"Šiaulių" arenos krepšį drebins 178 cm ūgio "Šiaulių" komandos gynėjas Lewisas Jacksonas. Jis - žemiausias konkurso dalyvis, kuris bandys įrodyti, kad ūgis nėra lemiamas faktorius.

Dėl "Oro karaliaus" titulo tai pat varžysis dar du gynėjai - Vilniaus "Lietuvos ryto" atstovas Nemanja Nedovičius ir "Palangos Triobet" žaidėjas Modestas Kumpys. Abu šie krepšininkai – 191 cm ūgio ir išsiskiria geru šuoliu.

Toliau rikiuojasi "sunkiasvorė" kategorija.

Varžovams iššūkį mes daugkartinis šių konkursų dalyvis Raimundas Danys ("Neptūnas"). Praėjusiais metais Klaipėdoje vykusiame konkurse Danys tik finale nusileido tuomet čempionu tapusiam žalgiriečiui Sonny Weemsui. Gal šiemet 198 cm ūgio puolėjui pavyks pagaliau atsisėsti į "Oro karaliaus" sostą?

Kovingai nusiteikęs šiam konkursui ruošiasi ir 201 cm ūgio puolėjas Tony Bishopas iš "Nevėžio". Ne kartą įspūdingus dėjimus LKL rungtynių metu demonstravęs amerikietis žada parodyti, jog jam negalioja traukos dėsnis.

Krauti kamuolį į krepšį gali ir mėgsta tą daryti 206 cm ūgio Yancy Gates‘as. Pasvalio "Pieno žvaigždžių" vidurio puolėjas pademonstruos, kad dėti iš viršaus galima ne tik efektyviai, bet ir efektingai.

Jauniausias šio konkurso dalyvis – Kauno "LSU-Baltų" puolėjas Šarūnas Beniušis. 19-metis 206 cm ūgio puolėjas dėjo į krepšį LKL rungtynėse pačiam "Žalgiriui" ir parodė, kad nebijo jokių autoritetų.

Konkurso taisyklės

Dėjimų konkurse dalyviai varžysis dviem etapais. Atrankiniame etape visi dalyviai turės galimybę pademonstruoti 3 dėjimus. Kiekvienam dėjimui realizuoti bus skirtos 75 sekundės.

Įskaitiniais taškais, kuriuos skirs komisija, bus vertinami du sėkmingiausi dėjimai iš trijų.

Į finalą pateks du daugiausiai taškų pirmajame etape surinkę dalyviai. Kiekvienas finalininkas dės dar du kartus. Kiekvienam dėjimui sėkmingai atlikti vėl bus skirtas 75 sekundžių laiko limitas.

Ar "Šiaulių" arenos krepšiai atlaikys visų krepšininkų dėjimus? Kuris konkurso dalyvis pademonstruos gražiausius dėjimus? Visa tai sužinosime jau kovo 17 dieną Šiauliuose.

Visi "Oro karaliaus" konkurso dalyviai:

Lewisas Jacksonas (178 cm, "Šiauliai")

Nemanja Nedovičius (191 cm, "Lietuvos rytas")

Modestas Kumpys (191 cm, "Palanga Triobet")

Raimundas Danys (198 cm, "Neptūnas")

Tony Bishopas (201 cm. "Nevėžis")

Yancy Gatesas (206 cm, "Pieno žvaigždės")

Šarūnas Beniušis (206 cm, "LSU-Baltai")

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)