Taip dramatiškai išsisprendė trilerio su pratęsimu Vokietijoje likimas. Šeimininkas - Bambergo „Brose Baskets“ klubas po septynių turų liko be pergalių, o kauniečiai, laimėję tris sykius, liko 5-oje pozicijoje, bet išsaugojo galimybes žengti į ketvirtfinalį.

„Žalgiris“ nutraukė net 23-ių pralaimėjimų Eurolygos TOP-16 etapo mačuose išvykose seriją, besitęsusią nuo 2004-ų metų.

Artimiausią mačą kauniečiai žais vasario 21 d. Kaune su Atėnų „Panathinaikos“.

Finansinių sunkumų spaudžiamų Lietuvos čempionų mūšis su vokiečiais užbaigė TOP-16 etapo pirmąjį ratą.

„Žalgirio“ treneris Joanas Plaza džiaugėsi, kad po kelių apmaudžių pralaimėjimų sėkmė pagaliau nusišypsojo ir jo auklėtiniams.

„Baigiantis mačui turėjome solidų pranašumą, bet dėl didelio spaudimo padarėme keletą klaidų ir leidome varžovams mus pasivyti. Tačiau mes ir toliau kovojome ir išplėšėme pergalę. Šios rungtynės mums bus gera pamoka.

Žaidėme dėl visų - savo fanų, šalies. Šiuo metu susiduriame su labai didelėmis problemomis, bet turime palikti jas sau už nugaros ir nusiteikti žaisti. Turime atlikti savo darbą. Tikiuosi, kad saulė pagaliau atkeliaus į Lietuvą. Reguliariajame sezone įveikėme „Caja Laboral“, „Olympiacos“, „Emporio Armani“ ir „Anadolu Efes“ ekipas, todėl nusipelnėme patekti į TOP-8 etapą. Kovosime iš paskutiniųjų, kad tik ten būtume“, – tikino jis.

„Šį sezoną kelis kartus skaudžiai pralaimėjome, taigi gera pagaliau laimėti tokiu būdu. Tai buvo sunkios rungtynės, kurios sukėlė daug emocijų abiems komandoms. Tai matome ir pagal skirtų techninių pražangų skaičių. Mes pralaimėjome TOP-16 etapo išvykos mačus vos keliais taškais, todėl šįvakar buvo svarbu nugalėti. Padarėme keletą kvailų klaidų, kurių neturėtų būti, kai yra žaidžiamas pratęsimas. Nepaisant to, nugalėjome. Nemanau, kad šį kartą sužaidėme taip, kaip visada tai darome. Mes patenkinti pergale, bet tai nebuvo „Žalgiriui“ įprastas krepšinis“, – teigė „Žalgirio“ puolėjas Tremmellas Dardenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)