Nors antradienį paskelbus, kad Lietuvos bankas apribojo Vladimirui Romanovui priklausančio Ūkio banko veiklą, pasak V. Masalskio, dabar svarbiausia - nepanikuoti.

„Ūkio bankas buvo pagrindinis „Žalgirio“ rėmėjas. Situacija yra sudėtinga. Ir dar labai gaila, kad vakar (antradienį - DELFI) buvo pervesti pinigai žaidėjams beveik už du mėnesius, tačiau jie užstrigo. Kaip žinote, bendra žalgiriečių mėnesio atlyginimų suma yra apie 1,5 mln. Lt.

Kas labiausiai man patinka, kad žaidėjai gana solidarūs ir nepanikuoja. Jie visi galvoja apie Eurolygos rungtynes Bamberge, vidinės tragedijos nerodo ir yra pasiruošę žaisti. Legionieriai kol kas irgi lieka“, - tikino V. Masalskis.

„Manau, po šešių-septynių dienų bus vėl atidarytos visos Ūkio banko sąskaitos ar jį restruktūrizuos ir viskas stos į savo vietas. Čia gi ne į karstą paguldė“, - kalbėjo jis.

Jis taip pat pridūrė, kad „Žalgirio“ nusižiūrėtas ir į Kauną jau atvykęs Donnie McGrathas kol kas dar nėra susitvarkęs visų dokumentų su savo buvusia komanda Salonikų PAOK, todėl negali nei treniruotis, nei pasirašyti sutarties su LKL čempionais. Nors klubas su gynėju nori sudaryti kontraktą, gali būti, kad to padaryti nepavyks.

Paklaustas, iš kur klubas jam mokėtų atlyginimą, V. Masalskis priminė, kad yra grąžinti Ibrahimo Jaabero pinigai.

V. Masalskis dar kartą patvirtino, kad V. Romanovas perleidžia visas savo akcijas „Žalgirio“ veteranams ir nuo šiol bus tik rėmėjas.

Optimistiškai nusiteikęs ir „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza.

„Gal aš kvailas, gal aš romantikas, bet aš pasitikiu žmonėmis, pasitikiu savo žaidėjais, pasitikiu žurnalistais. Aš pasitikėjau žmonėmis ir tuomet, kai man rekomendavo santaupas laikyti Ūkio banke“, - teigė jis.

„Žalgiris“ oficialiai priklauso Ūkio banko investicinei grupei (ŪBIG).

Lapkritį Ūkio bankas suteikė „Žalgiriui“ suteikė 5,2 mln. litų paskolą. Už šią paskolą VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ įkeitė UAB „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras“ akcijas - iš viso 51,840 vienetų, kurių nominali vertė 5,2 mln. Lt. Šio įkeisto turto savininkas - Ūkio banko investicinė grupė.

Primename, kad pirmadienį „Žalgirio“ sporto direktorius šalies žiniasklaidai pareiškė, kad, jei iki savaitės pabaigos nepagerės klubo finansinė padėtis, komandą palikti gali 3-4 krepšininkai. Tačiau dar vakare į Kauną atvyko klubo naujokas JAV airis Donnie McGrathas, su kuriuo kontraktas dar nėra pasirašytas.

Pernai sustabdžius „Snoro“ banko veiklą, su finansinėmis problemomis susidūrė vieno pagrindinių rėmėjų netekęs Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)