Lietuvos čempionų kelionė į Rusiją prasidėjo dar šeštadienį. Kitą dieną žalgiriečiai VTB Vieningos lygos lyderių dvikovoje įveikė Maskvos CSKA ekipą, o pirmadienį persikėlė į Rusijos sostinės priemiestį – Liubercus.

Vakarinė žalgiriečių treniruotė „Triumph“ sporto arenoje pirmadienį prasidėjo įprastai, tačiau po jos kelias iki viešbučio mūsiškiams gerokai prailgo. Už 10 kilometrų nuo salės esantį, arčiausią kiek padoresnį Liubercų viešbutį dėl kilusios pūgos žalgiriečiai pasiekė per 2 valandas.

Transporto spūstys Maskvoje žalgiriečių jau nešokiruoja, bet vidury žiemos vykę kelio remonto darbai, susiaurinę vieną pagrindinių gatvių iki vienos juostos, kėlė nuostabą net Rusijoje ilgai žaidusiems broliams Lavrinovičiams. Be to, prasidėjus pūgai beveik visose įkalnėse pradėjo strigti krovininiai vilkikai, dar labiau užkimšę gatves.

Galiausiai pasiekę viešbutį žalgiriečiai iš Liubercų komandos atstovų išgirdo, kad problemos dėl kamščių kyla dažnai komandai. Rusai guodėsi, jog yra prasidėjusios naujo viešbučio statybos visai šalia „Triumph“ sporto arenos, tačiau statinio pamatai kyla jau penkerius metus.

Užtat viešbučio „EuroCity“ personalas didžiavosi, kad pas juos apsistoja daug krepšinio komandų. Viešbučio vestibiulis yra nukabinėtas varžovų komandinėmis nuotraukomis, todėl bendrai nuotraukai sustojo ir žalgiriečiai.

Antradienį oras Liubercuose kiek pasitaisė, tačiau mieste ir toliau prognozuojami 10 balų dydžio kamščiai. Sužinoję šią informaciją „Žalgirio“ treneriai nusprendė nevykti į rytinę treniruotę ir patausoti tiek savo, tiek krepšininkų nervus ir sveikatą. Komanda viešbutyje surengė papildomą video peržiūrą ir liko ilsėtis.

Vakare, 17.30 val. Lietuvos laiku, žalgiriečių laukia rungtynės su „Triumph“ komanda. Į areną komanda planuoja išvykti bent valanda anksčiau nei įprastai.

Rungtynėse tikriausiai galės žaisti ir po ligos sveikstantis Rimantas Kaukėnas. Pirmadienį „Žalgirio“ gynėjas jau treniravosi su komandos draugais. Kaune likęs ir individualiai sportuojantis Robertas Javtokas mače su „Triumph“ klubu dar nepasirodys.