Nors priekyje didžiąją dvikovos dalį žengė buvusių Kauno „Žalgirio“ trenerių Aco Petrovičiaus ir Gintaro Krapiko vadovaujami svečiai, kuriems 14 taškų pelnė buvęs „Lietuvos ryto“ legionierius Chuckas Eidsonas, mačo pabaigoje surengtas spurtas 10:0 pergalę atnešė vilniečiams.

„Puikiai žinote, kad senuosius metus pabaigėme ir naujus pradėjome absoliučiai blogai. Kaip oro mums reikėjo pergalės. Ypač gerai, kad laimėjome prieš stiprią komandą ir namuose. Galvojau, kad esame „nusėdę“ fiziškai, gal per daug treniravomės tarpušvenčiu, bet vyrai – šaunuoliai, jie tikėjo tuo, ką darė.

Kaip visada, žaidimas bangavo, bet svarbiausa, kad vyrai nenuleido rankų. Kantriai dirbdami gynyboje pasivijome oponentus, pagaliau atsisuko ir sėkmė – pataikėme keletą sunkių metimų. Dabar jausimės psichologiškai stipresni ir darbas bus dar produktyvesnis“, – kalbėjo D. Maskoliūnas.

Mačo pradžioje kone vienas ant nugaros visą komandą tempęs Renaldas Seibutis (17 tšk.) šįkart surado lygiaverčių talkininkų puolime. 18 taškų surinko kapitonas Steponas Babrauskas, 15-a pridėjo Nemanja Nedovičius.

Netylėjo ir priekinė linija: kaip niekad aktyviai rungtyniavęs Predragas Samardžiskis įmetė 12 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, Dejano Ivanovo sąskaitoje – 11 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Gana nemažai progų pasireikšti D. Maskoliūnas suteikė abiems komandos naujokams.

Aukštaūgis Tomislavas Zubčičius per 18 žaidimo minučių taškų nepelnė (0/1 dvitaškių), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko 4 asmenines pražangas.

20 min. aikštėje praleidęs įžaidėjas Miltas Palacio įmetė 4 taškus (1/6 dvitaškių, 0/2 tritaškių), sugriebė 2 atšokusius kamuolius, 3 sykius rezultatyviai perdavė kamuolį komandos draugams ir padarė 3 klaidas.

„Naujokai dar nespėjo integruotis į komandą, bet atnešė daug pozityvios energijos. Miltas mums padeda gudrumu ir patirtimi, nors ir nėra geriausios fizinės formos. Zubis (T. Zubčičius – DELFI) – jaunas, kupinas energijos, per treniruotes jį reikia stabdyti. Matosi, kad jis dar pasimetęs, nesupranta derinių, bet, atsižvelgiant į jo amžių, nėra ko stebėtis“, – vertino treneris, nors ir neatsakė į klausimą, ar būtent tokių žaidėjų jis ir pageidavo.

Tuo tarpu jo oponentas A. Petrovičius apgailestavo dėl to, kad jo auklėtiniai mačo pabaigoje lėkė it akis išdegę ir nesugebėjo kontroliuoti žaidimo.

„Abi komandos žaidė po kelių pralaimėjimų iš eilės, abi norėjo atsigriebti. „Lietuvos rytas“ žaidė energingai ir jiems tai pavyko. Sirgaliams turėjo būti įdomu stebėti šias rungtynes. Savo ruožtu, mes to, ką privalėjome padaryti, kai pirmavome ir dominavome aikštėje, nepadarėme. Nesugebėjome kontroliuoti žaidimo iki dvikovos pabaigos. Nežinau, kodėl mano žaidėjai labai skubėjo užbaigti atakas, priėmė neteisingus sprendimus. O vilniečius į priekį tempė N. Nedovičius ir S. Babrauskas, kuris šiandien sužaidė ypač solidžiai“, – kalbėjo serbas.

Po sekmadienio rungtynių „Lietuvos rytas“ (6 pergalės/6 pralaimėjimai) VTB Vieningosios lygos A grupėje išliko šeštoje vietoje. „Uniks“ krepšininkai (8/4) žengia ketvirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)