A diviziono nugalėtoja tapo KK „Trakų“ komanda, kuri iš 26 sužaistų rungtynių pralaimėjo vos dukart – ketvirtoje pozicijoje likusiems Raseinių „Rasams“ ir aštuntoje vietoje esančiai Panevėžio „Bangenės-Aiveros“ ekipai.

21 pergalę ir 5 pralaimėjimus savo sąskaitoje turėdamas antroje pozicijoje liko Tauragės krepšinio klubas. Tauragiškiai abu kartus – namuose ir išvykoje – nusileido Trakams, po kartą pralaimėjo Alytaus „Savanoriui“ (3 vieta), Raseinių „Rasams“ (4 vieta) ir Telšių „Telšiams“ (5 vieta).

Įdomus faktas, jog Tauragės krepšinio klubas yra geriausiai puolanti Regionų krepšinio lygos komanda, per rungtynes vidutiniškai pelnanti po 92,6 taško. Tuo tarpu KK „Trakai“ – geriausiai besiginanti ekipa, kuri per rungtynes vidutiniškai praleidžia 64,7 taško.

Trakų ir Tauragės komandos jau užsitikrino vietą A diviziono ketvirtfinalyje ir praleis atrankos etapą, kuriame grumsis 3-14 vietas užėmusios ekipos. Kovo 8 dieną prasidėsiančiame atrankos etape komandos sužais po dvejas rungtynes – namuose ir išvykoje. 3 vieta susitiks su 14, 4 vieta – su 13 ir t.t.

A diviziono turnyro lentelė:

1. Trakų KK „Trakai“
2. Tauragės krepšinio klubas
3. Alytaus „Savanoris“
4. Raseinių „Rasai“
5. Telšių „Telšiai“
6. Kuršėnų „Grafų baldai-Kristalas“
7. Kauno „Sabonio krepšinio centras“
8. Panevėžio „Bangenė-Aivera“
9. Klaipėdos „LCC tarptautinis universitetas“
10. Neringos „Kuršiai“
11. Kauno „Vertigo-Radijas Tau“
12. Kauno raj. „Tornado-Diremta“
13. Kretingos „Kretinga“
14. Šiaulių „Saulė-Šiauliai“

RKL B diviziono A grupėje pirmą vietą užėmė Akmenės „SC-KK Akmenė“, kuri per 20 rungtynių iškovojo 14 pergalių ir patyrė 6 pralaimėjimus. Antri liko Kupiškio „SC-Dailistos“ krepšininkai, iškovoję 12 pergalių ir 8 kartus pralaimėję. Tiek pat pergalių turi ir trečioje pozicijoje esanti „Pasvalio melioracija“. Tačiau tarpusavio rungtynių su Kupiškio ekipa santykis palankesnis kupiškėnams.

B diviziono B grupėje aukščiausioje pozicijoje po reguliariojo sezono yra Vilniaus KM-„Perlas“ . Savo sąskaitoje turėdama 19 pergalių ir 5 pralaimėjimus krepšinio mokykla aplenkė Prienų „Rūdupio-KKSC“ krepšininkus, kurie yra iškovoję 17 pergalių ir 7 kartus pralaimėję.

B diviziono turnyro lentelė:

A grupė

1. Akmenės „SC-KK Akmenė“
2. Kupiškio „SC-Dailista“
3. Pasvalio „Pasvalio melioracija“
4. Biržų „Rinkuškių alus“
5. Kelmės „Kelmė“
6. Panevėžio „Omega-Irmus“

B grupė

1. Vilniaus KM-„Perlas“
2. Prienų „Rūdupis-KKSC“
3. Anykščių „KKSC-Volupis“
4. Vilniaus LKSK
5. Marijampolės „ŽSM-Mantinga“
6. Jonavos „SK Triobet“
7. Marijampolės KK „Kadis“

B diviziono atkrintamosios varžybos – ketvirtfinalis, prasidės kovo 8 dieną. Ketvirtfinalyje Akmenės „SC-KK Akmenė“ (A1) susitiks su Vilniaus LKSK (B4), Kupiškio „SC Dailista“ (A2) rungtyniaus su Anykščių „KKSC-Volupiu“ (B3), Vilniaus KM-„Perlas“ (B1) susigrums su Biržų „Rinkuškių alaus“ komanda (A4), o Prienų „Rūdupis-KKSC“ (B2) žais su „Pasvalio melioracija“ (A3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)