„Aš negirdėjau (kad būtų kreiptasi dėl paramos - BNS), bet anksčiau būdavo, kad kreipdavosi Vladas Garastas - ne tiek „Žalgiriui“, kiek antram klubui, ir verslas tikrai paremdavo. Galbūt pagal galimybes, bet verslas tikrai abejingas nebūdavo „Žalgirio“ komandai“, - BNS sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas, Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas Jonas Guzavičius.

Apie galimybę kreiptis pagalbos į verslą ketvirtadienį kalbėjo premjeras Algirdas Butkevičius. Jis teigė pasiūlęs sukviesti Kauno regiono verslininkus ir pagalvoti apie atskiro rėmėjų klubo sukūrimą.

J. Guzavičiaus teigimu, tai, kaip dosniai verslas sutiktų prisidėti prie krepšinio komandos išlaikymo, priklausytų ir nuo besikreipiančiųjų reputacijos.

„Kad atsirastų, neabejoju, o kiek - sunku prognozuoti. Tai labai priklauso ir nuo to, kas kreipiasi, bet kiek girdėjau pavardes - Modestas Paulauskas, Arvydas Sabonis, kiti buvę žalgiriečiai, tai jie pakankamai garbingi. Blogai, kai kreipiasi abejotinos reputacijos žmonės, verslas labai į tai žiūri“, - teigė jis.

Praėjusią savaitę Ūkio banko ir „Žalgirio“ krepšinio klubo savininkas Vladimiras Romanovas Kauno miesto savivaldybės paprašė padidinti paramą „Žalgiriui“, nes komandos žaidėjams jis esą skolingas 25 mln. litų - tuomet jis pareiškė, kad klubo akcijos už simbolinę kainą bus perduotos trims „Žalgirio“ veteranams, o jis pats pasiliks nedidelę akcijų dalį arba jų atsisakys iš viso.

Antradienį uždarius Ūkio banką, V. Romanovas paskelbė, kad „Žalgiriui“ pirmadienį pervedė 3 mln. litų atlyginimams, tačiau nežino, ar pinigai pasieks klubą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)