„Susitarimas beveik pasiektas. Tikimės, kad artimiausiu metu – gal net rytoj – Donnie bus Kaune“, – pirmadienį teigė D. McGrathui atstovaujančios graikų agentūros „Diamond Sports“ vadovas Lou Diamantopoulos.

Dvigubą JAV ir Airijos pilietybę turintis 193 cm ūgio įžaidėjas šį sezoną rungtyniavo Salonikų PAOK (Graikija) klube.

Nors pastaroji ekipa už dyką paleisti savo lyderio nesutiko, pasak D. McGratho agento, „Žalgiriui“ mokėti išpirkos už krepšininką nereikės – gynėjas pats vienašališkai nutraukė kontraktą su PAOK.

Ketvirtą vietą Graikijos pirmenybėse užimantį klubą smaugia finansinis nepriteklius. Anot L. Diamantopouloso, atlyginimas jo klientui vėlavo du mėnesius.

„PAOK turbūt bandys sužlugdyti sandorį, bet jie nieko nepeš, kadangi klubas nesilaikė sutarties sąlygų“, – neabejojo graikas.

Jo teigimu, Ibrahimą Jaaberą pakeisiantis D. McGrathas su „Žalgiriu“ turėtų sudaryti kontraktą iki sezono pabaigos su galimybe jį pratęsti kitiems metams.

Paklaustas, ar nesibaimina, jog algos Graikijoje laiku nesulaukdavęs D. McGrathas bėgdamas nuo vilko pataikys ant meškos, agentas nedvejojo.

„Esu tikras, kad „Žalgiryje“ tokių problemų neiškils“, – patikino L. Diamantopoulos.

Beje, praeityje jam jau yra tekę bendradarbiauti su Kauno klubu. 2007-2008 ir 2010-2012 metais „Žalgiryje“ rungtyniavo kitas „Diamond Sports“ agentūros žaidėjas – DeJuanas Collinsas. Palikti komandą anksčiau laiko amerikietį privertė dopingo kontrolieriai, krepšininko organizme aptikę kanapių ir diskvalifikavę jį trims mėnesiams.

Užsienio žiniasklaidos duomenimis, „Žalgiryje“ D. McGrathas turėtų uždirbti 25 tūkst. JAV dolerių (beveik 65 tūkst. litų) per mėnesį.

„Donnie – labai protingas vaikinas, jis puikiai moka žaisti du prieš du, atlikti įvairias užduotis. Be to, Donnie yra geras komandos draugas. Dabar jam svarbiausia – žaisti Eurolygoje, kur jis turės geriausias galimybes parodyti savo sugebėjimus“, – apie žaidėją atsiliepė L. Diamantopoulos.

D. McGrathas šį sezoną buvo rezultatyviausias PAOK krepšininkas. Graikijos čempionate jis vidutiniškai rinkdavo po 13,3 taško, atlikdavo 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo 2,6 atšokusio kamuolio.

2006 metais į Europą persikėlęs amerikietis praeityje rungtyniavo Kantu „Vertical Vision“, Bolonijos „Virtus“ (abi – Italija), „Egaleo“, Atėnų AEK (abi – Grakija), Varezės „Cimberio“ (Italija) ir Šolė „Basket“ (Prancūzija) klubuose.

Primename, kad praėjusią savaitę „Žalgirį“ valdantis verslininkas Vladimiras Romanovas, apsilankęs Kauno savivaldybėje, mėgino įtikinti miesto valdžią, kad legendinis klubas yra įkritęs į gilią finansinę duobę – neva atlyginimai vėluoja tris mėnesius, o bendra skola žaidėjams sudaro 25 mln. litų.

Pirmadienį bauginimų estafetę perėmė „Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis, radijo eteryje pareiškęs, kad iki savaitės pabaigos komandą gali palikti keturi neįvardyti žaidėjai. Tiesa, sporto direktoriaus lūpose klubo įsiskolinimas sumenko net penkis kartus – iki 5 mln. litų.

Lietuvos čempionai iš miesto prašo 10 mln. litų paramos. Neabejojama, kad tokios sumos savivaldybės nepajėgs surasti, o klubui veikiausiai teks tenkintis maždaug 2 mln. litų dotacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)