Traumatologijos klinikos ortopedo traumatologo, medicinos mokslų daktaro Rimtauto Gudo teigimu, krepšininkui reikės gultis ant operacinio stalo, o vėliau prireiks maždaug 4 mėnesius truksiančios reabilitacijos. Tai iš esmės reiškia, kad šis sezonas „Žalgirio“ kapitonui jau baigtas, - informuoja kaunodiena.lt.

Pirmą kartą peties traumą žalgirietis patyrė gruodžio 7-ąją Milane vykusiose ULEB Eurolygos reguliariojo sezono rungtynėse su Milano „EA7 Emporio Armani“ (Italija) klubu. Nuo tol P. Jankūnas žaidė su specialiu įtvaru, tačiau praėjusios savaitės mače Bamberge su „Brose Baskets“ (Vokietija) ekipa po kontakto su varžovu P.Jankūnui lemiamas minutes puolėjui teko stebėti nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Sekmadienį vykusiame VTB Vieningos lygos mače su Krasnojarsko „Jenisej“ namuose P. Jankūnas nerungtyniavo.

„Nesame nusiteikę pozityviai. Dar prieš gerą mėnesį, kai Paulius pirmą kartą susižeidė petį, tikėjomės blogesnės situacijos, tačiau krepšininkas parodė, kad yra valingas, užsispyręs ir kovojo. Šįkart trauma rimtesnė“, - po šio mačo lyg nujausdamas prastą žinią kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris J. Plaza.

„Gydytojai nusprendė, kad nebegalima rizikuoti ir yra reikalinga operacija. Labai gaila, kad taip viskas susiklostė, bet nuo traumų niekas nėra neapsaugotas. Šis sezonas galėjo būti ypatingas, bet aš vis dar tikiu komanda, savo draugais. Dabar stengsiuosi iš visų jėgų palaikyti juos nuo atsarginių suolelio“, - cituojamas P.Jankūnas.

Kol puolėjas gydysis traumą, „Žalgirio“ klubo kapitono pareigos bus patikėtos įspūdingai šiemet rungtyniaujančiam kroatui Marko Popovičiui.

Rungtynėse su Krasnojarsko ekipa „Žalgiriui“ nepadėjo ir čiurnos raiščius patempęs Tremmellas Dardenas. Po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad amerikiečio trauma nėra labai rimta. Jei koja gis taip, kaip planuojama, puolėją aikštėje sirgaliai galės išvysti jau ketvirtadienį per Eurolygos rungtynes su Graikijos vicečempionu Atėnų „Panathinaikos“ klubu, kurio gretose rungtyniauja Jonas Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)