Dainininkas Deivis giedojo „Gaudeamus“

Žiūrovai, kurių susirinko pilnutėlė salė, išvydo metimų, tritaškių metimų, komandinės estafetės, bei dėjimo į krepšį konkursus, taip pat studentų ir studenčių „Vakarų“ ir „Rytų“ žvaigždžių komandų rungtynes.

Iškilmingo atidarymo metu vedami būgnininkių grupės į aikštelę įėjo šventėje dalyvaujančių aukštųjų mokyklų atstovai. Žvaigždžių dienos dalyvius ir žiūrovus pasveikino Klaipėdos universiteto (KU) rektorius, Organizacinio komiteto pirmininkas Rimantas Cibauskas, Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas, Lietuvos krepšinio rinktinės rėmimo fondo vadovas Algimantas Pavilonis ir LSKL prezidentas Juozas Jankauskas.

Vėliau dainininkai Deivis ir M.Liubinaitė atliko studentų himną „Gaudeamus“ ir LSKL prezidentas J.Jankauskas paskelbė šventę atidaryta.

Išsiskyrė Klaipėdos krepšininkai

Žiūrovų nenuvylė Klaipėdos studentų pasirodymai krepšinio aikštelėje. KU atstovai Marius Budreckis ir Lina Jurkevičiūtė laimėjo metimų konkursą, LSKL snaiperio titulą iškovojo klaipėdietis Osvaldas Kurauskas.

Merginų komandinėje estafetėje triumfavo Šiaulių universiteto atstovės Laura Miniotienė, Viktorija Krivickaitė ir Vaida Povilionytė. Vaikinų komandinėje estafetėje greičiausi buvo Artūras Demidovas, Edgaras Matusevičius ir Martynas Šikšnys iš Vilniaus universiteto.

Kamuolio dėjimo į krepšį konkurse nepralenkiamas buvo Darius Kalnutis iš KTU.

Jis skriedamas link krepšio rankose laikomu kamuoliu nubrėžė ore apskritimą ir su didžiule jėga sugrūdo jį į krepšį. Šis dėjimas atnešė jam LSKL „Oro karaliumi 2005“ titulą.

Svarbiausias šventės akcentas buvo Žvaigždžių rungtynės. Studentų lygoje, kitaip nei daugelyje kitų, žvaigždžių rungtynės būna labai atkaklios. Šiemet tradicija nebuvo pažeista. Merginų varžybose pergalę po labai atkaklios kovos iškovojo „Vakarų“ rinktinė rezultatu 73:67 įveikusi „Rytus“ ir atsirevanšavusi po triuškinančio pralaimėjimo praeitų metų šventėje. „Vakarų“ gretose pasižymėjo Aušra Navickaitė (25 taškai), Ugnė Motuzaitė (19 taškų) ir klaipėdietė Karolina Baltrušaitytė (13 taškų). Pastaroji buvo pripažinta naudingiausia nugalėtojų komandoje. „Rytams“ 21 tašką pelnė Renata Letkauskaitė, Jolanta Urbšaitytė – tapusi naudingiausia savo komandoje – 15.

Vaikinų rungtynėse taip pat vyko atkakli kova. Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių rezultatas buvo apylygis, tačiau paskutiniame rungtynių ketvirtyje „Vakarai“ atitrūko aštuoniais taškais. „Rytiečiai“, kuriems atstovavo Vilniaus universitetų studentai, dar bandė gelbėtis taikliais tolimais metimais, tačiau „Vakarų“ komanda atslilaikė ir šventė pergalę rezultatu 71:63.

Iš Kauno Šiaulių ir Klaipėdos universitetų studentų sudarytoje „Vakarų“ komandoje nesulaikomas buvo klaipėdietis Valdemaras Sevostjanovas, surinkęs 25 taškus ir tapęs naudingiausiu savo komandoje. 17 taškų nugalėtojams įmetė Modestas Šidlauskas. „Rytų“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Gaudentas Puškorius, surinkęs 17 taškų ir iškovojęs naudingiausio žaidėjo savo komandoje titulą. 13 taškų pralaimėjusiems pelnė Henrikas Šliogeris.

Žiūrovai nenuobodžiavo

Žiūrovai LSKL „Žvaigždžių dienoje“ neturėjo kada nuobodžiauti. Rungtynių pertraukėlių metu juos linksmino Klaipėdos universiteto, bei „Tina Dance“ šokėjos, grupės Yva ir ŽAS. Klaipėdiečiai pirmieji išvydo analogų pasaulyje neturinčias krepšininkių sportines aprangas, kuriomis vilkėjo studenčių „Rytų“ ir „Vakarų“ ekipų žaidėjos. UAB „Tūta“ sukurtos aprangos labai patiko tiek žiūrovams, tiek krepšininkėms.

„Girdėjau, kad krepšininkės žais kažkokia labai jau ypatinga apranga, tačiau netikėjau, kad tai gali būti kažkas visiškai nauja. Prisipažinsiu, kad tai, ką pamačiau tikrai maloniai nustebino. Krepšininkės atrodė labai žaviai“, - įspūdžiais dalinosi KU antrakursis Marius.

„Labai nerimavome, nes žinojome, kad teks vilkėti kažkokia labai neįprasta apranga. Tačiau pamačiuisios jas nusiraminome, nes jos atrodo tikrai gerai ir jas vilkint labai patogu žaisti“, - teigė „Vakarų“ komandos žaidėjos Jovita Vasauskaitė ir Sandra Mockutė.

Naujoji apranga susideda iš aptemtų sportinių „šortų“ ir trumpą suknelę primenančių marškinėlių.

„Arenoje tvyrojo labai gera atmosfera, žiūrovai emocingai reagavo į aikštelėje vykstančius įvykius, o tribūnos buvo sausakimšos visą dieną. Nelengva išlaikyti žiūrovų dėmesį, kuomet šventė vyksta visą dieną. Mums tai pavyko, todėl manau, kad šventė praėjo tikrai gerai“, - sakė LSKL „Žvaigždžių dienos 2005“ organizacinio komiteto pirmininkas ir šventės pagrindinio rėmėjo UAB „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas.

„Labai gražu. Puiki šventės atmosfera, krepšininkai pademonstravo gražią kovą. Ir, aišku, labai smagu, kad KU studentai iškovojo nemažai titulų šioje Žvaigždžių dienoje“, - džiaugėsi KU rektorius Vladas Žulkus.