Šiame etape buvo rungtyniaujama iki dviejų pergalių. Be didesnio vargo į ketvirtfinalį pateko Raseinių „Rasai“ du kartus įveikę Kretingos „Kretingą“ (103:72 ir 68:54). Alytaus „Savanoris“ abejose rungtynėse be gailesčio sudorojo Šiaulių „Saulę-Šiaulius“ (103:34 ir 88:51). Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda abu kartus didelio vargo neturėjo su Panevėžio „Bangene-Aivera“ (92:71 ir 97:66). Kiek sunkiau sekėsi Kuršėnų „Grafų baldai-Kristalas“ krepšininkams, kuriems teko atlaikyti dvi atkaklias rungtynes su Kauno „Vertigo-Radijas Tau“ atstovais. Visgi abu kartus kuršėniškiai šventė pergales ir pateko į ketvirtfinalį (78:74 ir 78:70).

Dviems atrankos etapo poroms teko žaisti po trejas rungtynes. Nors Telšių „Telšiai“ pirmame mače be gailesčio 96:53 sudorojo Kauno raj. „Tornado-Diremta“ krepšininkus, tačiau atsakomajame susitikime kauniečiai pateikė staigmeną ir atsirevanšavo varžovams 86:84. Trečios šios poros rungtynės baigėsi telšiškių pergale 88:67.

Vienintelė Kauno komanda, prasibrovusi į  RKL A diviziono ketvirtfinalį – „Sabonio krepšinio centras“. Pirmose atrankos etapo rungtynėse saboniukai nusileido Neringos „Kuršiams“ rezultatu 92:75, tačiau atsakomosiose sugebėjo atsirevanšuoti 108:101. Lemiamame emocijų kupiname susitikime Sabonio klubo krepšininkai ir vėl šventė pergalę 100:89, o Neringos lyderis Mantas Tomaševičius už emocijas net buvo išprašytas iš aikštės.

A diviziono ketvirtfinalio etapas prasidės jau šį penktadienį. Čia bus rungtyniaujama iki dviejų pergalių.

RKL A diviziono ketvirtfinalio poros:

Trakų „KK Trakai“ - Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas

Tauragės krepšinio klubas - Kauno „Sabonio krepšinio centras“

Raseinių „Rasai“ - Telšių „Telšiai“

Alytaus „Savanoris“ - Kuršėnų „Grafų baldai-Kristalas“

EMSI-RKL čempionato B divizione antradienį pasibaigė ketvirtfinalio etapas. Didžiausią staigmeną čia pateikė Biržų „Rinkuškių alaus“ komanda. Po reguliariojo sezono ketvirtoje pozicijoje buvę biržiečiai ketvirtfinalyje 2:1 įveikė turnyro favorite laikytą Vilniaus KM-„Perlo“ ekipą (100:94, 78:85 ir 93:75) ir užsitikrino vietą pusfinalyje. 

Intrigos netrūko Prienų „Rūdupio-KKSC“ ir „Pasvalio melioracijos“ mačuose. Nors du kartus pergales šventė prieniškiai (78:68 ir 99:95), tačiau antrose rungtynėse jiems prireikė net dviejų pratęsimų.
Akmenės „SC-KK Akmenė“ komanda į pusfinalį prasibrovė du kartus įveikusi Kurčiųjų Olimpinėms žaidynėms besiruošiančius Vilniaus LKSK krepšininkus (82:80 ir 98:93). Tuo tarpu Kupiškio „SC-Dailista“ abu kartus įveikė Anykščių „KKSC-Volupio“ ekipą (93:62 ir 74:67).

B diviziono pusfinaliai prasidės šį penktadienį, rungtyniaujama iki dviejų pergalių.

RKL B diviziono pusfinalio poros:

Akmenės „SCKK Akmenė“ - Prienų „Rūdupis KKSC“

Biržų „Rinkuškių alus“ - Kupiškio „SC Dailista“