„Džiaugiuosi, kad Mindaugas Balčiūnas vėl pradeda dirbti federacijoje. Šiuo metu kaip tik norime pasidalyti sukaupta patirtimi vystant krepšinį ir aktyviai plečiame LKF veiklą užsienyje. Jau startavo bent keli stambūs tarptautiniai projektai.

M. Balčiūnas yra sukaupęs daug patirties bendraujant su kitų šalių krepšinio federacijomis, yra vertinamas kaip iniciatyvus ir įtakingas Europos krepšinio bendruomenės narys, todėl jis ir koordinuos tarptautinius LKF plėtros projektus“, - teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Jis išreiškė viltį, kad M. Balčiūnas netrukus galės grįžti į LKF generalinio sekretoriaus pareigas.

Lietuvos krepšinio federacija yra parengusi 2013 metų Nacionalinę krepšinio vystymo programą. Analogiškas programas padedame rengti ir Azerbaidžano bei Kinijos krepšinio federacijoms. Be to, intensyviai bendradarbiaujame su Ukrainos ir Slovėnijos krepšinio federacijomis, organizuojant būsimus Europos krepšinio čempionatus. Lietuvos krepšinio vystymo strategija ir jos sėkme domisi ne viena šalis, tad darbo tikrai netrūks“, - sakė šiuo metu už tarptautinius LKF projektus atsakingas M. Balčiūnas.

Primename, kad pirmadienį Panevėžio apygardos teismas paskelbė dvi nutartis dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus M.Balčiūno nušalinimo nuo pareigų ir namų arešto pagrįstumo.

LKF generalinis sekretorius buvo nušalintas nuo pareigų trims mėnesiams, jam skirtas namų areštas su įpareigojimu būti namuose nuo 20 iki 6 val., nesilankyti tam tikrose vietose ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis po to, kai aukštesnysis teismas panaikino Panevėžio miesto apylinkės teismo M. Balčiūnui skirtą suėmimą.

Teismas, išnagrinėjęs įtariamojo M. Balčiūno skundus, netenkino jo skundo dėl nušalinimo nuo pareigų trims mėnesiams, tačiau panaikino kardomąją priemonę – namų areštą.

„Teismas leido grįžti dirbti į LKF, tik kitose, ne generalinio sekretoriaus pareigose. Netrukus su LKF prezidentu Arvydu Saboniu spręsime, kokias pareigas galėsiu eiti. Tai – nemažas žingsnis į priekį. Santūriai džiaugiuosi – galėsiu padėti formuoti biudžetą, dirbti su rėmėjais“, – DELFI teigė M. Balčiūnas.

M. Balčiūnui yra pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Didžiausia už šiuos nusikaltimus gresianti bausmė - laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tokia bausmė numatoma už piktnaudžiavimą ir kyšininkavimą.

Prokurorai teigia įtariantys, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.

Tuo tarpu LKF sausio pabaigoje nusprendė, kad laikinai perleisti M. Balčiūno įgaliojimus kitam asmeniui nėra būtina, ir šiuo metu verčiasi be generalinio sekretoriaus.