietkabelis“) ir Aivaras Kiaušas („Sakalai“).

Į „Time Team“ starto penketą sirgaliai išrinko net keturis „Žalgirio“ žaidėjus - Oliverį Lafayette'ą, Marko Popovičių, Mario Delašą ir Jeffą Foote'ą, taip pat ir Chase'ą Simoną iš „Šiaulių“. Tarp kitų legionierių - Nemanja Nedovičius ir Tomislavas Zubčičius („Lietuvos rytas“), Darrickas Leonardas („Juventus“), Trevonas Hughesas ir Yancy Gatesas („Pieno žvaigždės“), Tony Bishopas („Nevėžis“) ir Davidas McClure'as („Neptūnas“).

Rungtynes aktyviau pradėję lietuviai spurtavo ir greitai susikrovė pranašumą. Nors pirmo mačo ketvirčio pabaigoje legionieriams bandė padėti ir teisėjai, „Lietuvių“ komanda pirmavo prieš „Time Team“ ekipą rezultatu 37:28.

LKL Žvaigždžių diena

Antrajame kėlinuke lietuviai ir toliau buvo tikslesni bei po truputį didino persvarą. Rungtynes trumpam teko sustabdyti - į aikštelę įbėgusiai mergaitei vienas brolių suraitė autografą. Prieš didžiąją pertrauką lietuvių persvara akivaizdi - 70:47.

Trečio kėlinio pradžioje ir žiūrovų, ir legionierių laukė staigmena - „Lietuvių“ gretose į aikštę išbėgo dainininkas Donatas Montvydas. Jis vaizdo negadino - iškart dvi atakas baigė taikliai metimais iš po krepšio. Vėliau padaręs dvi klaidas, D.Montvydas taikliai atakavo ir nuo baudų metimų linijos.

Kėlinio pabaigoje Kšyštofas Lavrinovičius iš aikštės iškart atsidūrė prie komentatoriaus mikrofono. Jis iškart pareiškė, kad lietuvių persvarą yra per maža. K. Lavrinovičius taip pat neabejojo, jog naudingiausiu mačo krepšininku taps jis. Arba jo brolis. Po trijų kėlinių lietuviai pirmavo 105:80.

Ketvirtajame kėlinuke progą išbandyti rankos taiklumą gavo ir lietuvių treneris Virginijus Šeškus. Vieną iš dviejų baudos metimų jis pataikė.

„Lietuvių“ ir „Time Team“ komandų mačas baigėsi triuškinama lietuvių pergale - 140:113. Naudingiausią mačo žaidėją išrinkti buvo sunku, tad šįkart jie du - Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai. Vienas atsiėmė prizą, o kitas - 4000 Lt čekį.

K. Lavrinovičius nugalėtojams pelnė 21 tašką. Gediminas Orelikas surinko 16, D. Lavrinovičius - 15, Mindaugas Katelynas - 14, Deividas Gailius - 13, Mindaugas Kuzminskas bei Renaldas Seibutis - po 12, Gintaras Kadžiulis - 11 taškų.

Tarp legionierių geriausiu žaidėju pripažintas 22 taškus pelnęs Yancy Gatesas. Chase'as Simonas įmetė 14 taškų, Trevonas Hughesas - 13, Janis Blūmas - 12, Oliveris Lafayette'as - 9.

„Oro karaliaus“ konkursas

Dėjimų į krepšį specialistai santykius aiškinasi „Oro karaliaus“ konkurse. Į konkurso teisėjų kėdes sėdo krepšininkai Vaidotas Jurgilas, Mindaugas Kuzminskas, Oliveris Lafayette'as, taip pat treneris Virginijus Šeškus ir Mindaugas Brazys.

LKL „Oro karaliaus“ konkurso dalyviai:

Lewisas Jacksonas („Šiauliai“)
Nemanja Nedovičius („Lietuvos rytas“)
Modestas Kumpys („Palanga“)
Tony Bishopas („Nevėžis“)
Yancy Gatesas („Pieno žvaigždės“)
Šarūnas Beniušis („LSU-Baltai“)

Šarūnas Beniušis

Dėjimų konkursas labiau pasižymėjo nevykusiais bandymais, o ne efektingais pasirodymais. Į finalą pateko Y. Gatesas ir Š. Beniušis. „Oro karaliumi“ tapo „LSU-Baltų“ komandos narys Š. Beniušis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)