Nors paties incidento TV kameroms užfiksuoti nepavyko, reportaže matyti, kaip priešinasi ir kažką šūkauja sulaikomas vienas iš brolių Macių, prieš kurį pareigūnai naudoja ir elektrošoką, dėl užpuolimo sutrikusio R. Fernandezo ašaros ir pikta Ispanijos krepšinio gerbėjų reakcija.

R. Fernandezą prie išėjimo guodė ir užstojo Nikola Mirotičius. Žurnalistų įvykio vietoje kalbinti ispanų fanai sakė, kad matė, kaip du „Žalgirio“ sirgaliai laukė R. Fernandezo ir puolė jį, o policininkai tuo metu lauke rūkė.

Po šio užpuolimo siekdami išvengti daugiau incidentų, policijos pareigūnai atitvėrė taką iki „Real“ autobuso, kad krepšininkai galėtų saugiai į jį įlipti. Ispanai, palaikydami saviškį, skandavo „Rudy Fernandez“, tuo metu „Žalgirio“ fanai toliau tęsė savo nepagarbius ir įžeidžiančius šūksnius jo adresu.

Primename, kad nepaisant netikėtos atakos, R. Fernandezas rimtesnių sužalojimų išvengė.

Policijai sulaikius mušeikas Nauriui buvo nustatytas sunkus (2,62 promilės), jo dvyniui Normundui – vidutinis (2,22 promilės) girtumo laipsnis.

Policijos duomenimis, R. Fernandezui ranka į veidą smogė Nauris.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimų (BK 284 str.) pradėtas ikiteisminis tyrimas, Lietuvos pilietybę neseniai įgijusiems broliams iš Rygos gresia baudžiamoji atsakomybė.

Maciai gali būti baudžiami viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vėliau broliai atvirai apgailestavo dėl savo poelgio ir žurnalisto Jono Mačiulio televizijos laidoje „Krepšinio pasaulyje“ viešai atsiprašė visų Lietuvos gyventojų.

„Labai atsiprašome. Tai nebuvo planuota, tiesiog mus užvaldė emocijos. Atsiprašome visų fanų, draugų, Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių, Rimanto Kaukėno, Sauliaus Štombergo ir visos komandos. Nenorėjome, kad taip būtų. Tai buvo sekundžių reikalas“, - nuoširdžiai atsiprašė broliai.

Atsiprašymo pabaigoje broliai pažadėjo, kad jei Eurolyga nubaus „Žalgirio“ komandą, jie atidarys fondą pavadinimu „Braliukai“ ir surinks reikiamus pinigus net tik baudai sumokėti, bet ir komandai atgaivinti.

* * *

„Real“ klubas tikėjosi, kad kauniečiai gali pasistengti pakenkti R. Fernandezui, kuris pirmose rungtynėse Madride elgėsi nesportiškai ir provokavo Kšyštofą Lavrinovičų bei Paulių Jankūną, už ką jam net buvo skirta 3,5 tūkst. eurų bauda, todėl į Kauną su juo atvyko ir vienas apsauginis, tačiau jis ispano nuo nemalonumų neišgelbėjo.

„Real“ atstovai reikalauja, kad po šio incidento Eurolyga imtųsi drastiškų veiksmų, kad tokie įvykiai nebepasikartotų.

R. Fernandezui dėmesio netrūko ir per pačias ketvirtadienio rungtynes: dar prieš pat teisėjams išmetant ginčo kamuolį jis Kauno fanų buvo „pasveikintas“ kurtinančiu švilpimu, kuris nesiliovė ir viso mačo metu vos tik ispanas prisiliesdavo prie kamuolio. Be to, jo adresu skambėjo ir įžeidžiančios skanduotės bei šūksniai.

Iš viso susitikime R. Fernandezas surinko 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (439)