Tarptautinė destinacijų marketingo kompanija „Aviareps“, nuo šių metu vasario mėnesio vykdanti Lietuvos turizmo rinkodarą Ispanijos rinkoje, išreiškė susirūpinimą dėl gauto pranešimo, kad „Real“ fanų asociacija jau artimiausiu metu ketina išplatinti viešą kreipimąsi kitoms Ispanijos fanų asociacijoms ir įspėti nevykti į Lietuvą - kaip į šalį, kurioje neužtikrinamas saugumas.

VTD vertinimu, šis kreipimasis gali padaryti didelę žalą Lietuvos, kaip patrauklios turistinės krypties, įvaizdžiui.

„Žalgirio“ komunikacijos direktorius Almantas Kiveris patvirtino, kad „Real“ fanai skaičiuojami šimtais tūkstančių ir yra labai įtakingi, būtent dėl to VTD ragina „Žalgirio“ klubą operatyviai reaguoti į situaciją ir įvertinti oficialaus apgailestavimo arba incidento interpretavimo galimybę.

DELFI žiniomis, savo ruožtu VTD inicijuos „Aviareps“ pranešimą spaudai ispanų žiniasklaidai.

„Ispanija yra viena iš augančių Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų, kurioje kryptingai vykdomos įvairios rinkodarinės turizmo priemonės, todėl „Žalgirio“ komandos pralaimėjimas ir po jo kilęs incidentas neturi virsti visos šalies pralaimėjimu turizmo ir šalies įvaizdžio atžvilgiu“, - DELFI sakė VTD direktorė dr. Raimonda Balnienė.

VTD duomenimis, vien praėjusiais metais į Lietuvą iš Ispanijos atvyko net 26-i tūkstančiai turistų.

Primename, kad ketvirtadienį Kauno „Žalgiriui“ nesėkmingai susiklosčius Eurolygos TOP-16 etapo E grupės rungtynėms su Madrido „Real“ klubu (pralaimėta po pratęsimo 104:105) tuo viskas nesibaigė - iškart po dvikovos varžovų gynėjui Rudy Fernandezui vienas iš neseniai Lietuvos Respublikos pilietybę priėmusių brolių Macių trenkė į veidą.

Maciai priešinosi sulaikomi - buvo panaudotas elektrošokas.

Incidentas įvyko pačioje arenoje, kai „Real“ krepšininkai judėjo tarnybinio išėjimo link.

„Real“ atstovai reikalauja, kad po šio incidento Eurolyga imtųsi drastiškų veiksmų siekiant, jog tokie įvykiai nebepasikartotų ateityje.

R. Fernandezui dėmesio netrūko ir per pačias ketvirtadienio rungtynes: dar prieš pat teisėjams išmetant ginčo kamuolį jis Kauno fanų buvo „pasveikintas“ kurtinančiu švilpimu, kuris nesiliovė ir viso mačo metu vos tik ispanas prisiliesdavo prie kamuolio. Be to, jo adresu skambėjo ir įžeidžiančios skanduotės bei šūksniai.

Iš viso susitikime R. Fernandezas surinko 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1701)