Penktadienio posėdis Kauno savivaldybėje prasidėjo prezentaciniu filmu apie „Žalgirio“ arenos statybas. V. Romanovas iškart pradėjo replikuoti, kad tai laiko gaišimas ir esą Pauliui Jankūnui ir broliams Lavrinovičiams, kurie taip pat dalyvavo posėdyje, reikia eiti į treniruotę.

Vėliau verslininkas išdėstė situaciją - „Žalgirio“ skolos siekia 25 mln. Lt ir klubas yra „kritinėje situacijoje“.

Prašymas savivaldybei paprastas – 10 mln. Lt. Baigus kalbą V. Romanovui prie mikrofono stojo A. Kupčinsko partijos kolega, konservatorius Vytas Bancevičius.

Šis politikas iškėlė klausimą, „ar nebus V. Romanovas iš medžio iškritęs, kad privačiam klubui iš biudžeto prašo 10 mln. Lt“.

Vėliau pasisakė lengvosios atletikos specialistas Aleksas Stanislovaitis, rankininkų atstovas Antanas Skarbalius. Tačiau turbūt nė vienas pasisakymas neapsėjo be V. Romanovo įsikišimo. Dažniausiai skambėjo tokie žodžiai, kaip „iškrypėliai“, „melagiai“ ir t.t.

Kalbant A. Skarbaliui tarp jo ir verslininko kilo konfliktas. Habilituotas mokslų daktaras A. Skarbalius paprašė jo nepertraukti ir leisti kalbėti. Vėliau „pokalbis“ peraugo į pamokymus apie kultūrą ir bendravimą. Galiausiai V. Romanovas pareiškė atsisakantis „Žalgirio“ savininko statuso, atsistojo ir paliko posėdį.

„Gaila. Iš tikro (V. Romanovas – DELFI) aikštinga asmenybė. Gaila, kad nedalyvavo pasikalbėjime, pasitarime iki pabaigos. Tikrai tikėjausi pasikviesti kavos. Tikėjausi draugiškoje aplinkoje tritaškius ar baudas sumesti. Tikėjausi pasikalbėti neformaliai apie situaciją dabar. Na, dabar gaunasi kažkoks minčių kratinys iš jo pusės. Nenori visai girdėti nei skaičių, nei objektyvių duomenų. Kalbama... Ai geriau daugiau nekomentuosiu“, - po audringo susitikimo teigė A. Kupčinskas.

Nors „Žalgiris“ prašo 10 mln. Lt, realiai gali pretenduoti tik į 2 mln. Savivaldybę pasiekė 85 paraiškos paramai gauti. Iš viso prašoma suma siekia 11 mln. Lt. Nors, pagal preliminarų planą, paskirstyta bus tik 3 mln. Lt.

„Dabartiniame biudžeto projekte yra numatomi tik 3 mln. Lt. Kitą savaitę labai intensyviai dėliosime paskutinius štrichus ir ieškosime galimybių, kad sporto žaidimų komandoms skiriama parama pasiektų bent pernykščius 4 mln. Lt. Kiek konkrečiai bus skirta „Žalgirio“ klubui negaliu pasakyti. Tai priklausys nuo bendro sutarimo, nuo daugumos sutarimo ir tai atsispindės šių metų biudžete“, - sako A. Kupčinskas.

Kokia suma bus skirta sporto komandoms, tarp jų ir „Žalgiriui“, paaiškės vasario 28-ą.