Primename, kad Latvijos čempionų ekipa buvo pirmoji komanda šį sezoną oficialiose rungtynėse nugalėjusi žalgiriečius. Pirmame VTB Vieningosios lygos reguliariojo sezono rate kauniečiai Rygoje pralaimėjo susitikimą 72:77.

Rungtynių eiga:

„Žalgirio“ komandos startinis penketas: Oliveris Lafayette‘as, Marko Popovičius, Mindaugas Kuzminskas, Darjušas Lavrinovičius ir Kšištofas Lavrinovičius.

Kauniečiai energingai pradėjo rungtynes ir po Darjušo Lavrinovičiaus dvitaškio bei Mindaugo Kuzminsko 5 taškų iš eilės „Žalgiris“ pirmavo 7:0. Tačiau po to per 5 minutes tikslą pasiekė tik du D. Lavrinovičiaus metimai ir VEF persvėrė rezultatą 12:11. Į aikštę žengęs Rimantas Kaukėnas suaktyvino puolimą: prasiveržęs pelnė du taškus ir perėmęs kamuolį užmetė jį pražanga sustabdytam M.Kuzminskui – 15:12. VEF puolėjui Willui Danielsui pelnius savo aštuntąjį tašką ir neįtikėtiną tritaškį pataikius Dairiui Bertansui, svečiai vėl susigrąžino persvarą, kurios nepanaikino ir Pauliaus Jankūno keturi taškai – 19:21.

R. Kaukėnas pirmuoju metimu antrajame kėlinyje lygino rezultatą (21:21), bet Latvijos čempionai irgi rasdavo kelių prie žalgiriečių krepšio – 21:25. Griausmingos ovacijos „Žalgirio“ arenoje kilo į aikštelę pirmą kartą šį sezoną žengus Robertui Javtokui. Jis iškart atkovojo kamuolį puolime ir buvo sustabdytas nesportine Donato Zavacko pražanga. R.Javtokas pataikė vieną baudą, du taškus greitoje atakoje pridėjo ir Oliveris Lafayette‘as – 24:25. Vėliau Tremmellas Dardenas pasižymėjo iš po krepšio, Marko Popovičiaus sumetė baudas už Ramūno Butauto techninę pražangą ir rezultatas vėl tapo lygus – 28:28. T. Dardenas pratęsė puikų savo pasirodymą: jis pataikė iš trijų taškų zonos, pataisė M. Popovičiaus metimą bei ištraukdamas kamuolį iš užribio perdavė jį Popo taikliam tritaškiui (36:32). „Žalgiris“ galutinai perėmė iniciatyvą, kai 4 baudas pataikė M. Popovičius ir po du taškus pelnė broliai Lavrinovičiai. Po 20 minučių žaidimo kauniečiai buvo priekyje 44:37.

Trečią kėlinį žalgiriečiai pradėjo tolimų metimų kruša. O. Lafayette‘as, M. Kuzminskas ir R.Kaukėnas smeigė po tritaškį, po du taškus pridėjo P. Jankūnas ir tas pats O. Lafayette‘as, o „Žalgiris“ atsiplėšė 57:40. Latviams pelnius 4 taškus šeimininkai bandė nemažinti apsukų: R. Kaukėnas įmetė iš vidutinio nuotolio, po idealaus D. Lavrinovičiaus perdavimo pasižymėjo P. Jankūnas, kitoje atakoje pats atlikęs perdavimą per visą aikštę M. Kuzminskui, kurio dėjimas dar kartą privertė minutės pertraukėlės prašyti R.Butautą – 63:44. Pasitarimas išjudino VEF legionierių W. Danielsą, po kurio 8 taškų ir dar dviejų latvių tritaškių skirtumas sumažėjo iki 8 taškų. Visgi, trečiąjį kėlinį 5 taškais iš eilės baigė Adas Juškevičius ir „Žalgiris“ pirmavo 70:60.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje taikliais tritaškiais apsikeitė D. Zavackas ir P. Jankūnas. Kitas D. Zavacko tritaškis metimas net nelietė lanko, po to VEF lietuvis dar ir prarado kamuolį, o po šių epizodų sekusias dvi atakas žalgiriečiai išnaudojo idealiai: T. Dardenas įdėjo po P. Jankūno perdavimo bei O.Lafayette‘as pataikė tritaškį po M. Popovičiaus „paso“ – 78:63. Po to per daugiau nei 3 minutes tikslą pasiekė tik du Rygos komandos dėjimai. „Žalgirio“ gretose tylą puolime nutraukė D. Lavrinovičius, pelnęs 4 taškus iš eilės – 82:69. Likus žaisti minutę Darjušas pataikė ir iš vidutinio nuotolio, o paskutinius rungtynių taškus dėjimu pelnė R. Javtokas – 86:71.

„Žalgiris“: D. Lavrinovičius (6/6 dvitaškiai, 7 atk. kam., 4 rez. perd.) 14, M. Kuzminskas 12, P. Jankūnas 11, O. Lafayette‘as 10, T. Dardenas, M. Popovičius (5 rez. perd.) ir R. Kaukėnas po 9, A. Juškevičius 5, K. Lavrinovičius 4, R. Javtokas 3.

VEF: W. Danielsas 22, K. Janičenokas ir D. Zavackas po 8, J. Hamiltonas 7, G. Jahovicas ir A. Kavaliauskas po 6, A. Strelniekas ir D. Bertanis po 5 ... E. Rowlandas (1/8 dvitaškiai, 6 rez. perd., 8 kl.) 2.

„Varžybos nebuvo lengvos. Žaidžiant su tokia komanda negalime atsipalaiduoti. Rungtynių pabaigoje turėjome problemų. Ar esu patenkintas savo žaidimu? Žinoma, kad ne. Reikia atgauti sportinę formą ir tiesiog negalėjau žaisti geriau. Po tiek laiko be rungtynių reikia laiko įsijungti į komandinį žaidimą“, - po rungtynių su VEF komanda teigė Robertas Javtokas.

B grupės turnyro lentelė:

1.Kauno „Žalgiris“1413193
2.Maskvos CSKA1311285
3.Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“139469
4.Rygos VEF149564
5.Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“137654
6.Liubercų „Triumf“136746
7.Krasnojarsko „Jenisej“135838
8.Nymburko ČEZ134931
9.Klaipėdos „Neptūnas“1321115
10.Minsko „Cmoki-Minsk“130130

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)