Pirmąjį kėlinį klaipėdiečiai pradėjo galingai - 29:23, tačiau į didžiąją pertrauką iškeliavo atsilikdami 3 taškais - 41:44.

Lemiamas lūžis įvyko ketvirtąjį kėlinį, kuomet neptūniečiai ėmė strigti varžovų gynybos gniaužtuose ir pirmuosius taškus paskutiniajame kėlinyje pelnė tik prabėgus 7 minutėms. Per tą laiką svečiai iš Rusijos susikrovė dviženklę taškų persvarą ir pergalingai baigė rungtynes.

Pirmoji „Neptūno“ ir „Nižnij Novgorod“ ekipų ekistata, vykusi Rusijoje taip pat baigėsi rusų pergale - 84:63.

„Neptūnas“ - „Nižnij Novgorod“ - 72:90

„Neptūnas“: Valdas Vasylius pelnė 16 taškų, Vytautas Šarakauskas (8 atk. kam.) – 14, Deividas Gailius – 13, Rashaunas Broadusas – 11, Giedrius Gustas - 6, Marius Runkauskas - 5, Laurynas Mikalauskas - 4, Evaldas Dainys - 3 tšk.

„Nižnij Novgorod“: Obie Trotteris (7 rez. perd.) ir Pavelas Korobkovas - po 17 taškų.

Klaipėdos komanda vertėsi be dviejų traumuotų savo žaidėjų: kapitono Martyno Mažeikos (kojos piršto uždegimas) ir Simo Galdiko (čiurnos trauma). Taip pat Neptūnui” nepadėjo ir jau šį sezoną nebepadės rusas Nikita Barinovas. Su šiuo žaidėju abipusiu sutarimu nutraukta sutartis. Jis iškeliavo rungtyniauti į Maskvos srities Liubercų “Triumf” ekipą.

„Siekdami subalansuoti komandos biudžetą, nusprendėme šį žaidėją leisti vyktį į Maskvos srities Liubercų “Triumf” ekipos peržiūrą. Taip jau susiklostė, kad šis jaunas krepšininkas dėl didelės konkurencijos komandoje didžiąją laiko dalį praleisdavo ant suoliuko. Nikita įtiko “Triumf” ekipai, tad mes nekliudėme išvykti - abipusiu sutarimu draugiškai nutraukėme sutartį“, - situacija aiškino "Neptūno" klubo diektorius Osvaldas Kurauskas.

Anot jo, šį sezoną iš „Neptūno“ stulbinamų rezultatų VTB Vieningosios lygos pirmenybėse nesitikima. „Džiaugiuosi ir tuo, kad iškovojome jau dvi pergales šiose pirmenybėse, kur iš mūsų bent vienos pergalės mažai kas tikėjosi. Šioje lygoje visų be išimties komandų biudžetai daug, net po keliolika, kartų didesni už mūsų, tačiau mes sugebame su visomis komandomis kautis ir demonstruoti, kad galima laimėti ir širdimis, - pabrėžė komandos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)