Kauniečiai pataikė net 14 tritaškių iš 24 (58,3 proc.), o dvitaškių - 24 iš 43 (55,8 proc.).

Rungtynių pradžioje varžovus į neviltį varė Marko Popovičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus duetas. Popas dukart prasiveržė po krepšiu ir po to atliko du rezultatyvius perdavimus Brolio metimui iš po krepšio ir tritaškiui – 9:0. Po greitos „Neptūno“ komandos minutės pertraukėlės Valdas Vasylius surinko 6 taškus, į kuriuos Mario Delašas atsakė reidu per visą aikštę. Tada eilė atėjo Mindaugo Kuzminsko puikiam pasirodymui. Iš pradžių jis išpildė idealų Oliverio Lafayette‘o perdavimą ir galingai įdėjo į krepšį, po to sumetė baudas ir taikliai šovė du tritaškius – 21:9. Trečią Ado Juškevičiaus rezultatyvų perdavimą taikliu metimu iš vidutinio nuotolio įtvirtino Jeffas Foote‘as – 23:11. Per likusias pirmojo kėlinio minutes taškus žalgiriečiai rinko nuo baudų metimo linijos: Kšištofas Lavrinovičius įmetė 2, Rimantas Kaukėnas ir gražiai kamuolį perėmęs Vytenis Lipkevičius – po vieną. Po 10 minučių žaidimo „Žalgiris“ pirmavo 27:17.

Antrąjį kėlinį dviem įspūdingais slalomais per visą aikštę pradėjo A. Juškevičius. Po dvi baudas realizavo M. Delašas ir R. Kaukėnas (36:23), bet snaiperių miesto vardą pateisinę klaipėdiečiai per 5 minutes įsūdė keturis tritaškius. Jų pavyzdžiu pasekė ir V. Lipkevičius bei M. Delašas, taip pat pataikę iš toli. Gražių atakų uraganą pratęsė įdėję M.Kuzminskas ir J. Foote‘as bei greitoje atakoje M. Delašui kamuolio perduoti nepagailėjęs V. Lipkevičius – 50:33. Gražų perdavimą D. Lavrinovičiui atliko ir J. Foote‘as, o po to M.Kuzminskas ir M. Popovičius tritaškiais nubaudė varžovus. Ketvirtąjį savo tritaškį įmetė ir „Neptūno" gynėjas Marius Runkauskas, bet paskutinę antrojo kėlinio ataką metimu iš vidutinio nuotolio užbaigė M.Popovičius ir „Žalgiris" buvo priekyje 60:40.

Nors Ibrahimas Jaaberas tritaškiu ir R. Kaukėnas prasiveržimu surinko 5 taškus, per 3 minutes Deividas Gailius pelnė 9 taškus (51:65). Pražanga atakuojant iš toli sustabdytas K. Lavrinovičius sumetė visas 3 baudas, R. Kaukėnas pataikė tritaškį iš kampo ir šeimininkai pirmavo 71:53. Po „Neptūno" 5 taškų iš eilės dvitaškį įmetė Tremmellas Dardenas, o O. Lafayette‘o perdavimus taškais pavertė V. Lipkevičius ir K. Lavrinovičius – 78:60. Kovingai žaidęs V. Lipkevičius įmetė baudą, dvi realizavo D.Lavrinovičius, M.Kuzminskas dėjimu viena ranka sudrebino varžovų krepšį, bet prieš trečiojo kėlinio pabaigą „Žalgirio“ persvara kiek aptirpo – 83:71.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui J. Foote‘as dėjimu užbaigė ataką, M. Popovičius pelnė gražius 4 taškus, tačiau 6 taškus surinko ir klaipėdiečiai – 89:77. Tada tritaškį įmetė K. Lavrinovičius, o gražų greitą antpuolį po A. Juškevičiaus perdavimo rezultatyviu pavertė V. Lipkevičius (94:77). M. Popovičius tritaškiu ir K. Lavrinovičius dvitaškiu priartino „Žalgirį" prie šimtojo taško (99:83), kurio teko porą minučių palaukti. Galiausiai jį taikliu tritaškiu iš kampo pelnė V.Lipkevičius. Netrukus jis perėmė penktąjį kamuolį, o A. Juškevičius gražiu metimu užbaigė greitą ataką. Paskutinius rungtynių taškus pelnė K. Lavrinovičius ir tritaškį įmetęs A.J uškevičius – 111:87.

„Žalgiris": Mindaugas Kuzminskas (7 atk. kam.) 17, Marko Popovičius (5 rez. perd.) ir Kšištofas Lavrinovičius (5 rez. perd.) po 16, Vytenis Lipkevičius 15, Adas Juškevičius (6 rez. perd.) 10.

Neptūnas": Devidas Gailius 23, Valdas Vasylius (6 atk. kam.) 21, Marius Runkauskas 14.

Komentarai:

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza:

„Rungtynės turėjo patikti žiūrovams, nes komandos pelnė 200 taškų. Tačiau aš esu nusivylęs daugeliu dalykų. Sunku susikaupti žaisti trijuose skirtinguose čempionatuose – VTB Vieningoje lygoje, Eurolygoje ir Lietuvos čempionate. Gerai, kad yra jaunimo, kuris turėjo daug progų rungtyniauti ir prisiimti atsakomybę. Visada, kuomet nežaidžiame nusiteikę 100 proc. turime problemų. Jeigu ir toliau žaisime nusiteikę tik 60-70 proc., nieko nepasieksime. Yra nemažai taisytinų dalykų. Pavyzdžiui, kova dėl atšokusių kamuolių po savuoju krepšiu”.

Vyriausiasis „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis:

„Kovėmės su labai stipriu varžovu, kuris norėjo reabilituotis. Džiaugiuosi, kad antroje rungtynių pusėje įrodėme, kad galime žaisti. Puolėme neblogai, pelnėme net 87 taškus, bet dar reikėtų padirbėti ir ginantis. Planavome mesti daug tritaškių, bet nebuvome pakankamai agresyvūs gindamiesi.“

B grupės turnyro lentelė:

1.CSKA11191.7
2.Žalgiris10190.9
3.VEF8466.7
4.Lokomotiv-Kuban7463.6
5.Nizhny Novgorod6554.5
6.Enisey5645.5
7.Triumph5645.5
8.Nymburk4833.3
9.Neptunas1118.3
10.Tsmoki-Minsk0110.0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)