Jis neigia ir ėmęs kyšį.

„Tai buvo federacijos investicija, sprendžiant paskutinę iškilusią problemą, kuri grasino absoliučiai visam čempionatui, nes neradus pinigų viešbučio rekonstrukcijai, buvo didžiulis klausimas, kam tada arena statyta Panevėžyje, ir kitas klausimas, kur kelti patį čempionatą (...) Dėl to ir buvo priimtas visiems viešas sprendimas - federacijos investicija į viešbutį“, - „Lietuvos ryto" televizijos laidai „24/7" sekmadienį sakė M. Balčiūnas.

Jis pabrėžė, kad pinigų panaudojimas buvo reglamentuotas sutartimi, kurioje „aiškiai numatyta, kam tie pinigai turi būti naudojami, jie ir buvo naudojami būtent tiems tikslams".

M. Balčiūnas tvirtino, jog labiausiai ir glumina tai, kad tai, kas prieš keletą metų buvo padaryta viešai, dabar traktuojama kaip didelis nusikaltimas.

M.Balčiūno teigimu, problemų su teisėsauga kilo dėl skirtingo situacijos traktavimo.

„Visa problema yra dėl skirtingo situacijos traktavimo. Situacija iškilo labiau ne dėl turimos informacijos, o dėl jos trūkumo", - tvirtino jis.

Nušalintas LKF generalinis sekretorius sakė negalįs atskleisti konkrečių įtarimų dėl kyšininkavimo, tačiau neigė ėmęs iš ko nors sau pinigus.

„Mano giliu įsitikinimu, tai nebuvo joks kyšis, aš turiu, kaip tą pagrįsti, žinau, kas buvo, kada, kokiomis aplinkybėmis. Manau, situacija paaiškės", - kalbėjo M. Balčiūnas.

Jis patvirtino, kad iš jo namų per kratą pareigūnai paėmė keliasdešimt tūkstančių litų. Pasak jo, tai buvusios asmeninės santaupos.

Panevėžio prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo aiškinantis Panevėžio miesto savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio „Romantic" rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti privačios bendrovės „Via Unica" viešbutį "Romantic".

Sausio 7 dieną tiriant šią bylą sulaikyti M. Balčiūnas, Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio „Romantic" savininkė Dalia Kuklierienė. Įtarimai pateikti Panevėžio merui konservatoriui Vitalijui Satkevičiui.

Praėjusią savaitę Panevėžio miesto apylinkės teismas leido M. Balčiūną suimti 20 parų, D. Simėną ir D. Kuklierienę - mėnesiui. Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismas nusprendė, kad LKF generalinis sekretorius suimtas nepagrįstai, tačiau nutarė jį nuo pareigų nušalinti trims mėnesiams ir šešiems mėnesiams skirti namų areštą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)