San Marine įsikūrusios agentūros paslaugų P. Samardžiskis nusprendė atsisakyti 2011 metų balandį. Pakeitęs italą Luciano Capicchioni serbų agentūros „Beobasket“ vadovu Miško Ražnatovičiumi, kuris krepšinio kuluaruose vadinamas pilkuoju „Lietuvos ryto“ kardinolu, netrukus P. Samardžiskis sukirto rankomis su vilniečių klubu dėl dvejų metų kontrakto.

Buvusį klientą į FIBA Arbitražo teismą padavę „Interperformances“ atstovai įrodė, jog sutartį su šia agentūra Makedonijos rinktinės vidurio puolėjas nutraukė neteisėtai.

Teismas „Interperformances“ agentūrai iš P. Samardžiskio priteisė 52,6 tūkst. eurų (per 180 tūkst. litų) kompensaciją bei 5 proc. metines palūkanas, taip pat makedonas buvusiam savo agentui turės sumokėti 21 tūkst. JAV dolerių (55 tūkst. litų) baudą.

Be to, P. Samardžiskis privalės padengti ieškovo išlaidas, susijusias su bylos nagrinėjimu – dar 18 tūkst. eurų (62 tūkst. litų).

Iš viso sutarties su „Interperformances“ nutraukimas krepšininkui kainuos beveik 300 tūkst. litų be palūkanų.

Vis dėlto šie P. Samardžiskio nuostoliai – tik nedidelė dalis sumos, kurią vilčių nepateisinusiam makedonui išleido „Lietuvos rytas“.

Remiantis bylos medžiaga, žaisdamas Lietuvos vicečempionų gretose P. Samardžiskis 2011-2012 metų sezone uždirbo 300 tūkst. eurų (1,035 mln. litų).

Už antrąjį sezoną Vilniaus klubas vidurio puolėjui turėjo atseikėti 375 tūkst. eurų (1,293 mln. litų), tačiau praėjusį sausį „Lietuvos rytui“ pavyko atsikratyti brangiu, bet mažai naudos duodančiu žaidėju, kuris persikėlė į Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija) klubą.

214 cm ūgio krepšininkas buvo gerokai įgrisęs ne tik „Lietuvos ryto“ sirgaliams, bet ir treneriams, kadangi nerado savo žaidimo nei puolime, nei gynyboje. Pakeisti Joną Valančiūną turėjęs P. Samardžiskis Eurolygoje šį sezoną per rungtynes rinkdavo po 5,1 taško ir 3,3 atkovoto kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)