PER STEBUKLĄ. „Šiaulių“ krepšininkai turės dėkoti „Sakalams“ už bilietą į ketvirtfinalį. Šiauliečiams bilietą į atkrintamas padovanojo tik vilniečių atkaklumas ir noras sezoną užbaigti aukšta nata.

SUKLUPO. Iki šios savaitės be pralaimėjimų TOP-16 etape žengusi Utenos „Juventus“ ekipa po dviejų pralaimėjimų iš eilės nepateko į BBL ketvirtfinalį.

NUTRŪKO. Talino „Kalev/Cramo“ klubo aštuonių iš eilės laimėtų rungtynių serija nutrūko Prienuose. Lietuviams sutriuškinus varžovus 21 taško skirtumu, TOP-16 etape neliko nepralaimėjusių komandų.

NUOLATINIAI POKYČIAI. „Palangos“ komandos nesiliauja kankinti dažni sudėties pokyčiai. Šį sezoną komandą paliko jau devyni krepšininkai. Paskutiniai išlydėtieji – Jamesas Porteris ir Greeras Wrightas.

Šią savaitę naudingiausiųjų penketuke karaliauja Rakverės „Tarvas“ komandos atstovas Brandis Raley-Rossas, įspūdingu pasirodymu ištempęs savo komandą į ketvirtfinalį. Gynėjas buvo netoli trigubo dublio, pelnęs 19 taškų, atkovojęs 13 kamuolių bei atlikęs 9 rezultatyvius perdavimus. Iš viso jo sąskaitoje net 36 naudingumo balai.

Antrą vietą naudingiausių penketuke užima Aivaras Kiaušas. „Sakalų“ garbę ginantis vilnietis dvejose varžybose iš eilės traukė komandą į priekį. Puolėjas šią savaitę vidutiniškai pelnydavo po 21 tašką, atkovodavo po 8,5 kamuolio ir rinkdavo po 31 naudingumo balą.

Nerijus Varnelis dviem puikiais pasirodymais užsitarnavo trečią poziciją penketuke. „Juventus“ puolėjas per dvejas rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 23,5 taško, atkovojo po 8,5 kamuolio bei uždirbo 26 naudingumo balus.

Tartu „Rock“ ekipos „centras“ Joosepas Toome rungtynėse su „Valmiera“ komanda pelnė 22 taškus ir surinko 25 naudingumo balus, taip užsitikrindamas ketvirtą vietą.

Gediminas Orelikas – paskutinis naudingiausių penketuke. Nors jo 22,5 naudingumo balo vidurkį puse balo lenkė net pora krepšininkų, jie šią savaitę spėjo sužaisti vos vienerias rungtynes. G. Oreliko vedini „Prienai“ iškovojo dvi pergales, o pats puolėjas rinko po 16,5 taško ir atkovojo po 6 kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją