Svarbiausia, kad sėkmės grupėje atveju “Žalgiris” ketvirtfinalyje išvengtų susidūrimo šio sezono favoritais - Maskvos CSKA (Rusija) ir Tel Avivo “Maccabi” (Izraelis).

Burtai išskirstė komandas

16 stipriausių Eurolygos komandų suskirstytos į keturias grupes.

D grupėje rungtyniaus “Maccabi”, Zagrebo “Cibona VIP” (Kroatija), Stambulo “Ulker” (Turkija) ir Sienos “Montepaschi” (Italija), E - CSKA, “Barcelona” (Ispanija), Madrido “Real” (Ispanija) ir Pezaro “Scavolini” (Italija), F - “Climamio”, “Panathinaikos”, “Žalgiris” ir “Tau Ceramica”, G - Stambulo “Efes Pilsen” (Turkija), Trevizo “Benetton” (Italija), Atėnų AEK (Graikija) ir Sopoto “Prokom Trefl” (Lenkija).

Į atkrintamąsias varžybas pateks pirmąsias dvi vietas grupėse užėmusios komandos. D grupėje pirmąją vietą užėmusi ekipa (D1) ketvirtfinalyje kovos su E grupės antrąja komanda (E2), E1 - su D2, F1 - su G2, G1 - su F2.

Tai reiškia, kad sėkmės F grupėje atveju “Žalgiriui” netektų ketvirtfinalyje rungtyniauti su nė vieno pralaimėjimo iki šiol Eurolygoje nepatyrusiu CSKA klubu, kuris yra vadinamas realiausiu pretendentu į šio sezono nugalėtojų titulą.

Finalo ketverto varžybos vyks gegužės 6-8 dienomis Maskvoje.

Nėra nei lyderių, nei autsaiderių

“Buvo du būdai išvengti susidūrimo ketvirtfinalyje su CSKA ir vienas iš jų teko mums. Tai gerai. O šiaip mūsų grupė turbūt pati įdomiausia, nes joje nėra nei lyderių, nei autsaiderių.

“Tau Ceramica” į grupę pateko iš ketvirtojo krepšelio, tačiau ji gali tapti ir grupės nugalėtoja. Tą patį galima pasakyti apie bet kurią F grupės komandą, todėl viskas yra mūsų pačių rankose. Norėdami laimėti, privalėsime labai gerai žaisti”, - kalbėjo “Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Treneris atkreipė dėmesį, jog visos “Žalgirio” priešininkės yra gerai puolančios, turinčios snaiperių, o tokie varžovai kauniečiams nėra patys parankiausi.

Pirmąsias TOP-16 rungtynes vasario 23 arba 24 dieną “Žalgiris” žais namuose su “Panathinaikos”, antrąjį mačą - išvykoje su “Tau Ceramica”, trečiąjį - namie su “Climamio”, ketvirtąjį ir penktąjį - išvykose su “Panathinaikos” ir “Climamio”, šeštąjį - Kaune su “Tau Ceramica”.

A.Sireika tikėjosi, kad per Eurolygos pertrauką komandai pavyks kelioms dienoms ištrūkti į Palangą, tačiau šiuos planus sujaukė nepalankus Baltijos krepšinio lygos tvarkaraštis - “Žalgiriui” teks žaisti ir šiandien, ir penktadienį. Šįvakar Sporto halėje žalgiriečiai rungtyniaus su “Valmieras piens” (Latvija).

“Žalgirio” krepšinio centras informavo, kad iki vasario 17 dienos bus atnaujinami sezono abonementai į TOP-16 varžybas. Vasario 18-21 dienomis bus prekiaujama mini abonementais į trejas Eurolygos ir trejas Baltijos krepšinio lygos rungtynes.

Pavieniai bilietai į Eurolygos rungtynes bus parduodami nuo vasario 22 dienos.

Bolonija prisimena T.Beardo rekordą

Iš būsimųjų “Žalgirio” varžovų Eurolygos reguliarųjį sezoną geriausiai užbaigė italų “Climamio”, A grupėje užėmusi pirmąją vietą - 12 pergalių ir 2 pralaimėjimai.

Galingai rungtyniavusi trenerio Jasmino Repešos vadovaujama ekipa pralaimėjo tik antrojoje pozicijoje likusiam “Efes Pilsen” (73:79) ir šiek tiek netikėtai - “Prokom Trefl” (68:78).

Komandos lyderiai - gynėjai Gianluca Basile (ūgis 190 cm), Milošas Vujaničius (190 cm) ir Rubenas Douglasas (193 cm), puolėjai Matjažas Smodišas (205 cm), Stefano Mancinellis (202 cm), Erazmas Lorbekas (206 cm) ir Martinas Rančikas (205 cm).

Šiuo metu Italijos čempionate “Climamio” žengia 5-ojoje vietoje (15 pergalių ir 7 pralaimėjimai).

Su kauniečiais Bolonijos ekipa buvo susitikusi praėjusį Eurolygos sezoną. Kaune pergalę rezultatu 87:77 iškovojo “Žalgiris”, o savo aikštelėje “Climamio” (buvusi “Skipper”) atsirevanšavo 117:107.

Per antrąją dvikovą kauniečių klubo legionierius Tanoka Beardas pelnė 35 taškus, atkovojo 19 kamuolių ir, surinkęs 63 naudingumo balus, pasiekė iki šiol nepagerintą Eurolygos rekordą. Savo ruožtu “Climamio” žaidėjai tą kartą pataikė net 15 tritaškių iš 28 (53 proc.).

Atėnų ekipą papildė I.Kutluay

“Panathinaikos”, treniruojamas serbo Želko Obradovičiaus, dažnas svečias Kauno sporto halėje, rungtyniavęs su “Žalgiriu” 2002-2003 ir 2003-2004 m. sezonus.

Šiemet Eurolygos C grupėje Atėnų ekipa užėmė antrąją vietą (8 pergalės ir 6 pralaimėjimai). Ypatingo dėmesio nusipelnė “Panathinaikos” mačas su vienu iš autsaiderių Frankfurto “Opel Skyliners” (Vokietija), kurį Graikijos atstovai pralaimėjo 66:68, bet užprotestavo rezultatą.

Iš pradžių Eurolygos drausmės komisija patenkino “Panathinaikos” pretenzijas ir numatė datą, kada rungtynės turėjo būti peržaistos, tačiau vėliau atšaukė savo sprendimą, palikusi pergalę vokiečiams.

Atėnų klubo lyderiai - gynėjai Jaka Lakovičius (186 cm), Dimitris Diamantidis (196 cm) ir Nikos Hatzivrettas (196 cm), puolėjai Kostas Tsartsaris (209 cm), Mike'as Batiste'as (204 cm), Fragiskos Alvertis (206 cm), vidurio puolėjas Patrickas Femerlingas (213 cm).

Baigiantis antrajam ratui, komandą papildė NBA neįsitvirtinęs turkas Ibrahimas Kutluay.

Graikijos čempionate “Panathinaikos” jau iškovojo 14 pergalių bei patyrė dvi nesėkmes ir yra vienvaldis lyderis.

Praėjusį Eurolygos sezoną Kaune žalgiriečiai įveikė Ž.Obradovičiaus ekipą 80:74, tačiau Atėnuose nusileido jai 80:91.

Sporto halėje vėl žais Macas

Kauno krepšinio mėgėjai po pertraukos Sporto halėje vėl pamatys Arvydą Macijauską, kuris kartu su kitu gynėju Jose Manueliu Calderonu (190 cm), puolėjais Luisu Scola (206 cm), Sergi Vidaliu (201 cm) bei vidurio puolėju Korneliu Davidu (206 cm) yra vienas “Tau Ceramica” lyderių.

Vengras K.Davidas atstovavo “Žalgiriui” 2002-2003 m. sezoną ir tapo LKL čempionu.

Vitorijos ekipa C grupėje užėmė penktąją vietą (6 pergalės ir 8 pralaimėjimai). Ispanijos čempionate trenerio Duško Ivanovičiaus vadovaujama ekipa pirma-antra vietomis dalijasi su Madrido “Real” (17 pergalių ir 4 pralaimėjimai).

Žalgiriečiai su “Tau Ceramica” žaidė 2002-2003 m. sezoną ir pasidalijo po pergalę - 88:67 ir 88:113.

“Ši grupė labai stipri. Geriausiai pažįstame “Panathinaikos”, su kuriuo jau buvome susitikę. “Climamio” ir “Žalgiris” pergalėmis baigė reguliarųjį sezoną. Mes būsime ištikimi savo stiliui ir stengsimės laimėti pirmąsias dvejas rungtynes, kurias žaisime savo aikštelėje - su “Climamio” ir “Žalgiriu”. Tokiu atveju įgytume tam tikrą pranašumą”, - vakar svarstė D.Ivanovičius.